A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
volt, MK jelentek meg, és ahogyan pénznyelő is írta helyi lakosoknak (alanyiakra) volt kiírva tehát a felhasználás lehetősége a kptv.adott volt. Lehet ezen vitatkozni, itt az alanyi jegy tulajdonos a valaki a többi tőzsdés mint mi a mocskos spekuláns..ennyi
Pedig ide a topicba is többször belinkeltek párat. Amúgy meg keress rá a neten földárverés, meg földárverés+kárpótlási jegy kulcsszavakkal. Biztos kidob párat.
Az ilyen árveréseket 3 módon kell bejelenteni 1.a helyi önkormányzat tablóján,,2,Magyar Közlöny,,3.egy országos napilap amelyik bármelyik lehet :-)tehát ha békés-megyében van árverés simán betehetik egy vas-megyei újságba :-)én ilyen árverési kifüggesztést mostanában nem láttam csak a 90-es években :-)
IM nyilatkozat 2015.02.25: "a gyakorlatban azonban a kárpótlási jegyek felhasználása termőföld tulajdonszerzésre nem érvényesíthetőek"
"napjainkban kizárólag a kárpótlási jegyek tőzsdei értékesítésére van lehetőség"
NFM nyilatkozat 2014.07.22: "utoljára 2006 decemberében volt lehetőség kárpótlási jegy birtokában részvényjegyzésre"
...
De ha volt is ilyen, ez nem jelenti azt hogy a jegy felhasználása biztosított volt.
Nem a jegyfelhasználása nem keverendő egy pozitívan diszkriminált jegytulajdonos csoport kedvezményével.
Arról kb 150 hektár földről ami az egész ország területén árvereztek kárpótlási jegyért ?na ez majdnem a nullával egyenlő :-)ez kb 10000 db jegyet érintett
Vsz ha ennek a törvénynek a gyakorlati alkalmazása rendben lenne akkor fél évnek nem szabadna eltelnie felhasználási lehetőség nélkül. Vagy 1 hónapnak se.
De, hogy majd 1 évtizednek nem alanyi kárpótoltak számára. Ez védhetetlen .
Nekem ez a privatizáció volt de nem lehetett felhasználni olyan szempontból problémás lehet itt is jogászkodni.
Pl most ebben netes állami vagyon eladásnál is nyilatkozzák nem a privatizációs törvény szerinti értékesítés.
Mi számít privatizációnak? Amikor állami vagyont eladnak az minden privatizáció? VAgy csak amit a priv törvény hatálya alatt adtak el?
Lásd pl nyugdíjvagyon államosítása majd értékesítése, lásd ez a mostani ügy , és még ki tudja mennyi a múltban amikor valamit eladtak.
Mindenképpen fontosnak érzem privatizációk ide vagy oda, hogy maga ez a helyzet ami jegynél kialakult ez teljesen ellentmond annak amiért ezt a törvényt megalkották, és a törvényhozók esze ágában sem lehetett , hogy a jogutódok az állam részérél így állnak ehhez. Visszaélnek vele. Szerintem ez a kulcsa az egésznek.
felhasználás volt lehetőség 2006 óta alanyiaknak ne felejtsétek el. Lehet teoriákat gyártani meg álmodni ahogy nekem is..semmi sem lesz belátható időn belül. Nemzetközi bíróságra akkor mehetsz amikor mindent kimeritettél itthon és azok is évek . Ha bármi is lehetne már rég strómanok zutyantották volna be a jegyet , hogy bevásároljanak. Ez a per semmi más csak egy lehetőség volt arra, hogy páran kiszálljanak, kaszáljanak...
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509