A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Egy folyamatban lévő perben bizonygatják , hogy semmi gond az állam ténykedésével az ügyben, törvényes stb akkor egy hivatalnok sem fog ennek ellentmondó levelet írni.
Annyi eszük csak van, hogy bürokrácián belül egységes az álláspontjuk a kérdésben.
Gondolom ugyanazt írják le ezerszer amivel érvelnek a bíróságon is.
Ha tudnám honnan és milyen btk-s kategóriától kezdődik a hivatali visszaélés, már személy szerint is büntetőket kellene indítani a spinkókkal szemben a mentelmi joggal bíró Sesztákig bezárólag.
A szándékosság se kérdés... de valóban bíró kell már hogy a törvény félreértelmezés ne lehessen kifogás...
És még nem tanultál belőle,hogy teljesen hasztalan ezekkel levelezni én is végigfutottam ezt a kört csak az én levelezésemet az Igazságügyi hivatalhoz továbbították az igazgató Szeiberling Tamás aláírásával valamilyen spinkó válaszolt hát picit felszaladt a pumpám a válasz tartalmi részén mert végül is tartalmi része nem volt,,,nehezen tudom elviselni ha egy magát fontosnak érző közhivatalnok arrogánsan kioktat főleg ha az illető nő,,,egyszer ez is megoldódik :-)
Ismét körbeért a kormányzati szélhámia...
A Miniszterelnöki Hivatal az Igazságügyi Minisztériumhoz irányított jogalkotásban illetékességileg, ahol szarnak a fejeme a bunkó (miért nem használtam fel 2002 előtt a 2006 után kiadott jegyeket, vagy fizetésképtelen a Magyar Állam ... stb.) és hazug (korlátos felhasználás van... stb.) konkrétumokat nélkülöző válaszaikkal ... :)
Megküldtem nekik a válaszlevelek másolatát, hogy ne fáradjanak az átirányítással a miniszterük felelősségre vonása nélkül, mert értelmetlen.
Elnézve a friss brókerbotrányokat, vagy devizahiteles történeteket, milyen összegek röpködnek, milyen állami számlák keletkeznek még inkább vérlázító ez a szarrágás amit kárpót jegy ügyben bemutatnak.
Mindenkit "megvédenének" "megmentenének" csak éppen a kötelezettségüknek (ami ezekhez képest aprópénz ráadásul) nem tesznek eleget.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509