duraczell

Regisztráció: 2007-01-02 00:11:04

Hozzászólások száma: 3 030

Utolsó hozzászólás: 2023-02-03 17:49


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

38 852
2023. 01. 12. 08:44

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikból

A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #1182 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
A másik topikban tárt karokkal várnak az orosz narratíváddal, ez viszont nem az a hely.

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-09-14 16:59-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-10-31 13:14-ig (5 nap, 1 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-11-06 12:31-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

OROSZ-UKRÁN háború péntek, 17:49
Jah, az mondjuk kell. Es biztos lehetsz benne, hogy van mögötte iranyitas is. 
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 16:13
Én inkabb csak arra céloztam, hogy érdemes Fegyir nyilatkozatait abban a kontextusban vizsgalni/értelmezni, hogy mennyire is lehet a kárpátalljai magyarság szócsövének tekinteni. Mert vannak akik ...
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 14:39
A kárpátalljai magyarok szószólója, Fegyir Sándor :)
izé...
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 14:37
– Magyarosan cseng a neve: mesélne felmenői nemzetiségéről, és arról, hogy ön milyen nemzetiségűnek vallja magát?– Igen, a vezetéknevem magyar eredetű, sok magyar rokonom is él Magyarországon. Édesapám félig magyar és félig szlovák, édesanyám pedig félig ukrán és félig olasz, én azonban kárpátaljai ukránnak vallom magam- a Maszol.ro portálról
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 14:37

OROSZ-UKRÁN háború csütörtök, 17:53
Szamomra sajnos úgy tűnik, hogy itt is egyre inkàbb a hangulatkeltés kerül előtérbe. Érveket nem nagyon lattam az utóbbi időben, igaz mintha igény se lett vna rá. A cikk egy jó kiindulási alap lehetne. A pontokra reagálva szerintem:
1. Pont ezt mondtam korábban is. Max mintha az erőegyensúlyt probálnák megtartani.
2. Ezzel ellentétes hírek is vannak (plána a rakéta készletekről, bár lehet a cikk nem a precizios rakétákra céloz). Nekem nincs megdönthetetlen bizonyítekom egyikre sem. 
3. Elválik mit hoznak elő az oroszok. Szerintem a T90-est nem tudják olyan ütemben gyartani, hogy skár évi 1000-t előhozzanak, a T72 es és plane T62-es meg szerintem ma már nem alkalmas arra h betöltse a hianyt, bár a semminel több. Egyebkent most sztem nem a tankokon van a hangsuly pl a javellinek miatt.
4. Részigazság szerintem. A mostani orosz harctéri stratégia és taktika elsőre elég kinszenvedősnek tűnik, de az is tény h az ukránok is fáradnak. Hajlok rá, h most több esélyt adjak az oroszoknak, h kierőszakoljanak egy katlancsatát, ahol egy jelentős ukrán veszteség esetén már lenne lehetőségük döntő győzelmet kierőszakolniuk, de ez csakis az ukránok hibájából következhetne be, akiket minden létező tanácsadó és hírszerző is segít.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 31. 23:20
Csak előtte destabilizálták ukrajnát, megszervezték a poccsot és összerakták azt az ukrán kormányt, akik feladták az addigi tömbön kívüliség elvét.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 30. 22:29
Lenne kérdésem szegény agymosott Fegyirhez:
1: állítólag putyin odaígérte kárpatallját Orbánnak (legalábbis egyes ménsztrím hírek és összeesküvés hívők szerint). Ha ez igaz, akkor harcolna-e ukrajnáért.
2. Milyen stratégia szerint gondolja, hogy kárpátallján is fegyveres harc alakulna ki, tekintve, hogy ukrajna legnyugatibb része, így előbb ukrajna 90%-t kellene elfoglalnia az oroszoknak, és utána ukrán bekekötés hiányában tovább üldözni a valszeg nem tul potens ukran hadak maradékát. (Sztem már Kijev esetleges elfoglalása is elég kellene legyen egy bármilyen békére).
3. Mi a vélemenye a kenyszersorozásokról, és hogy esetleg van aki nem kíván meghalni Ukrajnáért? Esetleg elégedett lenne egy mostani vonalak mentén megkötött békevel?
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 30. 13:39
A gyerekeid felett kvázi protekturátosként működsz. Itt ilyenről nem tudok, hogy hivatalosan lenne felettük egy gyámság (az ukránok felett akár, de az oroszok felett pláne nem).
Szemléletesebb lenne, ha azt mondanád, hogy 2 random ember ember verekszik, Te meg odamész és elkezded adogatni a fegyvereket az éppen szimpatikusabbnak....
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 30. 10:30
Ha a szomszédok leülnek egymást püfölni, én leülök és kérek egy kávét. Nem vagyok hülye, hogy én is beálljak a pofozkodók közé.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 30. 07:40
Ha ennyire elkötelezett hoholfun vagy, nem is miért nem az első vonalból támogatod őket, ahelyett hogy itt terjeszted az igét.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 30. 07:37
Miért ne lenne semlegesség? Csak a hoholok terjesztik azt, h oldalt kell választani, de pont ezért nem jelenti azt, hogy ez úgy is van. 
Aki valamilyen előnyre számít, az nyugodtan tukmálja a fegyvereit az ukránokra. 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 29. 21:43
Maradjunk annyiban, hogy sajátos szemszögből tekint a dolgokra. 😁
Az mondjuk talán már kicsit meg is haladja, hogy az oroszok szabotalták el a minszki megállapodást, de tekintsünk el ettöl a kis malőrtől.
Ami érdekes nekem, hogy annyira erősen mondja mindenki, hogy mit kellene tenni az ukránok érdekében, de az nincs mellé téve, hogy miért kellene Magyarországnak ezt EUR miok-al, vagy bármivel támogatnia? 
Megfordítom, mit kellene jobban csinálni ahhoz, hogy a semlegességünk elfogadható legyen?
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 29. 18:13
Akkor nincs miért aggódni. 
Kis szerencsével az ukránok meg az oroszok csak egymast irtjak ki. 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 27. 00:08
A népokításoddal kapcsolatban. Kb. annyit érsz el, mint mikor a falu végéből kiabálnak a süketnek, hogy nyitva maradt a kapu és kiszökött a kutya :) Ha nem mész oda és mutatod meg, akkor nem hallja/leszarja, mert messziről jött ember, azt mond amit akar. A megnyilvánulásaid jelentős része pedig nem szemfelnyitás, hanem sipákolás amit a fürdős"lányok" csinálnak. Próbáld meg ebben a formában odakint előadni magad egy meetingen és észreveszed majd :)
A scenario elmzésedbe nem mennék külön bele, maradjunk annyiban magas valószínűségű elemeket és logikus következményeket tartalmaz :)De az általad leírtaknak a 0 pontját, a gyújtópontját kifelejted. Mégpedig a szándékos polarizálást.Ukrajna sem nem NATO sem nem EU tag. Ebből fakadóan a szövetségi rendszernek nem része (itt most elsődlegesen a NATO-ról beszélünk). Ha mégis így gondolja bárki is, akkor Putyin indokát is meg kell(ene) érteni, ami az általa elvárt biztonsági garanciákra vonatkozik. Valószínűleg még évtizedekig lehet majd erről a teóriákat gyártani, hogy "mi lett volna ha?", illetve "mi is történt?", de 8 év alatt nem sikerült olyan helyzetet teremteni, hogy win-win szituációt alakítsanak ki és elkerüljék a mostani helyzetet. Szerintem lehetett volna. 
Egy teljesen másik nézőpontot most had dobjak be, ha már "jövőkutatás" területére tévedtünk. A rendszer/gengszterváltás KKE-ben mondhatjuk, hogy Mo-on ment a leginkább "sima" módon. Máshol volt kis lövöldözés meg akasztgatás is, itt gyakorlatilag kézfogás és integetés. Erre mondták anno, hogy jót tett volna, ha itt is kialakul kis ramazuli, mert a komcsi múlt felszámolása még talán máig nem zajlott le. Ez alapján kb. meggyőződésem, hogy az Ukránoknál a múlt láncainak leverése, és az oligarcharendszer felszámolására ezzel egyben egy hatalmas lehetőséget is ad és jelentős értékké válhat, mindamellett hogy kvázi finomkodás nélkül lehet "tisztogatni". Ezt egy "vérmentes" csatlakozással évtizedek alatt nem érték volna el és talán sohasem válhattak volna "EU jelölt éretté"
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 26. 23:00
LoL
Ilyet meg mégis hogyan sikerült haluznod? :D
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 26. 20:01
Ukrajna nem NATO tag, ne keverd össze, mert pont ez az egyik ürügy arra, hogy az oroszok beléjük rúgtak
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 26. 19:58
Tök jó, h megtalaltad számitásaidat külföldön (is), és jelentős intellektuális tudasodat felhasznalva hozzájarulsz a családi vafyon építéséhez (külön szólok, h teljesen komolyan mondom és nincs irónia).
Ha viszont ennyire magad ura vagy, akkor el kellene dönteni, hogy kívülálló vagy és csak belemagyarazol olyan dolgokba, amihez ma már semmi közöd nincs (mert elvagtad a köldökzsinórt), vagy ha valtoztatni akarsz, akkor hazajössz és teszel a változásért. 
Azt is megértem, hogy a kf-i agymosás következteben sűrű és fontos munkád közben ide jársz okosnak tűnni és megmagyarázni azt, h mit szeretnenek a nyugati gyarmatosítók itt látni, csak ugye tudod, hogy mondják. Ami nem az én dolgom, abba nem ütöm bele az orrom. És en ezt úgy értem, h en nem ütöm bele az orrom az oroszok és ukránok dolgába. Azt persze nem mondom h nem érzek együtt az ukranokkal, de attól még nem az én haborúm, elvégre eleve arra kértek, h az ő belpolitikajukba ne szóljak bele.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 26. 12:35
pont ezen gondolkodtam, mert a múltkor úgy emlékszem még olyasmit írt, hogy olyan sikereket ért el itthon, hogy már dolgoznia sem kell, ezért a jobb légkör miatt kiköltözött mert megteheti :D 
persze az élethelyzetek változhatnak :)
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 01. 26. 11:38
Neeem, én itthon termelem a GDP-t, nem kellett külföldre menekülnöm a megélhetésért mosogatni, mint azoknak akik most az ott átesett agymosás visszabüfögésével próbalják kompanzelni magukat 🤣
De persze nyugodtan elhelyezheted itt az egész félremagyarázásod teljes kontextusát is.

friss hírek További hírek