A nagyobb léptékű dolgora is igaz. Nem lesz már kelenföldi panel 15 millióért. Nem lesz új Suzuki 4 millióért. Nem lesz szállodai szoba 10 ezer alatt. Nem lesz OTP részvény sem 4000-ért. Nem lesz EUR 350 alatt, dollár se 300 alatt. A nehézség az, hogy a fenti öt "nem lesz" nem egyforma ütemben drágult, és nem is fog egyforma ütemben drágulni a jövőben sem. Nem mindegy mire gyűjtesz, és nem mindegy miben áll a pénz.
na végre valaki leírja a valóságot. A csökkenő infla kevésbé emelkedő árakat jelent, vagyis még mindig emelkedik! Ezen a szinten maradnak az árak legalább. Csirkecombot anno 399-499ft-ért hozzánk dobták, most 899-1200 Ft. Ahogy a kormány mondaná: "Letörtük az infálciót", azt le, csak az árakat nem. :)
"Ezek a hazai banki megoldások még mindig hihetetlenül gyengék.' . Hát mondjuk amennyire lejt a pálya, nem csoda, hogy gyengék... Kamatadó (15%) EHO (13%) Plusz az egyéb általános banki sarcok (banki különadók, tranzakciós illeték, hitel-kamatstop, törlesztési moratórium, stb.) Egy annyira torz pénzpiac (és gazdaság) jött létre nálunk az elmúlt 14 évben, hogy arra nem nagyon vannak szavak....
"Ezek a hazai banki megoldások még mindig hihetetlenül gyengék. Persze lehet én néztem be valamit, benne van ez is." --- Az Ersténél kötvény vonalon még soha nem láttam jobb ajánlatot, mint amit akkor a MÁK kínált. Igaz, hogy elég nehéz lenne a bankoknak ráígérni az adómentes MÁK kamatokra.
Én is ezen értetlenkedtem, mert aki DKJ-ben gondolkozik, annak ez rosszabb feltételeket biztosít. Aki DKJ-t vesz, annak kell is a pénz rövid időn belül, TBSZ esetén vagy kipengeted az adót (akkor már DKJ kamat alá esik a hozam), vagy kivárod az adómentességet. Ha meg kivárod, akkor csak csücsül a pénz évekig, kamatozni meg nem kamatozik fél év után tovább. Ezek a hazai banki megoldások még mindig hihetetlenül gyengék. Persze lehet én néztem be valamit, benne van ez is.
"Célunk, hogy február 18-a
(vasárnap) éjfélig 25 millió forintot gyűjtsünk össze." Csak szólok: ma délelőtt már több, mint duplán teljesítve. Utaltam még este én is. "Az
áldozatoknak jelen állás szerint 66 millió forintot gyűjtöttünk. A
helyszínen 17 millió forintot, utalással 49 millió érkezett."
Magyar Állampapír tulajok