Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
A kulcs momentumok/szavak miatt : Mészáros, "vendetta", május 21. negyedéves jelentés. Idővel minden megnyugszik, most választások utáni bizonytalanság van, kivárás. A féléves jelentés után szerintem megindul, vagy addig egy - két pozitív nyilatkozat is segíthet az új kormány részéről. Nyilván a híveket most valamivel kompenzálni ,etetni kéne, de a gazdaság és a pénz az mindig felülír mindent. A forgalom is elég alacsony manapság. Türelem és egyszer csak meg fog indulni,szvsz.
Meg hát akkor a hatalom csak pünkösdi királyság lenne az új kormánynak. Nem én várom lefelé! Sőt egyszerűen nem értem,hogy miért szenvedünk nemcsak 3000 alatt, hanem még 2900 alatt is.
Miért nem dönt be egy kormány jól működő bankokat?
Láncreakció: Ha egy nagy, egészséges bank bedől, a betétesek a többi bankból is elkezdik kivenni a pénzüket (pánik). Ez az egész ország pénzügyi rendszerét órák alatt romba dönti.
Kártalanítási kötelezettség: A legtöbb országban (Magyarországon az OBA) az állam vagy egy közös alap garantálja a betéteket. Ha a kormány bedönt egy bankot, neki kell kifizetnie a kisemberek pénzét, ami üresre vághatja az államkasszát.
Gazdasági leállás: A jól működő bankok hitelezik a cégeket. Ha megszűnnek, a vállalatok nem tudnak bért fizetni vagy fejleszteni, ami azonnali munkanélküliséghez vezet
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban