Pontosítsunk egy kicsit. Most nem néztem utána, de az állami alkalmazottak létszáma úgy 700 ezer, hogy ebben benne vannak a közmunkások is, akik inkább segélyezettek és nem alkalmazottak. A tényleges állami létszám 600 ezer körül van (e felett valamivel), ami nagyjából három egyforma részre oszlik: egészségügy, oktatás, egyéb (az egyébben van a hadsereg, rendőrség, igazságszolgáltatás, Nav, stb.).
Az egészségügy színvonaláról lehet vitatkozni (szerintem vannak egész jó részei is), de akkor azt is meg kéne nézni, hogy ebből a pénzből lehet-e jobbat csinálni (azt azért jó tudni, hogy nem csak Nyugat-Európához képest költünk keveset az egészségügyre, de még a visegrádiakhoz képest is). Lehetséges az is, hogy tulajdonképpen még túl jó eü szolgáltatást kapunk ahhoz képest, mint amit az állam ráfordít.
Az egészségügy színvonaláról lehet vitatkozni (szerintem vannak egész jó részei is), de akkor azt is meg kéne nézni, hogy ebből a pénzből lehet-e jobbat csinálni (azt azért jó tudni, hogy nem csak Nyugat-Európához képest költünk keveset az egészségügyre, de még a visegrádiakhoz képest is). Lehetséges az is, hogy tulajdonképpen még túl jó eü szolgáltatást kapunk ahhoz képest, mint amit az állam ráfordít.
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország
A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.