Köszi, már "el is vesztem" benne. :) Tudna valaki ajánlani gyakorlati tanácsot? - Nem folytatnék napi, kereskedést, buy and hold tipusú befektető vagyok. - Magyar és USA részvényekben gondolkodom.
Ó, köszönöm, ezt nem tudtam. Most már utána is olvastam, hogy valami engedély hiánya miatt van így. Elég körülményes így, kicsit hacklife szaga van. :) Én nem árfolyamspekulálni szeretnék, hanem mindenféle devizában részvényt venni majd. Itt van leírva egy másik módszer is margin accounttal (1. komment): https://www.reddit.com/r/kiszamolo/comments/wsafx1/ibkr_deviza_keresked%C3%A9s/
arra a devizára tudod váltani a számládon levő összeget amit beállítasz! ha forint van a számládon, csak akkor tudod dollárra váltani, ha a "base currency" dollárra van állítva! ha eur-t állitasz be, akkor arra! ha chf-et állitasz be, akkor arra! ha netán forintra akarsz visszaváltani, akkor előtte azt kell beállitani! és ennek az átállításnak a "lappangási" ideje kb 24 óra! ezt az időt kell kalkulálni!
Mennyibe kerül a - a számlanyitás . 0 . - magyar bankszámlára HUF utalás befogadása, . 0. . - HUF számláról kiutalás magyar bankszámlára, . havonta egyszer 0 . - a számla megszüntetése? . 0
Ebben a videóban sajnos nem találtam meg a választ a kérdésekre.Sajnos csak a tranzakciós díjakról hallottam a videóban, arról is csak érintőlegesen. Még átnézem "offshort ma, 13:52Előzmény: #704 szem66#708" ajánlásait azután újra jelentkezem. :)
Ez a "base currency" pontosan micsoda? Eddig úgy gondoltam (én is csak ismerkedem a rendszerrel), hogy csak annyi, hogy a kimutatásokat stb. milyen devizában lássam, pl. adózáshoz. Szerintem ennek nincs köze ahhoz, hogy milyen devizákat tartok ott éppen. Vagy rosszul gondolom?
Mennyibe kerül a - a számlanyitás - magyar bankszámlára HUF utalás befogadása, - HUF számláról kiutalás magyar bankszámlára, - a számla megszüntetése? Köszi a válaszokat.
Nagyon új vagyok IB környezetben, sőt még számlám sincs csak érdekődöm.Első körben a webes kereskedési felület használata érdekelne(gondolom az az egyszerűbb). Hol találok valami használható magyar nyelvű leírást a kereskedési felület használatáról?
én úgy tudom az "alvo" számláknak van valami havi költsége, kb 10-20 dollár, érdemes utána nézni, de váltogathatod is a devizanemeket, csak a "basic currency"-t kell átállítani, az viszont kb 24 óra mire aktiválódik!
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF