Topiknyitó: saru 2007. 05. 02. 16:07

Felbontották Kádár János sírját !  

Meggyalázták Kádár János sírját

2007. május 2. 14:15Meggyalázták Kádár János síremlékét a fővárosi Fiumei úti temetőben szerdán - közölte a rendőrség az MTI-vel. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: ismeretlenek leszedték Kádár János és felesége síremlékének márvány fedlapját, a földet pedig kidobálták. A történteket először a sírkert biztonsági őrsége észlelte. A VIII. kerületi kapitányság rongálás miatt rendelt el nyomozást, a helyszíni szemle jelenleg is tart - tette hozzá. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a temetőben a munkásmozgalomi panteonjára fekete festékkel gyalázkodó feliratot írtak: "Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat". Ez az idézet a Kárpátia együttes "Neveket akarok hallani" című dalából származik.A 2003-ban alakult magyar zenekar a Wikipedia nevű internetes lexikon szócikke szerint "magyar nemzeti-rock stílusú", "erős nemzeti identitású és revizionista" zenét játszik. A BRFK vizsgálja, hogy van-e köze a feliratnak a sírrongáláshoz.A Magyar Kommunista Munkáspárt minden parlamenti és parlamenten kívüli párttól azt kéri: függetlenül attól, hogy mit gondolnak Kádár János történelmi szerepéről, ítéljék el a sírrongálást.A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége közleményben tudatta: a párt "mélységes aggodalmának és felháborodásának ad hangot Kádár János sírjának meggyalázása miatt", és elítélik mindazokat, akik a sírgyalázást elkövették, vagy elősegítették. A párt azt követeli, hogy a kormány "azonnal és a leghatározottabban ítélje el az eseményt", a nemzetbiztonsági szolgálatok és a rendőrség pedig találja meg a tetteseket.

(MTI)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 16:13
Előzmény: #939  Blue-chip-csóka
#940
Hát ha fejmagasságban lőttek egyáltalán, szerintem egy gumilövedék tud pattanni, simán lehet hogy az aszfaltról pattant vissza. Sajnálom szerencsétlent, de én elsősorban a rugdosók ellen indítottam volna eljárást. Ezeket a mostani nyakon térdelős eseteket se nagyon értem, ha már lent van a pali a földön, akkor minek, rá a bilincset és kész.
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2020. 09. 09. 16:03
Előzmény: #938  Törölt felhasználó
#939
Valószínűleg nem direktben szemre céloztak, de ha fejmagasságban lőnek, van egy nem elhanyagolható valószínűsége, hogy szemet talál. Mondjuk ha fejbe lövik, de nem éppen szemen találják, az se sokkal jobb.
Igen, a földön fekvők rugdosása sem túl szimpatikus.
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 15:54
Előzmény: #936  Blue-chip-csóka
#938
Nem origóról szedtem de mindegy, szervezők is szóltak, hogy ne a Deák felé menjenek, halhatták is, hogy arrafelé probléma van és volt háromnegyed órájuk, hogy elmenjenek másfele. Kaptam már én is meccs után a rendőröktől, az okos akkor megy el, amikor először bemondják, hogy oszoljanak, a kevésbé okos akkor, amikor megindul a rendőrsorfal, az marad aki hülye vagy balhézni akar, nem kell ragozni.
A fejmagasságban lőtt gumilövedékkel szemben kétségeim vannak, voltam katona, álló helyzetben azért már nem annyira lehet pontosan célozni és kétségeim vannak azzal is, hogy egy gumilövedéket kilövő fegyver mennyire lehet pontos, én még AK-val vagy AMD-vel sem tudnám álló helyzetben lőve eltalálni valakinek a szemét még 50 méterről se, szerintem lövöldöztek a tömeg felé, hogy aszondja sűrűn állnak, valakit csak eltalálunk. A vipera csúnya dolog, meg nem is hivatalos eszköz, de igazából a gumibottal is lehet akkorát kapni, hogy kifekszel (saját tapasztalat), én inkább azokat a rendőröket rúgtam volna ki, akik földön fekvő embereket rugdaltak. Vigye le a földre, bilincselje meg, be a rabszállítóba és kész, a rugdosás aljas dolog.
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 15:07
Törölt hozzászólás
#937
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2020. 09. 09. 15:01
Előzmény: #924  Törölt felhasználó
#936
https://www.origo.hu/itthon/20061023egyre.html
Ez még a tulajdonosváltás előtti origóról van, úgyhogy biztosan mindenki szerint hiteles (13 éve frissítették). Szó sincs se fél óráról, se egy óráról. Persze szóltak a rendőrök, hogy jogtalanul tartózkodnak ott (úgyhogy akkor már akárkit megverhetnek), de egy többtízezres tömeg hogy hagyja el pár perc alatt a helyszínt? 
És a rendőrség akkor sem használhat törvénytelen eszközöket és módszereket, ha éppen valóban huligánok ellen lép fel, ezért rendőrség. A fejmagasságban lőtt gumilövedékek és a viperák nem jöhettek volna szóba törvénytelen tüntetők ellen sem.
"Este megindult a roham
Este hat óra körül aztán rohamot indítottak a tiltakozók ellen: lovasrendőröket, gumilövedékeket, könnygázt is bevetettek. Problémát okozott, hogy nagyjából ezzel egy időben ért véget a Fidesz emlékgyűlése a közelben, az Astoriánál. A beszámolókból kiderült, hogy a rendőrök a Bajcsy-Zsilinszky útról, majd a Deák tér felől épp az Astoria irányába próbálták oszlatni a tömeget. Igaz, közben az Astoria és a Deák tér között a körúton is felállt egy rendőr sorfal, amely próbálta megakadályozni, hogy a két tömeg keveredjen."
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 13:52
Törölt hozzászólás
#935
euler 2020. 09. 09. 13:50
Előzmény: #932  Dehogynincs
#934
Jól van akkor. :)
Listen to your heart !
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 12:57
Törölt hozzászólás
#933
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 09. 09. 11:18
Előzmény: #931  euler
#932
#925-ben nem tettem ki az idézőjelet, de az ott szereplő linkbrn szóról-szóra így jelent meg.
Adalékot írtál. ami az összképet (becsípődéseimet) nem változtatja meg. A rendőrök rádióforgalmazása arra utal. hogy tudtak Debilékről. de nem emelték ki őket és az a  csoport rendőr kezdetben védeni akarta a nagygyűlést (ami a dolga lett volna). de végül nemcsak Debilékkel volt tehetetlen, hanem a brutális rendőtök tömegével sem tudott mit kezdeni.
Neked meg az a becsípődésed, hogy Orbám leváltása érdekében mindenkinek feltétel nélkül össze kell fognia.
Én viszont nem lepődöm meg azon, hogy a hüllőagyú választó nem szeretné. hogy kilőjék a szemét. Ezt Gulyás Gergely tisztán látja és erre akkor is rá fog játszani a kampányban a fidesz, ha az elmúlt évtizedben a fidesznek és a Gyurcsányéknak is tökéletesen megfelelt, hogy a rendőri vezetők és a mögötte álló kormányzati erők büntetlenek maradjanak. Abban gondolom egyetértünk, hogy erre a fidesznek minden eszköze megvolt és magvan, hiszen bekebelezte a bíróságokat, az ügyészséget és a rendőrség 3010 óta a kormány alá tartozik. A Kádár-rezsim is így működött, csak akkor nem kellett ennyire adni a demoktácia látszatára.
euler 2020. 09. 09. 10:01
Előzmény: #925  Dehogynincs
#931
Pár hónapja már reagáltam erre (Debil és Gyík telefonbeszélgetése és a rendőrök rádióforgalmazása és más). Akkor mintha meglepődtél volna rajta, de úgy látom gyorsan elmúlt. 
És még ne mondja rád az ember, hogy becsípődéseid vannak! :)
https://infostart.hu/belfold/2006/11/02/nyilvanos-mirol-beszelt-debil-es-gyik-a-zavargas-idejen-83360
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 09:42
Előzmény: #929  Törölt felhasználó
#930
A rendőrök az Astoria irányába szorították tovább a tüntetőket, akik összekeveredtek a távozóban lévő Fideszes gyűlés résztvevőivel (az Index tudósítójának becslése szerint kb. 8000 emberrel). Fél hét körül a rendőrség már az Astoriára lőtt ki könnygázgránátokat, a nagygyűlés technikai berendezéseiben súlyos károkat okozva. Hét óra előtt tíz perccel állóháború alakult ki az Astoriánál, a rendőrök folyamatosan lőtték a tüntetőket és a korábbi Fidesz-gyűlés résztvevőit. Körülbelül 19:20-kor a rendőrség benyomult az Astoriára, az ott összegyűlt tömeget kétfelé oszlatták. Egyik részét a Blaha Lujza tér felé szorították tovább, a másik részét pedig a Ferenciek tere irányába tolták.Háromnegyed nyolc körül az Astoria környékén még lőttek a rendőrök, ekkor sérült meg Révész Máriusz is, a Fidesz országgyűlési képviselője, akit a szemtanúk elmondása szerint a rendőrök lőttek fejbe gumilövedékkel akkor, amikor – képviselői igazolványát felmutatva – erőszakosságukért kérdőre vonta őket.
Tehát pl. a hős Máriusz két órával a gyűlés vége után sérült meg.
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 09:37
Előzmény: #928  Törölt felhasználó
#929
A nagygyűlésen nem közölték a tömeggel, hogy a Deák téren tömegoszlatás zajlik, bár a körúton a Deák tér felé állók nagy része hallhatta a könnygázgránátok robbanásait. A Deák térre szorított tömeg hosszú ideig nézett farkasszemet a rendőrökkel, köztük és a Fidesz-nagygyűlés tömege között a rendezvény végéig több száz méteres szabad tér volt, amelyen csak ritkásan álltak vagy mozogtak emberek. A Fidesz-megemlékezés végén (17:45) a műsorvezető azt tanácsolta a résztvevőknek, hogy a Blaha Lujza tér, illetve a Kálvin tér irányába induljanak, mert a Deák tér felé nem célszerű, mégis sokan, akik arrafelé laktak, arra vették az irányt. Az oszlató kötelék a gyűlés befejezte után mindössze egy perccel megkezdte a támadást a Deák téri tömeg ellen, feltételezve, hogy a Fidesz-gyűlésről „a normális és tisztességes emberek” az ellenkező irányba távoznak.[21] A tüntetőket fokozatosan az Astoriához szorították; a rendőrséghez közel álló Papp-bizottság jelentése szerint a Fidesz-nagygyűlés tagjainak ezalatt mintegy háromnegyed óra állt rendelkezésére a helyszín elhagyására,[22] bár egyes szemtanúk ezt a kérdést jóval árnyaltabban látják,[23] és az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának az események kivizsgálására létrejött albizottságának vizsgálata után készült jelentés is elmarasztalta a rendőrséget az oszlatás szakszerűtlen volta miatt.
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 09:34
Előzmény: #927  signal2
#928
Nem tudta, ugyanis az Astoria után a Deákon voltak a randalírozók és a rendőrség csak utánuk jött, tehát az Astoria és Deák között nem voltak rendőrök. Egyébként meg nekem úgy rémlik, hogy a gyűlés végén a szervezők bemondták, hogy ne a Deák felé menjenek haza.
signal2
signal2 2020. 09. 09. 09:26
Előzmény: #926  Törölt felhasználó
#927
Pár hónapja linkeltem egy videót, amit most újra nem találok meg. A Károly körút egy lakásából készítették a fidesz naggyűlés végén. Látható, hogy hatalmas tömeg vonul az Astoria felől a Deák tér irányába. Meglátásom szerint a rendőrségnek a naggyűlést akkor biztosította volna szakszerűen, ha a Deák tér irányába történő távozást megakadályozza.
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 09:08
Előzmény: #925  Dehogynincs
#926
Gyűlés vége 17:45, első könnygázgránát az Astoriára fél 7 körül, rendőrség benyomulása az Astoriára 19:20. Tehát még az első könnygázig is volt háromnegyed óra, simán el lehetett volna menni addigra onnan.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 09. 09. 09:00
Előzmény: #923  Törölt felhasználó
#925
Az események a Fidesz nagygyűlés végén vettek éles kanyart. A Deák tér megtisztítása során a rohamrendőrök végzetes hibát vétettek: az Astoria felé szorították a rendbontókat, összekeverve őket a nagygyűlés békés résztvevőivel.
https://index.hu/nagykep/2016/10/22/2006_oktober_23._egy_veres_nap_kronikaja/
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 08:57
Előzmény: #921  Dehogynincs
#924
Ne már, kivizsgálták már párszor, a rendőrség kb. egy órát várt és csak azután indult meg, bőven volt mindenkinek ideje hazamenni.
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 08:56
Előzmény: #919  signal2
#923
Miért volt hiba? A randalírozás a Deák térnél volt, a gyűlés az Astoriánál. A gyűlés résztvevői láthatták, hogy mi van a Deák felé, aki arra ment, az magára vessen.
Törölt felhasználó 2020. 09. 09. 08:54
Előzmény: #917  Blue-chip-csóka
#922
Ne keverjük a szezont a fazonnal, ha a rendőrség felszólít, hogy menj haza, mert ez már nem engedélyezett tüntetés és nem mész haza, akkor magadra vess.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 09. 09. 08:38
Előzmény: #915  signal2
#921
Az a szép a szemkilövésben és az utcai harcászatban, hogy sokféleképpen lehet értelmezni.
1.Amikor a nagygyűlésről a harcmezőre mentek át, akkor a harcászat résztvevőivé váltak.
2. Az engedélyezett nagygyűlés résztvevői az Astoriánál nem mentek sehonnan sehova, egy tapodtat sem mozdultak, amikor brutálisan rájuk tört a kormány alá tartozó rendőrség.
A kádári diktatúrát is sokan vélték demokráciának és sokan sírják vissza. 1990 után is kedvvel szolgálta ki Kádár népét a mindenkori hatalom. Az alattvalók kitolásnak éreznék,  ha nem így bánnának velük és nem ezt kapnák.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek