Ez igaz is,Én arra spekulálok hogy ne adják el sőt inkább még vegyenek állampapírt az emberek a lejáró pénzekből és szerintem 6-7 % alatt már nem nagyon éri meg.....De persze a sok kamatkiadás se jó a költségvetésnek...
szerintem rosszul gondolod PMÁP is lejött 9,9-ről 7,9re. 1MÁP lejött 9-ről 6,5-re (lehet volt köztes érték, amiről lemaradtam, lényegtelen) dkj is csorog, minden csorogni fog. Talán 2027/Q2 még megéri a 7%-ot, de nem gondolnám,h kitartanák a 7%-ot Q3-ra is. Nem céluk a magas kamat hosszútávon.
furcsa. OTP-ről (bankfiókban) simán átvezették úgy a MÁK-hoz, hogy megadták az azonosítóimat. A kutya nem kérdezte,hogy saját számlára viszem-e át az állampapírokat. közlemény rovatba mentek az azonosítók, aztán ennyi. mondjuk nem értem,h családon belül miért nem "meghatalmazott" a másik? Értem,h esetleg külön kassza...bár az elég régimódi.
Némi probléma... Pár napja valaki jelezte, hogy nem tud családon belül sem átvezetni értékpapírt két kincstári számla között. És valóban: "Értékpapír átvezetés kizárólag olyan számlára kezdeményezhető, amely felett rendelkezési joggal bír (meghatalmazott az adott számla fölött)" Ezzel gyakorlatilag kinyírták a másodpiacot... Bár nem tudom, lehet-e olyat csinálni, hogy 2 ember bemegy az ÁKK-ba, felveszik az eladót rendelkezőnek, megtörténik az átvezetés, majd leveszik az eladót mint rendelkezőt.
BMÁP-hoz >> BMÁP-ot. (javítás) Én a FIXMÁP mellett döntöttem, a 2030/I kamat felét ebbe tettem. a maradékkal kivárok. hátha jön a MÁP+ 6-8-10-12-15%-okkal:D
Magyar Állampapír tulajok