Jó napot! Private Banking friss:-A MOL ármozgásában a 3000 felett eladási zónát, míg alul csak a 2813 körül lehet jobb vételi helyeket találni. MOL napi: A kisebb esés ellenére egyáltalán nem látni erős koncentrált eladókat. A 3000 feletti tartomány számít ellenállásnak, míg a 2813-a szint környéke meg támasznak. Nem mutat jelentős elmozdulásra esélyt, inkább semlegesnek tekinthető. Ellenállások: 3046; 3125; 3438. Támaszok: 2813; 2656; 2500; 2375.
Hát persze,hogy a Brent.:) Néhányan azért céloztunk rá hova tart ez a cég. A napi forgalom ilyen mértékű lecsökkenése tragikus,és nem sok jót sejt a jövőre nézve.
Ez lesz évekig nem is értem mit vársz és miért várod...Ez mondom csakis az osztalék miatt megy majd fel. Az meg nem most lesz. Aztán ugyanolyan halott lesz.
Hiányt ebben az évben még nem csökkentik, forintot gyengítik , Orbán mai beszéde nagyvállalataink támogatását jelezte, van egy érzésem lesz kedvező bejelentés Mol kapcsán.
Orosz-Ukrán gázszállítási szerződés lejár év végén, új nem köttetik. Törökök felől fogjuk a gázt importálni részben Orosz részben Török energiát. Bulgár olaj? Azt nem tudom, Mol folyamatosan kapja és veszi az Orosz olajat barátság vezetéken. 30-40%-ban Horvátországon keresztül alternatív olajat. Gázzal kapcsolatban az oroszok kidolgoznak egy közvetlen szállítási lehetőséget is, folyamatban van Ukrajna kikerülésével.
Áruld el,hogy mit értesz "trollkodás" alatt? A reál adatokat,vagy azt,hogy megkérdeztem,hogy ez az az érték,ami alatt "kitörést" ért valaki (vagy :valakik!).
Ja, csak közben viselnie kell a jelentős deviza kockázatot. Az EURHUF-ban simán benne van év végéig a 420-450. Az önmagában 5-10%, tehát egy osztaléknyi hátrány a befektetőnek.
Nem szeretik a gyengülő devizát, hiszen most forint gyengülés várható középtávon (420), ha ebben állna a pénzük, akkor csak ettől csökkenne a portfóliójuk értéke....
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.