Magyarországon, amíg a Fidesz 2/3-dal kormányoz és évek óta "vészhelyzet" van az időtáv elvész az örökkévalóságba. Befektetői stratégiát hosszú távra tervezni számomra elképzelhetetlen, amikor rendeleti kormányzás folyik, a rendeleteket pedig egyik napról a másikra hozzák anélkül, hogy az érintettekkel egyeztetnének. Nem a apot hibáztatom, hanem a közeget amiben dolgozniuk kell.
Nem arra gondoltam, hogy osztalékot fizet, hanem már alapításkor ez volt a deklarált cél. GSPark közel áll ehhez, de ő kivált a Graphisoftból, hogy növelje a tulajdonosi értéket. Ritka, példaszerű történet volt.
Igen. Én csak példának vetettem fel a kettőt, érzékeltetve, hogy a Nap egyenlőre egy nagy nulla. Sem árfolyam nyereség, sem osztalék. Ígéret az van, más semmi.
Látom nem bírtad tovább, feltetted a régi lemezt. (sajnos nem megy át, hogy más a befektetési időtáv az ilyen típusú részvények esetében, pláne Magyarországon, ahol kisebb a kereslet erre) 1 mrd feletti adózott eredmény, ez is tény...
Osztalék papír a nyomda meg az unikum. a Nap meg egy tolvaj részvény, egyenlöre sajnos ez egyre valószínűbbnek tűnik. Eltelt egy év és aki vett ebből az bukóban. Lehet elemezgetni meg magyarázni, de momentán ezek a tények.
Arra a cégre, amelyről így írt az elemző: "ezt a részvényt nem az árfolyammozgásból eredő különbözet learatása céljából célszerű venni, (sőt…), hanem egy kiszámítható cash-flowt kap a befektető (alapvetően osztalék formájában)".
Szerintem ez nyilvánvaló volt annak, aki elolvasta az anyagokat. de akik jegyeztek, azok nem akarnak venni a tőzsdén, még ha nem is adnak el. Így nem jelentenek felszívó erőt, a "beragadt tömeghez" képest.
Azért kiegészíteném azzal is, hogy az az osztalék kiszámítható, ami már a zsebemben van. Voltak itt a BÉTen nagy csalódások osztalék vonatkozásában a közelmúltban, a NAPnál sokkalta nagyobb kapitalizációjú, komolyabb eredményeket produkáló cégek esetében is. Legalábbis én így emlékszem!
elméletileg már 2023-tól, de még nincs meg az elérni vágyott méret. Azonban addig az eredmény visszaforgatása kamatos kamat hatással lenne a kifizethető osztalékra.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf