Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 03. 18. 19:26

Forex tréderek ide  

Akkro itt beszéljük meg a forexes dolgokat. Kezdem én. Ha külföldi rendszerrel jáccol, akkor adózás pölö hogy megy? Ahol be van jegyezve a ker. cég?

Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 02. 17. 09:13
Előzmény: #12537  Törölt felhasználó
Nem Én mondtam Róla hogy szar,Nálam komolyabb traderek(sokkal komolyabbak)

Én nem mondhatom Róla ,mert nem ismerem ,más alapján kereskedem.

Ugyanakkor az irányt lehet látni Elliot nélkűl is csak rá kell nézni a chartra....

A FIBÓ ,GANN,ARANYMETSZÉS,HOLDFÁZISOK.....stb.....varázstréderektől ,viszont tényleg agyf@szt kapok..........Joe Ross :Trader trükk technikája ezek stoppjaira megy rá ,na meg arra ,hogy ne bírjanak ezen technikájuk alapján poziba lépni.
Törölt felhasználó 2012. 02. 17. 09:08
Előzmény: #12536  szarvasvadasz
Azért szórakozásból belinkelhetnél egy eurusd és dax chartot a'la Vadász! ))
Törölt felhasználó 2012. 02. 17. 09:07
Előzmény: #12536  szarvasvadasz
Bocsi .....nem akartalak megbántani...DDDD

Ha ez Neked jó akkor Nekem is,mondjuk ez a Birger hihetetlen Élő traderversenyen valós pénzzel szidta a hullámelméletet-mondjuk ott volt mellette Joe Ross is- akkor ott élesbe chartalakzatok alapján lépett be amiket Bandszűkületben nézett ,4-6 lot között.....DDDD

Bocsi mégegyszr ,ha ez alapján sikeres vagy akkor fejet hajtok,DE szerintem itt a jövőtfűrkészni és kitalálni nem lehet és nem érdemes.....belépünk egy poziba valami alapján és jó manimanagmenttel az év végére összességében jól kijövünk belőle....
Törölt felhasználó 2012. 02. 17. 09:03
Előzmény: #12534  Törölt felhasználó
"de kb.annyit ér mintha földobnál egy érmét"

nnna
minden annyit ér amennyire meg tudjuk érteni és a szabályait be tudjuk tartani!

bár nem foglalkozom napi rendszerességgel elliottal, de azért talán annyi rálátásom van, hogy véleményem lehessen róla.

Nos nekem, az elliot nem ad nyilacskákat, hogy itt lépj be, ott meg ki, viszont ad egy nagyon jól használható "keretet" a kereskedésemnek, amin belül az ármozgások alapján nagyon jól lehet kereskedni.

Lényeg: sokféle módon lehet kereskedni, sok megközelítés lehet nyereséges, ne mondjuk valamire, hogy szar, inkább ássuk bele magunkat, értsük meg...ártani nem árthat!
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2012. 02. 17. 08:57
Ne b@ssz, ezek szerint az elmúlt pár évem összes kereskedési döntése egy nagy tévedésre épül. ;-)

Apropó:

"...Összes trading-döntésem alapját az „Elliott-Hullám" elmélet képezi, amelynek magva az, hogy a piac meghatározott struktúrákban mozog. Ez az elmélet főképpen impulzus és korrekciós mozgásokat különböztet meg; főleg a mozgások természetes rendjéből indul ki. Éppúgy kereskedem korrekciós hullámokkal, mint impulzus-hullámokkal, emellett többnyire egy trend irányú szempontot követek...

...A piacokat candlestick-chartokon figyelem és megkísérlek Elliott-hullám-mintákat
azonosítani. A chartokon változnak az időbeállítások, mindenesetre daytraderként legfőképpen ötperces-chartokat használok, de emellett figyelem a 60-perces és napi chartot is...

Birger Schäfermeier"

Ui.: azzal, hogy a kívülállók többsége számára az Elliott hullámelmélet = kitalálni a jövőt, teljes félreértés övezi ezt az elméletet. Sajna ezt a képet erősíti a fórumok, blogok zöme is, pedig a közhiedelemmel ellentétben a gyakorlatban messze nem ez benne a lényeg, sőt, ez a legkevésbé fontos ebben az elméletben (mellesleg Birger sem a "jóslásra" használja, bolond is lenne), nekem és Kennedynek (nem az elnökről van szó ;-)) aztán elhiheted, de senkit sem szeretnék erről meggyőzni.

Aki beleásta magát és végül megértette a lényeget, az tudja, miért és hogyan használható kereskedésre és teljes békében a világgal használja, aki megrekedt a jövőfürkészésnél, az fürkésszen és gyártson elméleteket még évekig, aki meg kívülállóként ezeken felbuzdulva lelkesen kritizál, az meg kritizáljon. Mindkettőn jól szórakozom, a "bulvár" besorolású mélyen szántó kritikákon különösen, viszont a fentiek miatt őszintén megértem.
Törölt felhasználó 2012. 02. 17. 08:24
Szerintem az elmélettel semmi baj nincsen, a hibaforrás sokkal inkább az ember. Viszont ha a helyén kezeljük dolgokat, remekül lehet használni.

Nekem alapvetően az elmélet pszichológiája tetszik, meg az, hogy hamar rájövök, ha tévedek, és emellett alternatívát is kínál.

Mindegy, nem akarok én meggyőzni senkit, hogy mi alapján kereskedjen. Kinek mi fekszik. Szerinted ez egy hasztalan dolog, szerintem nem.

Az irodalmat meg köszönöm. :)
Törölt felhasználó 2012. 02. 17. 07:56
Előzmény: #12533  Törölt felhasználó
Olvassad el aza igazán nagyokat Joe ROSS : Trader Bibliája

Joe Ross :Akereskedés művészete .

A Bollinger könyvet ,vagy John C. Hull :Opciók és határidők(mondjuk ehhez jól kell tudnod integrálni)

Vagy A Birger könyvet vagy a Linda p@niét......mindegyik sikeres trader akik ebből élnek és eszméletlen lóvét kerestek ezzel és végűl Soros mindegyik azt mondja ,hogy a hullámelmélet egy nagy RAKÁS SZ@R,mivel még Ők is vitatkoznak,hogy éppen melyik hullámban vannak,olvass sok Joe Ross könyvet Ő minden idősíkra vagy 15 bevált kereskedési stratégiát ír le ,mindenki +találja a habitusának megfelelőt......
Én voltam Joe Ross szemináriumán Frankfurtban, ott egy profi hullámelméletes vitatkozott a mesterrel.......DDDDDDD
úGY összezavarodott a"profi" trader,hogy majdnem elsírta magát......DDDDD

ENNYIT A HULLÁMELMÉLETRŐL!
Mondjuk az is jó lehet,de kb.annyit ér mintha földobnál egy érmét ....jó manimanagmentel azzal is jól lehet keresni.
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 23:10
Előzmény: #12530  Törölt felhasználó
Szia szoda,

Egyetértek, tényleg könnyű elrontani, mert sokféle magyarázatot adhatunk hullámelmélet alapján. Viszont azok a praktikák (pl. Kennedy írásai), amelyeket Szarvasvadász is megosztott (itt is), nagyon hasznosak, és sokat segítenek.

Elgondolásom szerinti elsődleges célár teljesült /i=v/, így ha innen indulna egy lefelé korrekció az is megmagyarázható lenne. Meglátjuk, hogy alakul. :)

Amúgy szerintem hasznos dolog ez a hullámelmélet, legalábbis nekem fekszik, bár még az elején járok ennek a dolognak. Tetszik az elmélet pszichológiája. Azt már leszűrtem, hogy te más alapján (és más idősíkon is) kereskedsz ;)
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 22:11
Előzmény: #12531  Törölt felhasználó
ki gondolta vna,hamar dobtam a longokat,meg a short estére:) szép 0 ás nap:(
Reggel még irtam eu célárat 1,315

jobb lett vna ha nem is ülök ide:D:D
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 21:48
Előzmény: #12527  Törölt felhasználó
Jól van ügyes vagy.........Nekem már érik minden EURforint short és EOROSTOXX50 longok.
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 20:59
Előzmény: #12523  Törölt felhasználó
jó az a 1365-1370 körüli vagy még feljebbi kiszúrású cucc ..

a lefele menőben beleszólhat egy két fundás cucc is közben ezért nagy csapkodással - de alapvetően nekem az a mélység is tetszik

azzal együtt hogy nem hullámozok, mert baszom könnyű elbaszni /és az jóval drágább mintha nem műkedvelődnék benne
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 20:27
Előzmény: #12502  Törölt felhasználó
Olajad nem vészes, jó lesz holnapra.
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 20:25
Előzmény: #12527  Törölt felhasználó
Vadász, jársz még ide?
Véleményed eu-ról hullámilag?
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 18:28
Előzmény: #12526  Törölt felhasználó
Persze nem 321 felett, azért annyira ügyes nem vagyok, de 31 felett. ;)

Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 18:26
Előzmény: #12517  Törölt felhasználó
eu-ban 31203130-on komoly ellenállások vannak vissza kell pattannia.

Én közben át is fordítottam shortiba 321 felett mindent, a longokat sikerült kivágni nyerőben. Mindet. Hát nem gondoltam volna. :)
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 18:19
Előzmény: #12507  Törölt felhasználó
hát döntő... mert egy fordított fejváll jobb válla van itt 1353-54-nél.. ha ezt kiveszi, akkor baxa meg.. :)
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 18:14
Előzmény: #12523  Törölt felhasználó
a végéről lemaradt: meglátjuk mi lesz ;)
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 18:12
Egy ideje nem írtam ide. Volt ma egy elképzelésem. Lehet hamarabb be kellett volna linkelnem ide is.

link

annyit fűznék még hozzá, hogy a (iii) jelölés helyesen iii.
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 18:08
Ahoj! Lezártam USDJPY longot: link
SL 70p, Profit 280p, RR1:4

Nem is tudom mi ihletett, hogy napon túl kereskedjek. Valójában egy intervencióra spekuláltam, kis kockázatú beszállónak tünt (70p), és valahogy csak elment a céláramig.

Azért hű maradok az M1-M5 chartokhoz, és ott folytatom.
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 18:03
Előzmény: #12519  Törölt felhasználó
Együttérzek Veled Oil kivágott már?

Topik gazda

R2D3
3 3 4

aktív fórumozók