Igazából elmehet 150-ig is. Nagyon konzervatív becslés a 110-es cél. Másrészről nem szurkolok magasabb olajárnak, mert az már valóban okozhatna gondokat.
Én igazat mondok és oszti előtt is igazat mondtam! Mi érdekem fűződne ahhoz, hogy hazudozzak a részvényeimről? Az, hogy a MOL-t, nem dicsérgetem, mint te itt percenként, nem jelenti, hogy nincs részvényem. Egyébként ha örülni szeretnél elàrulom, hogy jelenleg 650 ezer Ft a bukóm rajta. Persze ehhez nincsen köze senkinek. Nem làtod be, hogy te, én, mi kicsik itt nem szólhatunk bele a nagyok jàtékàba. Túlzott jelentőséget tulajdonítasz a hozzàszólàsaidnak, nem làtod be, hogy értelmetlen irkàlnod percenként, hisz porszemek sem vagyunk egy olyan jàtékban amit nagyhatalmak, àllamok, természeti viszonyok stb. befolyàsolnak. Jössz itt a kicsinyes hülyeségeiddel az OTP-ről is? Nem unod még?
A júliusban indult olajár emelkedés most van a 3. hullámában. szerintem 110 dollárig simán el fog menni, hála a korábbi árleszorítás miatt kialakuló ostorcsapás effektusnak.
Az őszinteség szerintem neked nem az erősséged! :) Persze ezen kár is lenne vitázni egy ilyen anonim fórumon. Permanensen beszélsz a MOL ellen. Az árfolyam ebből a szempontból nem releváns. Mindegy hogy fent, vagy lent. A MOL esés döntő része az osztalékvágás miatt volt. Ha le van maradva az árfolyama, az éppen indok az emelkedés folytatására. Mert ugye emelkedik. :)
Szia! OTP-t màr sajnos kicsit koràn eladtam. OMV részvényeimet ma nyitàs utàn nem sokkal 45,8 €-ért. Az normàlisan mozog, tudok vele kereskedni. A MOL-lal beragadtam oszti utàn megint, hàla Orbàn Viktornak és sajàt hülyeségemnek, hogy hittem neked. A közgazdasàgi ismeretekről annyit, hogy a BÉT-en - amíg az Orbàn kormàny van hatalmon - nem szàmítanak. Most a napokban pl. amikor a brent monotón emelkedett, mint MOL tulajnak azért kellett remegnem, hogy megàlljon az emelkedés, mert Orbàn megszellőztette újra az àrsapka rémét. Normàlis dolog ez, hogy minden olajcég emelkedett, a MOL pedig kitéve Orbàn tanàcsadóinak a szakértelmének, jóval fair értéke alatt vergődik. (A fair értéket én most a sarcok nélkül gondolom.)
Igen, sok összetevője van. A MOL-nak jó az olajár emelkedése. Valahol 90-100 dollár között tud majd talán stabilizálódni, de előtte valószínű, hogy jóval fölé fog menni.
A magas üzemanyagárra az adók, az olajár és a forint/usd viszonya. Az olaj volt már drágáb, adótartalom standard, a forint viszont 300-450 között mozgott, most éppen 360-Ft 1usd. Azért ez önmagában 20% ot emelt magyarországon....
Ráadásul az olajosok a bevételeik egy jelentős részét a zöld átmenet előkészítésére, megvalósíthatóságára költik. Az ESG minősítésükhöz ez elengedhetetlen.
Köszönöm! Igen az olaj megkerülhetetlen még évtizedekig. De az átalakulásnak is a magas olajár kedvez, egyébként nincs hajóerő a változás irányába. Én az alternatívoknak szurkolok, ezért legyen csak magas az olaj ára! :)
Jó a világnézeteted ..ez van el kell fogadni. No és ott van az autóipar ami jelentős átalakuláson megy most keresztül, pl a Volvo jövőre már nem gyárt belső égésű motorokat...vagy a truck szektor ami követi, teherhajozas stb.. ezek is emelik az olaj árát.. Amiből kevesebb van az mindig drágább lesz, de temetni sem kell mert az olaj velünk marad kb 30 -50 évet még ...
Régi motorosként - persze ez saját magad minősítése, igazából ez sem biztos, hogy igaz - miért nyűglődsz ennyit. Csak fanyalogsz állandóan! Az olajjal kapcsolatban meg az első félévben az volt a mondás, hogy kedvezőtlen volt a MOL számára az olajpiaci környezet. Persze valójában nem ez volt a fő probléma, de most legalább kedvező lesz! Másrészt sokan aggódnak a magas olajár miatt. Valójában nem az olaj ára a fő probléma, szerintem. Az olaj alkalmazkodik a kereslet/kínálat alakulásához. Felmegy, lecsökken, aztán megint felmegy. Sokkal nagyobb probléma gazdasági oldalról a bérek intenzív emelkedése, azoknak ugyanis nem szokása visszacsökkenni. Márpedig ha nőnek a bérek az olaj ára is fog, és nem fog már vissza csökkenni tartósan a korábbi alacsony szintekre. Persze ehhez közgazdasági ismeretekre is szükség lenne! Nem véletlen másrészről, hogy a jelenlegi 650 Ft körüli üzemanyagárak miatt nem lázadozik senki. Megszokottá vált, hogy feljön ide az üzemanyagár. Ha nem vezette volna be a kormány a sapkát, már a 700 Ft feletti is megszokott lenne. Másrészt az üzemanyagár egyik komponense a nyersanyag (olaj), a másik jelentős elem az adó. Nem véletlen, hogy a lengyeleknél kb. 100Ft-al alacsonyabb az üzemanyagok ára. Ha csak az olajtól függene, ott is magasabb lenne. Szóval igen, én örülök az olajár emelkedésnek, mert van MOL rv.-em. Ennek a hatása meg fog jelenni a bevételekben és a nyereségben is. Ha ennyire stresszelsz a befektetésed miatt, miért nem adod el az OTP rv.-eidet?
Te meg elfelejtetted, hogy hazudtál? Béka segge alatt? 3k-hoz képest 10%-on belül van az árazás, ezt nem nevezném béka segge alattinak. A te késztetésed Mol kapcsán a folyamatos lehúzás és kritika amit valamilyen korábbi veszteség táplálhat és képtelen vagy feldolgozni.
Törölt felhasználó2023. 09. 20. 08:41
Vannak ide betévedő OTP-s topikosok, nekik szánom: OTP beperelte Karácsonyt a pénzgyűjtéssel / adományokkal / kapcsolatban. Ekkora nyalást Orbán seggébe még nem láttam Csányitól! Bige műtrágya gyára is kell Csányinak amelyhez minden hatalmi segítséget megkap Orbántól. Sorolhatnám tovább. Ide többet OTP-s ne jöjjön azzal, hogy a bank nem Ner vagy Orbántól független cég, nem a túrót, rég óta tudjuk. Ettől függetlenül Mészáros bankja rá fog menni az OTP-s lakossági ügyfelekre is, ez nem kérdés.
Az olaj is túlvett lett kicsit. Nincs semmi meglepő benne. Lefele menetek is kellenek. Legalább nem parázik be kormány és nem ugranak a rá az ársapkára! Nem baj az ha kicsit lefelé is megy! :)
Nem értem miért újongsz? Az olaj àra az egekben, a MOL részvény àra meg a béka segge alatt! Neked ez öröm? Elfelejtetted milyen àrakról írogattàl a baràtaiddal oszti környékén? Ahhoz képest mi most a realitàs? Erről írogassàl, ha màr 5 percenként késztetést érzel a kommentelésre!
A 2780-as szintet kellene átvinni, hogy a spekák rárepüljenek a MOL-ra. Lenne benne 150-200 pont emelkedési lehetőség, pusztán TA alapon. Azért már lehajolnak páran. :)
Nem gondolom, hogy bárki rábeszélheti őket, csak azt mondtam, hogy a máp sok pénzt kihúzott a tőkepiacokról. Amúgy meg úgy is csak 5-10 év múlva adhatják el büntetlenül....
Aztán elmondod minek szálljon ki a biztos brutális jó kamatból ami adómentes?????? Miért lenne ilyen idióta? Ársapka nem jó… Csak lassan több a benzin mint egy ember órabére..
Remélem az árstop belengetéssel csak azt mutogatják, hogy mindent is megtehetnek, de maguk is jól tudják, hogy az árstopjaiktól csak felfele mozdult az infla, hogy üzemanyag esetében nem tudták kezelni, és folyamatosan és addig finomítottak a szabályozáson, míg már alig érintett valakit, hogy már az eu is szólt, és az ilyen nem piacbarát adhochúzások nagy károkat okoztak eddig is, e miatt most még inkább meggondolnám, illettve nem is gondolkodnék rajta. Egy szereplőnek sem volt jó, mivel a magánember, aki még ársapkázott, 40%-al drágábban vásárolt a boltban.(szállítás drágulás okán). A franciákra hivatkozik, de nyílván nem tud nem csúsztatni, hiszen ott úgy működhet az ársapka, hogy nem lehet beszerzési ár alatt adni....csak a nagy összehasonlítgatásból most ez az infó kicsúszott...
Szia. Lehetséges igen. Hát legyen úgy...😎😎. Jöhetne valaki 1 milliáros vétel keretében és az árfolyam rendben is volna. 178 milla jelenlegi forgalom . Kevésnek találom. Mentem.
Szia. Minek a kettőt összehasonlíani?? Hagyd az OTP -t szerintem másra. További sok nyerőt minden MOL részvényesnek. Legyen mindenkinek fantasztikus napja. UI: Közben az olaj már 95 felett tartósan. Ömlik a pénz a MOL kasszába. 💵💵💵
Ha tartja az árfolyam az elmúlt napok szokását, hogy ma is az előző nap max. értéke felett lesz egy újabb max. érték, akkor ma 2770 feletti árfolyam is lesz!
-Jó napot! Private banking friss: --MOL napi: Az ideális csökkenő trend hamarosan törhet, így újra rövid távú vételi hullámokra is lehet kereskedni. Mivel az osztalék miatt jelentős rést hagyott lefele még júliusban, így a 2969-es szint környékétől sokkal több esély nem látszik felfele. A 2656 így meg lett erősítve, mint támasz, valamint a 2969, mint ellenállás. Ellenállások: 2969; 3125; 3438. Támaszok: 2656; 2500; 2375. A MOL részvény a 2656-os természetes szint felett kezdett erőt gyűjteni, így az ideális csökkenő trend törésével egy kisebb emelkedő hullám jöhet.
2760 Reál. Olaj töretlenűl halad előre!!! Sokáig nem lehet már itt ezen a szinten tartani. Forgalom ha jönne kevés akkor simán átszakítaná a szinteket felfele. Sok nyerőt szép napot.
Pont azért nincs rosszabb az olcsó olajnál, amit levezettél, mi lenne ha 40 dollár lenne! Csak akkor halad a változás felé a világ, ha drága az olaj. Egyébként csak a sznobok vennének elektromos autót, telepítenének napelemet, és szigetelni sem éri meg a tömegeknek, ha olcsó az energia.A világ még beledöglik a környezetszennyezésbe.
A MOL uj csúcsa meg 2000 alatt lesz😂😂😂😂😂😂 Egy szavazója se lenne a Fidesznek 800-900 forintos benzinnél… Vegyél olajat és örülj magadnak… a franciák is be vezetik.. Amúgy meg 10 év és az össze arab meg orosz meg az összes idióta baszhatja az olajat a kukába annyi elektromos autó lessz… Amúgy szerintem ez kartel részükről egy elkeseredett próbálkozás beszedni még a pénzt amíg tudják.. Tőlem ugyan egy kurva garast se szednek ki mert elektromossal járok.. Ahelyett hogy adta volna 40 dolláron soha nem lett volna elektromos autó… Dehát sokat akart a szarka…
Meglehet adni a tiszteletet annak ha valaki vakon bízik valamibe legyen az bármi. De nem így. Biztos tisztába van vele mivel jár a benya áremelkedése. Mégis ennek örül. Egoista. Ilyeneket tiltanám ki örökre.
-Erste:--A 200 napos mozgóátlag áttörésével küzd a MOL. Pontosabban fogalmazva egy ellenállás zónáról van szó, 2.746 és 2.749 forint között. Pénteken már sikerült a szint fölött zárnia az árfolyamnak, de ma ismét visszaesett a zóna alá. A technikai kép az emelkedés irányába mutat, így várhatóan legfeljebb pár napon belül ismét a 200 napos mozgóátlag fölé emelkedhet az árfolyam, és ezt követően a 2.800-as szintet veheti célba.Támasz és ellenállás szintek
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.