A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Tényleg örülök, hogy ennyire a lényeggel foglalkozol. Elhiszem, hogy bánt, hogy szeretett pártodra ráégett ez a jelző, de ettől még újra sikerül kicseszniük egy csomó kárpótlási jegy tulajdonossal is. Tipikus fideszes megoldás, amikor baltával műtik a beteget.
1742ft,,,1991.évi XXV kárpótlási törvényt szétberhelték tele van ellentmondással aztán megalkották a 2021. évi CXLV törvényt ami csak a Solymáriakra vonatkozik itt teljesen más a kártalanítás mértéke mint a 1991-es törvényben de mivel az egész alaptörvényünk tele van hasonlókkal pont leszarja már mindenki .
Én egy perrõl tudok, ott a kormány, ill az állam volt az alperes. Az első tárgyaláson az alperest képviselő ügyvéd a per felfüggeszrését kérte, mert "átfogó megoldás születik". Ez mégsem történt meg, így folytatódott a per.
Igen, az lenne a normális. Volt is pár per talán folyamatban az MNV ellen, hogy tegye lehetövé, amikor bármilyen állami vagyont elad, de nem vezetett eredményre. Egyébként étehettlen az egész szenvdés. pármilliárd forint az összes. Még kerekítési hibának sem nevezném a költségvetésben. Simán lejártttá kell tenni a törvény erejével, mint egy kötvényt. Oszt a lejáratkor mindenki megkapja a névértéket, ami most 1732 ft talán.
nem teljesen értem. ha a tőzsdén nem lehet majd eladni (se venni), akkor valahol csak biztosítani kell lehetőséget az eladók számára hogy beválthassák vmire, vmilyen állami vagyonra, hiszen anno így lehetett otp vagy mol részvényekhez is jutni, ahogy a magyar jól termő anyaföldhöz is. lehetne mondjuk mvm részvényre váltani vagy vmi másra, akár állampapírra is. nekem megfelelne :o)
Ez amolyan tipikus pedofideszes megoldás lett. Kivezetik, de arról semmi hír, hogy akinek van és megmarad, azzal mi lesz? Sok évig ott ragad a számlán, ami miatt azt megszüntetni se lehet majd vagy jön egy ajánlat azoknak, akiknek van, hogy mennyit kapnak egy darabért.
Ja, valszeg ez a forgatókönyv. Amolyan fideszes megoldás. Ha nem felel meg a kereskedési feltételeknek, akkor kivezetjük a börzéről...narancslogika....
Hosszútávon nem tudom. marciminiszternek ki lett osztva, hogy 31.-ig intézze el a kivezetést. A tőzsde függeszti 23.-ától, a KELER januártól már nem tudja elszámolni a kötést. Arra tippelek, hogy valamikor kijön egy éjszakai rendelet, és akkor így lesz kivezetve, hogy dec.20. után már nem is tudsz kiszállni (szerintem régen volt hasonló példa részvénynél is, hogy függesztés, és úgy vezették ki, hogy már nem lehetett vele újra kereskedni). Helyedben én megkérdezném a tőzsdét, hogy mire lehet számítani.
"A közlemény vége: "A Tőzsde a Tpt. 325. § (1), illetve (6) bekezdésében foglaltak alapján megállapította, hogy a felfüggesztés nem sérti
jelentősen a befektetők érdekeit vagy a piac szabályos működését" Viszont, ha a jövőben nem lehet a tőzsdén kereskedni a jeggyel, az már bizony jelentősen sérteni fogja
Ha idén ki akarják vezetni, és jól számolom, akkor kb. 20.-án lehet utoljára kereskedni (24-27. és 31. szünet lesz.) Figyelje a híreket, akinek van papírja…
Tudom, hogy nem ment csődbe, csak a kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében írtam, hogy valószínűleg ott marad, mint a Synergonnál és aki szabadulna a számlától, az nem fog tudni, hanem csengetni kell pl. a szàmla havidíját ki tudja, hogy meddig. Egy idő utàn ez így kőkemény bukóba mehet át ezzel
Én nem hinném, hogy ebben az esetben bármilyen vételi ajánlat lenne. Lesz egy friss jogszabályi rendelkezés, ami alapján a tőzsde xy tv. vagy éjjeli Kormányhatározat zz pontja alapján törli a kereskedésből a kp jegyet, lesz majd egy utolsó nap, amikor még tőzsdén lehet kötni, kiszállni (ETÜ keretében), és talán ennyi. Valószínű, hogy a demat papír marad majd az ép. számlán, csak még kevésbé likvidként. Azt nem hiszem, hogy mindenhonnan törlik (BET, KELER, számlák). Egyébként nem tudom, hogy erre valóban egy EU megfelelés miatt kerül most sor, vagy csak egy Kartonpackhoz hasonló “problémamegoldást” látunk, és valami tervük van vele, csak nem a tőzsdei szemek előtt akarják csinálni (ha jól emlékszem, a COVID alatt veszélyhelyzeti rendelettel, gyógyszeres doboz gyártás ürügyén tüntették el a problémás Kartonpackot a BET-ről).
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509