A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
"A kárpótlási jegy bevezetési díja sorozatonként: 6 millió forint. A kárpótlási jegy forgalomban tartásáért a kibocsátót díjfizetési kötelezettség nem terheli." link
Teljesen jó a gondolatmeneted! Ezt a régóta húzódó témát, előbb utóbb valamilyen irányba el kell nekik terelni! A tőzsdén tartás, a bírósági eljárások hosszú távon viszi a pénzüket, egy kivezetés pedig csak egyszeri (apró)pénz lenne számukra!
Igen, várhatóan emelkedik még... Persze van honnan, mert a hosszú érdektelenség nagy lecsorgást eredményezett!
Ha a közelgő tárgyalás végre meghozza a várt ítéletet, akkor innen még A duplázás is benne lehet! AZ PEDIG NEM EGY ÉVES BANKI KAMATOCSKA... :-)
Engem leginkább első körben a tárgyalás napjának záróárfolyama érdekelne. :) Ha nem is olvasnék addig a perről majd a záróból kikövetkeztetem az ítéletet.
Előtte gondolom emelkedni fog még innen, meddig mehet ítélet előtt passz.
Egyetertek, szegyen ez az egesz tortenet, mar regen le kellett volna zarni es a jegyet kivezetni a piacrol!
A kp jegy tozsden tartasa mennyibe kerul eves szinten, gondolom az allam fizeti a koltsegeit?
Bejött a per is a történetbe, annak a fejleményei is . Egyszer csak beüthet Viktor fejébe is, hogy már mindent államosított lassan ideje vmit privatizálni is. :)
Ezek az esélyek amik egy pillanat alatt felülírhatják , hogy 800-on hány db eladó stb.
Mi az a sok?Szerintem 1000 ft környékén sem kezdik kiszórni talán 1100 felett de én úgy vagyok vele inkább rohadjon az értékpapír számlámon mint,hogy eladjam ha már 6 éve nyomja ez a teher a zsebemet :-)Legfeljebb majd rákérdezek a miniszterelnökre ha összefutok vele Alcsútdobozon a golfpályán mert néha ott borozgat,hogy mi a fasz lesz ezzel a kárpótlási jeggyel :-)
Úgy értem a ha gyorsan lépni akarna vétellel vagy eladással nagyobb mennyiségre akkor kb ilyen árakra kellene beállnia.
Gyűjtögettem kb az első tárgyalás környékétől. Sokszor hetekig, vagy 1-2 hónapig se volt semmi érdemi dolog. Egyszer csak jön az üzenet vki eladott 15 db-ot, köszönöm szépen. :)
Szóval ebben itt ugrálni az egy komoly mesterség lehet.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509