Kicsit vitába mernék szállni erre a tuti euro esésre. Különöseen abbana tekintetben, hogy Merkel is határozottan mondta tegnap, mindenáron védik az eurót a spekik ellen.
Nem értelek. Ez attól függ hogy milyen időtávon kereskedsz. M5-ön nyilván nem olyan hosszú időre nyitsz pozit mint naposon. Naposon lehet egy sima felfelé egyenes trend, de ezzel egyidőben óráson vagy alatta simán hullámzik, felfelé és lefelé menő szakaszok váltakoznak. Ha az apróbb (m1-h2 mondjuk..) hullámokat akarod meglovagolni akkor alapvetően ne törődj a napos gyertyákkal, ugyanígy fordítva is igaz, ha napos gyertyákat nézel akkor miért érdekelnek a napon belüli apróbb ingadozások?
Összefoglalva: semmi ellentmondás nincs abban ha m5-ön short (ami nem tart napokig) és D1-en long.
Csak azt figyelem, amivel kereskedem, minden egyéb másodlagos hullámos alapon, bár az SPX futihoz tegnap este írtam egy rövid kommentet (elemzés nélkül) a bux1112 topicba.
Sajnos ez van, erre rájöttem már régen, hogy ha disszonancia van bennem a felvett pozim, és az érzésem között, akkor az csak buktához vezet.
Úgyhogy hangolás alatt vagyok éppen...
Mostz én arra várok, hogy M1-en felérjen, mert a lemenetelből kimaradtam, majd ráadok, mert M5-H4-ig amúgy short.
Az olyan 1,358 körül lesz, ez összecseng veled.
Most a reggeli rajzodból csak azt nem értem, hogy egy felfelé menő csatorna van, akkor az törni fog ezek szerint?
Jelenleg 80% fölötti a valószínűsége a pink hullámszinten várható jelentős esésnek, amint kialakul a pink (B), de természetesen tévedhetek. Halálosan nyugodtan fogok pozit nyitni, mint mindig, de megértelek és csak akkor kereskedj, ha harmóniában vagy a döntéseddel.
Mondjuk most olyan ellentmondás van bennem, hogy D1-en már long jelek, az alatt meg tisztán short.
Ezt még fel kell oldanom magamban... addig nem tudok kereskedni.
Fontos tudni, hogy a pink (B) csúcstól ugyebár pink (C) időtávon és léptékben értelmezett nagyobb lefelé elmozdulásra számítunk. A C hullámok is 3-ik hullámok, ugyanolyan jellemzőkkel: egy idő után nagyon begyorsulnak és sokat mennek majd lefelé rövid idő alatt. Számítsatok rá.
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.