A CFD pozik mindegyike tőkeáttétes, akár FX akár részvény! Amikor az ordert beadod, akkor kiirja egy ablakban a képernyő közepén hogy mennyi a fedezeti igény (margin)! FXCONV beállitásával a számlán levő devizát tudod másikra váltani, ezt egy lenyilo menuben találod, ha IDEALPRO-n vagy vlmelyik másikon hagyod, akkor más müveletet hajt végre. . https://i.imgur.com/mDAtqtv.png
Sziasztok! Sima klasszik S&P 500 osztalékvisszaforgató ETF-et szeretnék venni az IB-n keresztül. Ha jól tudom csak európai tőzsdén lehet európai polgárként ilyenekhez hozzájutni, közvetlenül az amcsiktól nem. Az a bajom, hogy bármire rákeresek, azt nem engedi megvenni, mert az írja "retail" vagyok, és ezt csak a nagy intézményi dolgok vehetik. Valaki útba tudna igazítani mi is az, amelyikre én gondolok?
Sztem két külön dologról beszélünk! Én a 715 hsz-ben a számlán levő összeg átváltásáról irtam. Te pedig (ha jól értem) egy forex pozit szeretnél nyitni, ahhoz valoban teljesen mindegy h miben van az alapdeviza, a pozi nyitásakor automatikusan átváltja a szükséges összeget! . https://i.imgur.com/fGg70bw.png . a két alsó sor a CFD forex pozi nyitás lehetősége, a felső sor a a számlán levő összeg váltása "FXCONV " beállitása fontos! tehát ha most mondjuk dollárban van a számlád, akkor ugy tudod forintra váltani , ha a base currency HUF-ra van állitva! hogy mennyit akarsz, azt manualisan kell állitani! A CFD trédek adokötelesek , az "átváltogatás" nem!
Hmm, lehetséges. Én követtem az emberke tanácsát és így meglett a vaccslisztembem. Most ki akarom próbálni egy vétellel, de perpill meg elkezdett felelőrösdni kissé a forint. Így egyelőre kivárok.
Ez a termék : United States dollar CFDUnited States dollarIBFXCFD az véleményem szerint amellyel USD-ben kereskedhetsz véleményem szerint, és itt nem kell a base currency váltogatással vacakolni. Tehát a vétel után akár 1 perccel is eladhatom az USD-t. Nekem legalább is most ezt mondta az IB-s ügyintéző cseten. Valakinek ha ezzel tapasztalata írja már meg plz. Egyébként csak TWS-ben és mobil alkalmazásban érhető el.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF