Topiknyitó: saru 2007. 05. 02. 16:07

Felbontották Kádár János sírját !  

Meggyalázták Kádár János sírját

2007. május 2. 14:15Meggyalázták Kádár János síremlékét a fővárosi Fiumei úti temetőben szerdán - közölte a rendőrség az MTI-vel. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: ismeretlenek leszedték Kádár János és felesége síremlékének márvány fedlapját, a földet pedig kidobálták. A történteket először a sírkert biztonsági őrsége észlelte. A VIII. kerületi kapitányság rongálás miatt rendelt el nyomozást, a helyszíni szemle jelenleg is tart - tette hozzá. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a temetőben a munkásmozgalomi panteonjára fekete festékkel gyalázkodó feliratot írtak: "Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat". Ez az idézet a Kárpátia együttes "Neveket akarok hallani" című dalából származik.A 2003-ban alakult magyar zenekar a Wikipedia nevű internetes lexikon szócikke szerint "magyar nemzeti-rock stílusú", "erős nemzeti identitású és revizionista" zenét játszik. A BRFK vizsgálja, hogy van-e köze a feliratnak a sírrongáláshoz.A Magyar Kommunista Munkáspárt minden parlamenti és parlamenten kívüli párttól azt kéri: függetlenül attól, hogy mit gondolnak Kádár János történelmi szerepéről, ítéljék el a sírrongálást.A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége közleményben tudatta: a párt "mélységes aggodalmának és felháborodásának ad hangot Kádár János sírjának meggyalázása miatt", és elítélik mindazokat, akik a sírgyalázást elkövették, vagy elősegítették. A párt azt követeli, hogy a kormány "azonnal és a leghatározottabban ítélje el az eseményt", a nemzetbiztonsági szolgálatok és a rendőrség pedig találja meg a tetteseket.

(MTI)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 02. 18. 14:21
#1004
Orbán Viktor és Kádár János
https://www.youtube.com/watch?v=2Lhpj_4ZkqE
_Macika_
_Macika_ 2023. 11. 22. 21:20
#1003
Uniós szinten a magyarok bíznak legkevésbé a közmédiában
.
Még azt a lengyel közmédiát is hitelesebbnek érzik a fogyasztók, aminek egykori műsorvezetője azt mondta: durvább propagandát csináltak az elmúlt években, mint a kommunizmus alatt.
rockmaster 2023. 08. 28. 08:03
Előzmény: #1001  _Macika_
#1002

Szerintem még ma behivatja a Kakadu az orosz (szovjet) nagykövetet és tiltakozó jegyzéket küld neki a nyilvánvaló hazugságok miatt.
Az '56-os szervezetek külön nyilatkozatban ítélik el az orosz (szovjet) történelemhamisítást még ma.
_Macika_
_Macika_ 2023. 08. 23. 12:13
#1000
A Sztálin mellől a fotókról utólag kiretusált kegyvesztett kommunisták sorsára jutott Pálffy István, miután alighanem rekordidő alatt, egyetlen este után azonnali hatállyal kirúgták a HírTV-től, ahol legelső adásában rögtön arról beszélt, szerinte megértőnek kell lenni a pedofilokkal.A Bors hosszú termelési riportban mutatta be az egykori KDNP-s politikus első napját új, kormánypárti munkahelyénél, a HírTV-nél, de a kirúgás után a riportot azonnal törölték – vette észre a Média1.Csakhogy ma már nehezebb átírni a múltat, mint hatvan éve: a kormánnyal pár éve már szintén nem olyan kritikus, ugyanakkor a hivatalos kormány-holdudvarba, a KESMÁ-ba még be nem sorolt Index ugyanis lelkesen szemlézte a Bors tudósítását, így náluk még elérhető, mi szerepelt a törölt cikkben, valamint a cikk most már hibaüzenetet betöltő linkje is.Nagy kár is lenne, ha a riportból semmi nem maradt volna meg az utókornak, hiszen tényleg minden ízében az előző rendszert idéző anyagról van szó, amelyben a Bors munkatársai elkísérték mindenhová Pálffyt a nagy napon.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 06. 30. 13:15
#999
Nem udvarolta körbe a kormányt az Integritás Hatóság első éves jelentése
https://telex.hu/belfold/2023/06/29/integritas-hatosag-elso-jelentese
"A meglévő, az európai uniós források felhasználását szabályozni és ellenőrizni hivatott rendszerek, folyamatok, belső előírások és jogi normák teljessége, összhangja, illetve felépítettsége alapvetően megfelel a nemzetközi elvárásoknak és standardoknak.”
A részletes folytatás azonban a hiányosságokról szól, amelyek miatt az előírások gyakran nem érvényesülnek.
____________________________
A kádári diktatúra is ilyen volt. Papíron voltak ugyan jogaink, de a gyakorlatban a hatalom gondoskodott arról, hogy csak kötelességeink legyenek.
_Macika_
_Macika_ 2023. 06. 16. 13:48
#998
A magyar kormány demokratikus és a nép akarata szerint cselekszik,
Brüsszelből szovjet típusú vezetés utasít - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Libero című olasz napilapban pénteken megjelent interjúban.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 04. 30. 14:40
#997
A békemenet üzenetei a találomra kiválasztott Dunakanyarból.
https://www.vaconline.hu/tag/bekemenet/
"Vác, Kismaros"
___________________________
Magyarán. A fideszes önkormányzati polgármesterek üzennek a hatalomnak: teljesítettük a mozgósítást.
A Kádár-rezsim május elsejei üzenetei is hasonlóak voltak: Vörös Csillag traktorgyár, Csepel Művek, Fegyver- és Gázkészülékgyár, ...
A proletárokat betereltük a párt pillanatnyi vonalába.
Nedden 2023. 04. 20. 20:16
Előzmény: #993  _Macika_
#996
Ki fogja ellenőrizni? Ja a korábbi bérkommandó….
Nedden 2023. 04. 20. 20:15
Előzmény: #994  _Macika_
#995
Döbbenetes, hogy Magyarországon ilyen drága lett az élelmiszer! Ausztriába járok már havi bevásárlásra. Szerintem ez történelmi rekord. Anno a Habsburgoknak is az olcsó élelem miatt kellett a Magyar föld. Bérekben Bulgáriával, fogyasztói árakban Svájccal versenyzünk.
_Macika_
_Macika_ 2023. 04. 20. 10:25
#993
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 03. 27. 19:09
#992
Jens Stoltenberg áprilisra a magyar kormány  tiltakozása ellenére  is összehívta a nato–bizottság ülését.
Ez a kádári időkben is így volt. A nato jól megvolt a magyarok nélkül is.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 02. 26. 15:37
#991
Svéd–finn NATO-csatlakozás: Halogatták, halogatták, most hirtelen a Fidesz-frakción belüli vitáról beszélnek
https://telex.hu/belfold/2023/02/23/nato-csatlakozas-finn-sved-fidesz-kdnp-allaspont
"Orbán Viktor miniszterelnök azt szeretné, hogy fogadják el a javaslatot, azonban a frakció megosztott a kérdésben, komoly vita alakult ki a balatonfüredi frakcióülésen"
_______________________
Kapóra jön a demokrácia látszata. A mamelukok egy része Orbán hivatalos álláspontját képviseli, a seggnyalók másik része pedig az oroszbarát Orbánt anélkül, hogy bármelyiküknek lenne saját, szilárd, elvi álláspontja.
Annyira kilóg az időhúzás lólába, hogy még én is észreveszem.
_Macika_
_Macika_ 2023. 02. 06. 11:49
#990
11:43Nyilvánosságra került: a KGB-nek dolgozott Putyin főpapja
ecsém, orbán csak közbejárt az érdekében
nincsenek rá szavak
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 12. 01. 08:43
#987
Az Eötvös József Gimnázium egy, a Karinthy Frigyes Gimnázium hat és a Vörösmarty Mihály Gimnázium egy tanárának szűnik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonya december elsejétől a polgári engedetlenségben való részvétele miatt.
A Belügyminisztérium leszögezi: álláspontja megingathatatlan, következetesen járt és jár el a munkájukat jogellenesen megtagadókkal szemben.
https://telex.hu/belfold/2022/11/30/tanarok-kirugas-belugyminiszterium-iskolak
Magyarán. A nem teljes értékű demokráciában elveszik a tanárok sztrájkjogát és ha tiltakoznak ez ellen is, akkor betartják a diktatorikus törvényeket.
Nem lepnék meglepve, ha a múlt század első felében született aggastyánhoz tartozna az oktatás, aki élete legfogékonyabb korszakában a kádári diktatúrát szolgálta ki a hatalom erőszakszervezetében. Bolsevik mentalitására jellemző, hogy a rendelkezésére álló béremelési keretet úgy osztotta el, hogy ebből a rendőrök érzékelhető emelést kaptak, a tanárok meg semmit.
Neki mindegy, hogy Kádárt szolgálja ki vagy az oktatásellenes és tanárellenes, de oroszbarát Orbánt.
_Macika_
_Macika_ 2022. 11. 28. 19:14
#986
https://telex.hu/belfold/2022/11/28/varoshaza-ugy-bajnai-gordon-anonymus-szivarogtatas-rendorseg-hatarozat
-kelepcét állítottak, lehallgattak,- majd a mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták és- ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 10. 23. 14:31
#985
Magyarországot ellepték azok a plakátok, amelyeken  egy SZANKCIÓK feliratú, lefelé tartó bomba jeleníti meg a „brüsszeli szankciókat”. Alatta ez a szöveg: „tönkretesznek minket”.
https://parameter.sk/sites/default/files/styles/image_of_article/public/photos/oszlop_eles_2.jpg?itok=F53ltLw2
A Kádár-korszak is ilyen volt. A hatalom akkor is gondosan ügyelt arra, hogy mi legyen a véleményünk.
agitprop jelentése
https://topszotar.hu/idegen-szavak/agitprop
(a pártállami időkben) agitációs és propagandaosztály, a politikai "nevelőmunkával" megbízott részleg kommunista pártszervekben
Az agitprop nemcsak diktatúrákban fordul elő, hanem a nem teljes értékű demokráciákban is fölüti a fejét.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 09. 19. 12:52
#984
"Elsöprő többséggel fogadta el az Európai Parlament (EP) Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő azon jelentését, amely kimondja, hogy Magyarország nem tekinthető teljes értékű demokráciának."
https://www.portfolio.hu/global/20220915/kimondta-az-europai-parlament-magyarorszag-tobbe-nem-tekintheto-teljes-erteku-demokracianak-567093
A Kádár-rezsimben is csak "szocialista" demokrácia volt. A szocialista jelző fosztóképzőként működött, a szocialista demokrácia csupán a pártállami diktatúrát jelentette a megszállt országunkban.
A Kádár-rezsimben nem lehetett bírálni a diktatúrát.
Most viszont valóban van (már vagy még) valamekkora demokrácia. Ezt a tökelütött ellenzekzék valamennyire bírálja is a szerény képességei mellett, viszont a kormánypártok megélhetési politikusaitól egy mukkot nem hallottam arról, hogy lehet valami igazság ebben az EP-jelentésben.
A kormánypártok soraiban vagy működik az öncenzúra vagy pedig tényleg demokráciának tartják ezt az elbaltázott katyvaszt, amiben élünk.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 09. 05. 20:01
#983
Valóban megkapta a Három évtized a Magyar Bányászatért emlékérmet a 32 éves Koncz Zsófia
https://telex.hu/zacc/2022/09/04/koncz-zsofia-harom-evtized-a-magyar-banyaszatert-emlekerem-emleklap-banyasznap
Brezsnyev elvtársnak is sok kitüntetése volt, de kettőt soha nem kapott meg. Nem volt Hős Város és Hős Anya sem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 08. 04. 13:10
#982
A jövőben nem teszi közzé az energiahivatal a lakossági áram beszerzési árát
https://telex.hu/belfold/2022/08/03/energiahivatal-aram-lakossagi-arak-nem-teszi-koze-2022
"az egyetemes szolgáltató állami tulajdonba kerülése után már semmilyen jelentősége nincs."
________________________________________
Aha. Nyugodtan közzétehetnék, hiszen már semmilyen jelentősége nincs.
A kádári diktatúrában pártunk és kormányunk sem osztott meg minden adatot a dolgozó néppel. Nem tartozott ránk az államadósság mértéke vagy az, hogy a megszálló Vörös Hadsereg atomfegyvereket telepített hazánkba.
Az egyetemes szolgáltató állami tulajdonba kerülése vélhetően nem államosítást jelent, hanem lőrincesítést.
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 20. 21:10
#981
20:44Szijjártó Péter: az alacsony adók jelentette versenyelőny elvétele a kommunizmusra emlékeztetne
.
nemhogy felbontják , hanem ott ülnek mellette és sírnak folyamatosan
hiszen minden második mondatuk róla szól
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 07. 03. 13:45
#980
Sikerült újra feltalálni a hiánygazdaságot. Az egyik gyerekem most hozta vissza az autómat és szabadkozott, hogy nem tankolta tele, mert a kútnál csak pici áron adták a benzint.
Hatósági áras benzin állítólag holnap lesz annál a kútnál.
_Macika_
_Macika_ 2022. 06. 30. 10:20
#979
Bővít, sikeres, kapál, segít, nincs vége a láznak – Magyarország fölött az égbolt felhőtlen
https://telex.hu/zacc/2022/06/30/bovit-kapal-korszerusit-segit-nincs-vege-a-laznak-magyarorszag-folott-az-egbolt-felhotlen
_Macika_
_Macika_ 2022. 06. 09. 09:47
#977
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 04. 23. 11:28
Előzmény: #975  offshort
#976
Az erkölcs koronként, helyenként és közösségenként más és más.
Az egyik alapvető különbség, hogy az úttörők 12 pontjánál szó sincs isteni eredetről.
Csak a közösséget védi, mégpedig a megszállók közösségét az ellen, hogy a bennszülöttek föllázadjanak a fegyverrel rájuk kényszerített rendszer ellen. Ehhez szükségük volt olyan kollaboránsokra, mint Gy. Németh Erzsébet.
A másik különbség az, hogy az úttörők az általános iskola fölső tagozatát fedték le. Az alsósoknak ott volt a kisdobosok 6 pontja, a középiskolásoknak pedig a kisz.
A nagykorúak pedig az mszmp-ben kollaborálhattak a megszállókkal.
Ezt megtette többek között Gy. Németh Erzsébet, Gyurcsány, Pintér, Matolcsy és Kövér is.
Most meg azzal népboldogítanak bennünket, hogy a demokráciát tanítják nekünk.
offshort
offshort 2022. 04. 22. 20:10
Előzmény: #974  Dehogynincs
#975

tízpancsolat! 
.
1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! 
2. Isten nevét hiába ne vedd! 
3. Az Úr napját szenteld meg! 
4. Atyádat és anyádat tiszteld! 
5. Ne ölj! 
6. Ne paráználkodj! 
7. Ne lopj! 
8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy! 
9. Felebarátod házastársát ne kívánd! 
10. Mások tulajdonát ne kívánd! 

erkölcsi szempontból mi a különbség? 
leszámítva a párt és népköztársaság iránti elkötelezettséget?
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 04. 22. 14:43
#974
Tisztességesen kell élni és dolgozni, hogy érdemes legyen egy-egy listára felkerülni – így indokolta a főpolgármester-helyettesi pozíciót parlamenti képviselőségre cserélő Gy. Németh Erzsébet, hogy miért kerül mindig helyzetbe.
https://www.nepszava.hu/3154349_gy-nemeth-erzsebet-interju-budapest-parlament-orszaggyules-valasztas-2022
Hááát. Ha tisztességes emberekről akarok olvasni, nem biztos, hogy a pártlisták böngészésével kezdeném.
Ha jól emlékszem, akkor Gy. Németh Erzsébet volt az úttörőszövetség utolsó elnöke.
Az úttörők 12 pontja:
 Az úttörő hű gyermeke hazánknak, a Magyar Népköztársaságnak, felelősséggel dolgozik érte.
 Az úttörő erősíti a népek barátságát, védi a vörös nyakkendő becsületét.
 Az úttörő szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik.
 Az úttörő gyarapítja és védi a szocialista társadalom értékeit.
 Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.
 Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik.
 Az úttörő szereti, tiszteli szüleit, nevelőit és az idősebbeket.
 Az úttörő igaz, hű barát.
 Az úttörő bátor és fegyelmezett.
 Az úttörő szereti és védi a természetet.
 Az úttörő edzi testét és óvja egészségét.
 Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 04. 14. 17:24
#973
Jogerősek az érvénytelen népszavazásra buzdítás miatt kirótt milliós bírságok
https://telex.hu/belfold/2022/04/13/nvi-gyermekvedelmi-nepszavazas-kuria-ervenytelen-birsag
A Kúria érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Háttér Társaság felülvizsgálati kérelmét, amit a szervezet azért nyújtott be, mert a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hárommillió forintra bírságolta a gyermekvédelmi népszavazáson érvénytelen voksolásra buzdítás miatt ...
A szervezet arra hivatkozott, hogy a népszavazási kampánytevékenység rendeltetésével egyáltalán nem ellentétes, ha az a választópolgár által jogszerűen leadható érvénytelen szavazatra buzdít, ezért az érvénytelen szavazat leadására buzdító tevékenység sem volt ellentétes a népszavazási kampány rendeltetésével.
___________________________
A Kádár-rezsimben azt tehettük meg, amit a diktatúra engedélyezett.
Egy jogállamban viszont azt is megtehetnénk, amit a törvény nem tilt.
Én nem is hallottam arról, hogy ezek a szervezetek érvénytelen szavazásra buzdítottak, magamtól adtam le érvénytelen szavazatot.
A kvótanépszavazáson is szándékosan szavaztam érvénytelenül.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 04. 07. 07:55
#972
Kádár 99% fölötti aránnyal nyerte az egypártrendszerben a soros választásokat.
Ha a diktatúrában formálisan többpártrendszer lett volna, neki is összejött volna egymás után legalább négy kétharmad.
_Macika_
_Macika_ 2022. 03. 23. 12:31
#971
https://www.valaszonline.hu/2022/03/23/borsa-miklos-ukrajna-menekultek-media-kozteve-interju/
„Olyanok voltunk, mint a békák” – az M1 exhíradósa propagandáról és háborúról
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 03. 16. 12:38
#970

"Áll mind a 106 képviselőjelöltünk, tartottunk több mint száz választási gyűlést Battonyától Nemesmedvesig."
https://miniszterelnok.hu/orban-viktor-unnepi-beszede-az-1848-49-evi-forradalom-es-szabadsagharc-174-evfordulojan/Aha. Battonyától Nemesmedvesig.
Battonya arról híres, hogy állítólag ott lépte át a vörös Hadsereg 1944-ben a magyar határt. Valójában Illyefalvánál lépték át, hiszen pár évre visszakaptuk Észak-Erdélyt.
Felszabadulásról április 4-ikén szoktak beszélni, amikor Kádár diktatúrájában azt ünnepeltük, hogy a felszabadítóink megszálltak minket.
Meg március 15-ikén szoktak ilyet mondani oroszbarát kormányfők. Világos.
Világos szintén Erdélyben van. 1849-ben is ott volt.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 03. 14. 06:09
#969
vasárnapra nagyjából 150-200 kút kényszerült arra, hogy felfüggessze az árusítást, mert kifogyott a készlete
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220313/vasarnapra-akar-200-benzinkutnak-elfogyhatott-a-keszlete-533129
A bolsevik lelkületű, oroszbarát hatalom megint föltalálta a szocialista hiánygazdaságot.
https://www.libri.hu/konyv/kornai_janos.a-hiany.html
"A hiány, a neves közgazdász legnagyobb hatású műve. A mű mindennapos tapasztalatból indul ki, és az okozati elemzésben egyre mélyebbre hatolva eljut a szocialista rendszer alapjaihoz. Az olvasók megértették üzenetét: a hiánygazdaság megszüntetéséhez nem elegendők a felemás rendszabályok, hanem a rendszer fundamentumait kell megváltoztatni."
https://www.kornai-janos.hu/Kornai2011-Ahiany.html
-bubu-
-bubu- 2022. 03. 04. 10:18
Előzmény: #966  _Macika_
#967
Mocskos fidesz 
_Macika_
_Macika_ 2022. 03. 04. 10:16
#966
Direkt36: a kormányzat napi szinten avatkozik be az MTI működésébe és torzítja saját politikai érdekeinek megfelelően a híreit
Belsős levelek és dokumentumok szerint nemcsak Orbán stábja, de a Rogánhoz tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központnak is szerepe van abban, hogy milyen híreket közöl a közmédiához tartozó hírügynökség.
1valaki
1valaki 2022. 01. 12. 13:26
Előzmény: #961  Dehogynincs
#964
Szar az a demokrácia ahol éhen halsz, de szabadnak érzed magad!
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 01. 12. 13:23
#963
Kitiltottak egy kulturális központból
https://www.youtube.com/watch?v=mIqD2rGdM0Q
Pottyondy Edina
160 E feliratkozó
A záró poén:
"Kedves csinovnyikok! Ne féljetek! ... Legfeljebb kibasz benneteket a főnök."
A hatalom jobban járt volna, ha hagyta volna szerepelni Edinát. Ehelyett megkapta ezt a videót, ami nem többszáz emberhez ér el, hanem többszázezerhez.
_Macika_
_Macika_ 2022. 01. 06. 10:26
#962
Szinetár Miklós: A Kádár-rendszerben sem volt ennyire „mi kutyánk kölyke” a hozzáállás a kultúra területén, mint most
https://telex.hu/kult/2021/12/25/szinetar-miklos-veiszer-alinda-szfe-kadar-filmtamogatas
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 12. 09. 18:01
#961
A kádári diktatúrában a hatalom azt figyelt meg és hallgatott le, akit akart.
Három évtized alatt eljutottunk addig, hogy a hatalom azt figyel meg és hallgat le, akit akar.
Az a legszebb az egészben, hogy ezt Orbán népe ugyanúgy tűri, mint Kádár népe.
Kitolásnak érezné, ha mást kapna. Mondjuk, demokráciát.
Törölt felhasználó 2021. 08. 08. 21:25
Előzmény: #958  _Macika_
#959
náci lenin
_Macika_
_Macika_ 2021. 08. 08. 11:44
#958
https://index.hu/kultur/2021/08/08/drmarias-orban-az-uj-lenin/
,
Kiszolgáltatottjai vagyunk a (globális tőkének) pénzvilágnak, a (karvalytőkének) az uniós bürokratáknak és politikusoknak, a mohó (burzsujoknak) multinacionális vállalatoknak és bankoknak, amelyek hol rossz hitelekkel, hol politikai nyomással, hol telhetetlen profit-elvárásokkal akarják (rabszolgasorban tartani a magyar munkásosztályt)  zsarolni a magyar családokat. Mi ennek a (elnyomásnak) kiszolgáltatott helyzetnek véget vetünk! Előre a (barikádra proletárok) népszavazásra honfitársak!(A globális kapitalizmus) Brüsszel megtámadta Magyarországot, de mi megvédjük (a szocializmust) a demokráciánkat és győzni fogunk!Mert a (kommunizmus) magyar demokrácia győzelme elkerülhetetlen!”
stolz
stolz 2021. 07. 02. 09:45
Előzmény: #956  Dehogynincs
#957
Nekem a kedvencem a bizonyos árszint feletti 90%-os adó...ennek az lesz a vége, hogy amire ezt az adót kivetik, annak a forgalmazása egyszerűen leáll...várom a jegyrendszer bevezetését...
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 07. 02. 08:17
#956
A mai, soros rádióinterjú után a királyi rádió  jónak látta, hogy Orbán szózata után egyből fájdalomcsillapítót reklámozzon. A Kádár-rezsimben is bevett módszer volt, hogy lement ugyan a pártpropaganda, de azért a mondatok között is hallhattak a vájtfülűek és a sorok között is olvashattak a vájtszeműek.
sztanil 2021. 06. 24. 13:42
Előzmény: #954  Törölt felhasználó
#955
Mit csinálhattak vele a piaristáknál, hogy inkább az iszlám felé fordult?
Törölt felhasználó 2021. 06. 24. 13:21
Előzmény: #951  Dehogynincs
#954
Törölt felhasználó 2021. 06. 24. 12:49
Előzmény: #952  _Macika_
#953
Kádár hazaáruló volt ez tény.Gazember.
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 06. 03. 07:29
#951
"Megakadályozta a Terrorelhárítási Központ, hogy robbantásokat hajtson végre a labdarúgó-Eb magyar helyszínén az a 21 éves magyar férfi, aki magát iszlamistának vallja. A TEK felszámoló egységei kedden Kecskeméten ütöttek rajta a terroristán."
Háááát. A diktatúrában is bevett módszer volt, hogy a sziklaszilárdnak vélt hatalom fölkutatta, fölmutatta vagy éppen kiizzadta a rendszer belső ellenségeit.
Ha terrorelhárító lennék, akkor én is bizonygatnám a főnökeimnek a fontosságomat és hasznosságomat.
Ha terrorelhárító lennék, akkor nem népszerűsíteném a terrort, a robbantásokat, a tömegbe hajtást, hanem szép csendben lekapcsolnám a veszélyes alakokat. Óvakodnék attól, hogy bekerüljek a hírekbe.
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 02. 25. 12:39
#950
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját ma tartják. Az elkövetőket viszont mindegyik kormányzat foggal-körömmel védi. A közember nem ismerheti meg a titkosszolgálati dossziékat és nem nézegetheti a hamisítatlanul és hiánytalanul megmaradt mágnesszalagok tartalmát. A hatalom úgy rejtegeti a kommunizmus bűneit, ahogy csak tudja. Érdekes ország vagyunk, tele vagyunk áldozatokkal, elkövető meg sehol.
pFModi-1fsz-bsszakrvaanyjat2 2021. 01. 29. 05:28
Törölt hozzászólás
#949
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 12. 21:52
#948
Nem csak a szöveges híreknél, a fényképeknél is érvényesül a cenzúra az MTI-nél. Politikai alapon születő döntésekről, torzított valóságábrázolásról számoltak be a hírügynökségnek dolgozó fotósok.Az ellenzék szinte alig létezik, Orbán Viktor csupa fontos emberekkel tárgyal, a koronavírussal kapcsolatos védekezés pedig tökéletesen zajlik. Ilyen kép rajzolódik ki az MTI által közzétett fotókból, azonban egy elhagyott gumikesztyűből is komoly probléma lehet a szerkesztőségben. A cikkünkben közölt fényképeket kivétel nélkül a Magyar Távirati Iroda (MTI) kínálatából válogattuk, eredeti képaláírásokkal.A Szabad Európa decemberben mutatta be, hogyan érvényesül a politikai cenzúra az MTI hírszerkesztőségénél. Most két, korábban a hírügynökségnek dolgozó fotós mesélte el, miként zajlott le a váltás a fotószerkesztőségnél, és hogyan butították le a korábban komoly szakmai presztízst jelentő munkát.
,
https://www.szabadeuropa.hu/a/mti-foto-fenykep-cenzura-mtva/31042333.html
pFmodi-1fsz-bsszakrvaanyjat1 2020. 12. 27. 05:13
Törölt hozzászólás
#947
Törölt felhasználó 2020. 11. 15. 18:50
Előzmény: #944  Dehogynincs
#946
valójában az internetelérésnek alanyi jogon elérhetőnek kéne lennie minden állampolgár számára és a hátrányos térségeknek az ingyenességet biztosítani ehhez. a hozzáféréshez az eszközöket is biztosítani kellene szintén ingyen ezeken a helyeken (  nagyon olcsón beszerezhető használt számítógép is alkalmas már erre), vagy az egész országban azoknak,akik rászorulnak.
így minden gyereknek lehetősége lenne otthonról tanulni és az állampolgároknak szintén lehetősége a legtöbb hivatalos ügyintézést online intézni és maximálisan tájékozott lehetne az ország dolgairól,akármilyen eldugott helyen élnek.
Törölt felhasználó 2020. 11. 15. 11:05
Előzmény: #1  saru
#945
ki vitte el a kedves vezetö cserélte le a sajátját
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 11. 15. 09:48
Előzmény: #943  Törölt felhasználó
#944
Nem tudom, ki lopta el Kádár koponyáját, de egy sírból kiásott koponyával úgysem lehet gondolkodni. Orbán a saját fejével gondolkodik és hatalomtechnikai szemszögből még igaza is van. Kádár népe kitolásnak érezné, ha nem alattvalóként bánnának vele, hanem polgárként.
Törölt felhasználó 2020. 11. 15. 08:58
Előzmény: #942  Dehogynincs
#943
Hm. Érdekes amit írsz és mivel ebbe a topicba tetted be, kinyitottál egy másik témát. 
Ha orbán ennyire kádár fejével gondolkodik, akkor ki is lopta el a koponyáját?
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 11. 14. 20:35
#942
Orbán Viktor ma jelentette be, hogy azoknak a középiskolásoknak, akik a digitális oktatás miatt nem tantermi oktatásban vesznek részt, ingyenes lesz az internetszolgáltatás 30 napra, az erről szóló kormányrendeletet már alá is írta.
_____________
Kádár népének hívószó az ingyenesség és erre Orbán doktor tudatosan játszik rá.
Gazdasági fórumon vagyunk. Ingyenebéd nincs. Valaki kifizeti az árát vagy megfizet érte.
Törölt felhasználó 2020. 09. 14. 12:21
Törölt hozzászólás
#941

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek