saru

Regisztráció:
2005-02-19 10:09:35
Hozzászólások száma:
4 219
Utolsó hozzászólás:
2019-02-15 12:16
Pontok:
Tapasztalati: 4
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 1

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-02-15 12:16:51
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #79157
nem tudok jobbat...!
2019-02-15 12:15:57
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #79156
elég, ha hazamegyek és a gyerekeim szemébe nézek...
2019-02-15 11:59:16
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #79152
"A "nagyok" a befolyási övezeteiket folyamatosan próbálják növelni.";
épp erről írtam, hogy ez a probléma, Trump hivatalba lépésekor Kissinger is a befolyási övezetek rögzítést tanácsolta, erről kell az asztal mellett tárgyalni a négy nagynak, ezzel kell kezdeni ! 
2019-02-15 11:48:30
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #79150
Nem ez a lényeg 2019-ben, hanem az, hogy az esztelen fegyverkezési versenyt be kell fejezni, a nagyok ( EU, USA, Kína, Oroszo ) befolyási övezeteit meg kell határozni, különben ebbe fogunk belepusztulni, vagy mivel nem költünk eleget az ökológiai problémára, a fegyverkezés miatt, akkor abba !    
2019-02-15 11:27:07
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #79148

M Pompeo látogatása kapcsán olvastam ezt egy másik oldalon, amivel egyetértek:
Én azt díjaznám, ha Amerika távol maradna tőlünk, nincs szükség rájuk. Csak a bonyodalmakat fokozzák. Erre a sakkjátékra nincs szükségünk. Feltételeket szabnak, zsarolnak, illegitim szervezetekkel tárgyalnak - ez nem kell nekünk. A fegyvergyáraik termékeit akarják a nyakunkba sózni. Az EU szándéka a belépésünkkor pont az volt, ne kelljen a sok kicsi országnak fegyverkezésre költeni, azt a pénzt költsék az emberek jobb életkörülményeinek megteremtésére. Nem olyan régen volt a II. világháború, mely nyomorba döntötte az európai államok nagy részét - kivéve a gyarmattartókat - melyeknek pedig a gyarmataik kirablása biztosította a gazdagságot - Amerikának ellentétes az érdeke. Eu-/ Amerika- / Orosz-Kína - na ebben a háromszögben akarnak feszültséget, és a katonai termékeiket piacra dobni, amit ha használatba vesznek a tulajdonosaik, annak csak milliók halála jelzi az eredményességét. Köszönjük szépen, nem kellenek.
2018-12-24 11:23:22
mutat
Bangóné mondjon le! ELLENZÉKVÁLTÁST!!!! #202
Érdekes, hogy mennyi nő volt a főkolomposok között...?!
2018-12-24 11:13:37
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #79049
Nézőpont: a Fidesz népszerűsége nőtt, az ellenzéké csökkent a választások óta2018. december 22. 10:46A Nézőpont Intézet szombati közleménye szerint a kormánypártok támogatottsága nőtt, az év végi tüntetésekben aktívan résztvevő pártoké pedig csökkent.A Nézőpont Intézet legfrissebb elemzése szerint a Fidesz népszerűsége nőtt, az ellenzéké csökkent az április választások óta.Az intézet az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben számolt be a november vége és december első fele között, részben már az ellenzéki tüntetések idején készített pártpreferencia-kutatásáról. E szerint az országgyűlési választás eredményéhez képest a Fidesz-KDNP támogatottsága hét százalékponttal nőtt, így jelenleg a legvalószínűbb listás eredménye 54 százalék.A Jobbik népszerűsége tovább csökkent, az április 8-i 20 százalékos eredmény után, nyolc hónap alatt, 6 százalékpontot csökkent a párt a biztos szavazók körében, jelenleg 14 százalék adná rá a voksát. Az MSZP és a Párbeszéd (MSZP-P) tábora 11 százalékos, hozzávetőlegesen akkora, mint tavasszal.A DK 7 százalékon áll, az LMP és Momentum támogatottsága 4-4 százalékos. A DK és a Momentum minimálisan erősödött a választások óta, az LMP azonban már nem éri el nemhogy a választási eredményét jelentő 7 százalékot, hanem még a bejutási küszöböt jelentő 5 százalékot sem.Az év végére egy szintre került a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a Mi Hazánk a biztos szavazók körében, mindkét párt 3 százalékon áll. Ez egyben azt is jelenti, hogy eredményes kampánnyal gyakorlatilag mind a négy, jelenleg az 5 százalékos küszöb alatt álló pártnak (LMP, Momentum, MKKP és Mi Hazánk) megvan az esélye arra, hogy májusban európai parlamenti mandátumhoz jusson – jegyezte meg a Nézőpont.A Nézőpont az elemzésben külön kitért arra is, hogy az áprilisi választáshoz viszonyítva csökkent azoknak a pártoknak a népszerűsége, amelyek részt vesznek az év végi, „helyenként erőszakba torkolló” túlóratörvény-ellenes tiltakozásokban. Az intézet szerint ez azt bizonyítja: „a radikalizmusra nem vevők a választók”. Az intézet utalt korábbi közvélemény-kutatására is, amely szerint a magyarok kétharmada elutasítja az ellenzék parlamenti „botránypolitizálását”.Az utcai politizálást hirdető pártok népszerűsége összességében a választások óta 7 százalékpontot csökkent, azzal, hogy a radikalizmus felé fordulnak, csak a társadalom egy szűk rétegének támogatottságát tudják megszerezni – olvasható az elemzésben.A teljes népességen belül a Fidesz-KDNP 38, a Jobbik 9, az MSZP-Párbeszéd 6, a DK 4, az LMP, a Momentum, az MKKP 2-2, a Mi Hazánk Mozgalom pedig 1 százalékos népszerűségű.A Nézőpont Intézet a közvélemény-kutatását november 26. és december 15. között kétezer ember személyes megkérdezésével készítette. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 2000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 2,2 százalék – olvasható a közleményben.(MTI)
2018-11-14 17:17:32
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #78981

Azaz cseppfolyós gázt és fegyvereket kellene vennünk az Államoktól...?!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2018. november 13. 20:02
Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélést tartott az Országházban.A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban.A kedd délutáni tárgyaláson - amelyen részt vett David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke is - általános politikai kérdéseket is érintettek. Megállapították: a történelmi tradíciók és a keresztény gyökerek a modern kormányzásban is fontos szerepet kell, hogy kapjanak.Egyetértés volt abban is, hogy Magyarország és Közép-Európa elemi érdeke az energia-diverzifikáció, vagyis hogy a térség minél több forrásból juthasson energiahordozókhoz. Orbán Viktor üdvözölte az e téren tett amerikai erőfeszítéseket és beruházásokat – tájékoztatott Havasi Bertalan.(MTI)
2018-10-24 11:43:48
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #78980
Szász Attila filmje a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel.Szász Attila Örök tél című alkotása nyerte a legjobb európai tévéfilmnek járó díjat a Prix Europa filmes és tévés seregszemlén Berlinben – írta szombaton a hirado.hu Köbli Norbert forgatókönyvíró Facebook-posztjára hivatkozva.Mint Köbli Norbert fogalmazott, az Örök tél „ZDF-es, BBC-s, RAI-s filmek között" lett a legjobb. Az alkotók nevében Gera Marina, a film főszereplője vette át a díjat pénteken. Szász Attila filmje, amelyet a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján, február 25-én mutatott be a Duna Televízió, az 1944-ben a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel. A történelmi dráma Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novelláján, megtörtént eseményeken alapul. Januárban a rendező az MTI-nek elmondta: a forgatás során nehéz volt minden nap szembesülni azzal, hogy ezek a táborok milyenek lehettek a valóságban, és egy idő után rádöbbentek arra, hogy ezt képtelenség bemutatni. Így inkább igyekeztek egy ízelítőt adni abból a pokolból, amelyen a táborokat megjárt nők és férfiak keresztülmentek. Ezt elsősorban szavak nélkül, a főszereplők tekintetével próbálták meg érzékeltetni.Az Örök tél története 1944 decemberében kezdődik, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket három hét kukoricatörésre. Irén (Gera Marina), aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak, ám a megszállók marhavagonokba pakolják a falubeli asszonyokat és egy szovjet munkatáborba szállítják őket, hogy ott embertelen körülmények között a helyi szénbányában dolgozzanak. Irén itt találkozik Rajmunddal (Csányi Sándor), aki segít a nőnek túlélni a tábori borzalmakat.Szász Attila az Örök téllel szeptember elején a 42. montreali filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezésért járó díjat is.(MTI)
2018-09-12 15:17:48
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #78605
Én nem értem a 24 éves nőt, hogyhogy hajnali 3-kor bekéredszkedik egy zárva taró Kebabos üzletbe , ahol egy ázsiai ffi nyit neki ajtót, majd követi a szolgálati mosdóba, majd szexre kényszerítik és feljelentést tesz az afgán elkövető ellen, itt vmi nincs a helyén sztem…?!
2018-03-22 11:27:24
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #75529
Hallgatom a választásokon induló, többnyire teljesen hiteltelen pártok programbeszédeit, sorolják a kormány hibáit, de azt nem teszik hozzá, hogy a kormány érdeme, hogy nem omlott össze az ország és érdemük, hogy fokozatosan emelkedő pályára kerültünk, sőt ez tovább is tartana: béremelések, nagyszabású kórházprogramok, a határon túli magyarok sokoldalú támogatása, stb, továbbá azt sem feszegetik, hogy a problémák az ún rendszerváltás és az EU-ba való belépés nyílegyenes következményei, vajon miért nem ?, pedig a kutya itt van elásva…?! Tehát legjobb, hogy hagyjuk a Fideszt tovább dolgozni !  
2017-09-27 17:11:06
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #62660
Medián: Huszonöt éves mélyponton az MSZP2017. szeptember 27. 15:53Huszonöt év után nincs 10%-nyi támogatottsága az MSZP-nek a biztos pártválasztók körében a Medián közvélemény-kutatása szerint. A Jobbik és a DK tábora is csökkent, de a Fidesz és az LMP örülhet.A Medián legújabb felmérése szerint huszonöt éves mélyponton van az MSZP támogatottsága a biztos szavazók körében, míg a Fidesz és az LMP erősödött. A szeptember 15. és 20. között felvett reprezentatív kutatás eredményeit a HVG közölte szerdán.Fidesz: Jó eredményt jósol a kormánypártoknak a kutatás, a Fidesz a három hónappal ezelőtti júniusi felmérés óta érdemben növelte támogatottságát: a teljes népesség 36 százalékát, a biztos szavazóknak pedig az 55 százalékát tudhatja maga mögött.Jobbik: Míg a Jobbik támogatottsága a teljes népességen belül június óta alig változott – most 12 százalékon áll –, addig a választani tudó és a szavazáson részvételüket biztosra ígérők körében – szimpatizánsai szavazási kedvének csökkenése miatt – 21-ről 16 százalékra esett.MSZP: A közlés szerint huszonöt év óta most először fordul elő, hogy az MSZP a biztos szavazók körében nem éri el a 10 százalékot: 9 százalékon áll, a teljes népesség körében pedig 7 százalékon.LMP: Ennél reménytelibb Szél Bernadették teljesítménye. Az LMP ugyanis növelni tudta táborát: a választani tudó biztos szavazók között 7 százalékuk van – a teljes népesség körében pedig 5 százalékon állnak.DK: Gyurcsány Ferenc DK-ja viszont gyengült: míg az utóbbi években a párt támogatottsága a teljes népességben többször elérte a 6 százalékot, jelenleg csak 3 százalékon áll – a biztos szavazóknál pedig 5 százalékon.Az Orbán-kormány eddigi teljesítményét a válaszadók 46 százaléka jónak értékelte. Ennél valamivel kevesebben (43 százaléknyian) szeretnék, ha a következő választások után a mostani kormány maradna hatalmon. A válaszadók 49 százaléka kormányváltást szeretne, ám 52 százalék a közepesnél kevesebb esélyt lát az ellenzék győzelmére – írták.(MTI)
2017-08-30 10:39:34
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #61554
Nézőpont: Megingathatatlan a Fidesz előnye2017. augusztus 26. 09:53A teljes felnőtt népesség körében továbbra is stabilan vezet a kormánypárt a Nézőpont Intézet felmérése szerint. Az ellenzék támogatottsága stagnál, a Párbeszéd a mérhetőségi szintet sem éri el.Nem változott augusztusban a pártok támogatottsága: a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatja, ahogy az a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásában olvasható, amely eredményeit szombaton közölték az MTI-vel.A közlemény szerint a pártok támogatottságát vizsgáló kutatást augusztus 1. és 18. között készítették 2000 fő megkérdezésével, míg a Jobbikra vonatkozó kérdéseket augusztus 22. és 24. között tették fel 1000 főnek.A megállapítások között az olvasható, nem történt változás a pártversenyben a nyár alatt, a Fidesz-KDNP augusztusban is megtartotta előnyét, míg az ellenzék támogatottsága stagnált.A Jobbik szimpatizánsainak tábora 11 százalékos, az MSZP-tábor a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszi ki, míg a DK 4, az LMP és a Momentum pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt és a Kétfarkú Kutya Párt tábora egyaránt 1 százalékos, a Párbeszéd viszont augusztusban sem érte el a mérhetőségi szintet.A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája) a Fidesz-KDNP 43 százalékon áll. A Jobbik a listás szavazatok 22, míg az MSZP 12 százalékát érné el. A DK ezúttal 7, az LMP és a Momentum 5-5, a Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt 2-2, a Liberálisok pedig 1 százalékon állnak.Kitértek arra is, az őszi politikai szezonkezdet egyébként veszélyes lehet a Jobbik számára, Vona Gábor nyugdíjasokra tett kijelentése ugyanis a nyugdíjasok mellett pártja szimpatizánsait is megosztja. A Nézőpont Intézet kutatása alapján a teljes felnőtt népesség körében tízből hatan (60 százalék), a nyugdíjasok körében tízből heten (72 százalék), de még a Jobbik szimpatizánsai körében is tízből közel négyen (38 százalék) úgy vélik, sértő a nyugdíjasokra nézve Vona Gábor nyilatkozata.(MTI)
2017-07-02 07:54:33
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #60070
Elsöprő Fidesz-fölény a Nézőpontnál2017. július 1. 10:53A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint egy évvel a választások előtt a kormánypárt toronymagasan vezet a felnőtt népesség körében. A Momentum 2 százalékon áll.A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint szűk egy évvel a választás előtt egyértelmű fölényben van a Fidesz-KDNP, a kormánypártokkal az előkampány-időszak után is többen szimpatizálnak, mint a többi párttal együttvéve. Az elemző intézetnek a Magyar Idők számára készült felmérése szerint, amelynek összegzését szombaton juttattak el az MTI-hez, júniusban a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatta a Fidesz-KDNP-t. „A kormánypártokkal így a jövő évi választási kampány főpróbája után is többen szimpatizálnak, mint a többi párttal együttvéve” – írták.A Jobbik szimpatizánsi tábora 11 százalékos, míg az MSZP-tábor a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszi ki. A kisebb pártok közül a DK 3, az LMP és a Momentum Mozgalom pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Párbeszéd, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt, valamint a Kétfarkú Kutya Párt tábora egyaránt 1 százalékos.„A legvalószínűbb listás választási eredmények szerint a Fidesz-KDNP 41 százalékon áll, a Jobbik a listás szavazatok 23, az MSZP 15, a DK 5 százalékát szerezné meg. Ezen a bázison az LMP és a Momentum Mozgalom tábora 4-4 százalékos, míg a Kétfarkú Kutya Párt 3, az Együtt 2, a Párbeszéd és a Liberálisok pedig egyaránt 1 százalékon állnak” – olvasható a Nézőpont Intézet felmérésében. A Nézőpont Intézet személyes közvélemény-kutatása 2017. június 2–18. között készült 2000 ember megkérdezésével.(MTI)
2017-06-30 12:08:54
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #60061
2017. június. 28. 16:23 2017. június. 28. 16:34 ITTHONMedián-felmérés: Komoly lemaradásban az ellenzékszerző:HVG383A Fidesz a sorozatos botrányok ellenére javítani tudott a népszerűségén. A többiek igen-igen lemaradva.A másfél éves távlatban mélypontnak számító áprilisi 31 százalék után a Fidesznek sikerült valamelyest javítania: a Medián június közepén készült felmérése szerint a kormánypárt ismét a teljes szavazókorú népesség 34 százalékának voksaira számíthat.Az MSZP támogatottsága kevésbé ingadozik, hol 8, hol 9 százalékon áll – gyakorlatilag két és fél éve nem mozdult ki a 8–11 százalékos sávból. Így a Jobbik 13 százaléka azt jelenti, hogy a jobboldali ellenzéki párt továbbra is megelőzi a baloldalit, a DK és az LMP támogatottsága pedig változatlanul a parlamentbe jutási küszöb körül ingadozik. A rangsor alsó régiójában csupa 1 százalékos párt sorakozik.Az ellenzék szétforgácsoltsága némi elbizonytalanodással is együtt jár: a párt nélküliek egyharmadnyi aránya magasabb, mint az elmúlt másfél évben bármikor. A pártpreferenciával nem rendelkezők aránya a magukat biztos szavazónak mondók körében is megugrott: az áprilisi 12-ről 19 százalékra. A kormánypárt erősödésével a legtöbb közhangulati mutató is kedvezőbbé vált: valamelyest nőtt a kormány teljesítményével elégedettek és a „jó irányt” érzékelők aránya is. A hangulatváltozásnak az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László is vesztese: az áprilisinál 8 százalékponttal kevesebben látnák szívesen „fontos politikai szerepben”. A többség (49 százalék) továbbra is kormányváltást szeretne, miközben a válaszadók 42 százaléka a kormány maradását tartaná kívánatosnak.
2017-06-24 11:08:50
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59954
Brüsszeli EU csúcstalálkozó, Orbán V : a bevándorlás nem szolidaritási, hanem identitási kérdés...!
2017-06-22 11:22:27
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59953
Kiszámíthatóság és gyarapodás2017. június 22. 10:03
LENTNER CSABA
Magyar IdőkHa össze kell foglalni a magyar költségvetési folyamatokat, a kiszámíthatóság és a stabilitás a két legfőbb jellemző.„Siker van a Kárpát-medencében. Külföldről is egyre gyakrabban érkeznek elismerő vélemények. 2017 februárjában a Japan Credit Rating Agency Inc. minősítette fel hazánk forintban és devizában egyaránt csökkenő államadósságát. A japán pénzintézet véleménye szerint »Magyarország felminősítése azt tükrözi, hogy a kormány gazdaságpolitikája hatékonynak bizonyult, jelentősen javította az államháztartás és a pénzügyi rendszer helyzetét, amivel csökkentette a külső adósságot és megerősítette a gazdasági alapokat«. Az ázsiai bank leírja, hogy Magyarország gazdasága, államháztartása és pénzügyi rendszere tovább erősödik.A Fitch Ratings 2017. május 12-én erősítette meg Magyarország adósbesorolását, stabil kilátással, befektetési ajánlási szintre. Indoklása szerint magas az egy főre jutó GDP, jó a kormányzati teljesítmény, sikeres az unortodox gazdaságpolitika és erőteljes a folyó fizetési mérleg egyenlegének növekedése (2017-ben 4,9 százalék a hazai össztermékhez mérve). Kiemelik, hogy a gazdasági növekedés fő hajtóereje a növekvő fogyasztás és a jelentős munkaerőpiaci javulás.Ha össze kell foglalni a magyar költségvetési folyamatokat, a kiszámíthatóság és a stabilitás a két legfőbb jellemző. Az ország vezetése képes már fél évvel a következő év kezdete előtt költségvetési törvényt elfogadtatni, általa a családok, vállalatok számára a jövőbe tekintő gazdálkodás feltételeit biztosítani. A stabil állampénzügyi alapok a bérmegállapodásokon, a szociális-gyermeknevelési támogatásokon keresztül a munkából élők költségvetésévé teszik a fiskális és monetáris konszolidáció utáni éveket. A gazdaság növekedési képességének megőrzésével a jövedelmek további emelkedése várható. A sikeres magyar gazdasági modell láttán két kérdés merülhet fel az olvasóban. 1. Mi a siker titka? 2. Meddig vihető, esetleg mi árnyékolhatja be e sikeres periódust?A siker titka a 2010 óta minden egyes választáson kinyilatkoztatott politikai felhatalmazás a választópolgárok döntő többsége által, amely a tartós kormányzás alapja. A polgárok jövedelmük, a vállalkozások működésük stabilitása által a polgári kormány működését legitimálják, választásról választásra meghosszabbítják. Bármit lehet mondani a Fidesz gazdasági kormányzásáról, de addig, amíg emelkednek a bérek, nőnek a családi-otthonteremtési támogatások, nő a gazdaság teljesítménye, addig az ellenzéki kritikák falra hányt borsónak minősülnek.
E lassan tíz éve tartó politikai felhatalmazás a kormányzás számára nemcsak lehetőség, hanem felelősség is. A polgárok 2010-re mélységesen csalódtak a balliberális erők ámokfutásában, de mondhatjuk, hogy a kormányzást multinacionális bankok és vállalatok részére átadó piacgazdasági modell egészében is.Szükség volt tehát a közteherviselés intézményének kiterjesztésére, a bankok és a nemzetközi cégek megrendszabályozására, adóerő-képességükhöz igazodó adóztatásukra. Szükség volt az állam erősebb gazdasági befolyására, a keleti és déli földrészekre kiterjedő piacszerzésekre, a külgazdasági kapcsolatok kiterjesztésre. Szükség volt a hatósági árszabályozásra, a rezsiköltségek mérséklésére.
Szükség van a családok megerősítésére, a gyermekvállalás állami és nevelési eszközökkel történő támogatására. Szükség van szakképzett és egészséges munkaerőre, most, ennek érdekében a születésszám emelésére, amely Brüsszel betelepítési terveinek igazán eredményes ellenpólusa kell legyen.”
2017-06-20 11:18:03
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59951
Magyarországon jönne létre a hagyományos kínai gyógyászat térségbeli központja, amely lefedné a gyógyítás, a kutatás és a képzés teljes vertikumát a Baltikumtól a Balkánig - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön egy budapesti konferencián elmondott nyitó előadásában.Az Ősi tudás új utakon - a megújuló hagyományos kínai gyógyászat Magyarországon című konferencián az államtitkár arról beszélt, Magyarország elkötelezett a kínai-magyar kapcsolatok további előmozdításában, és ennek fontos része az egészségügy területén történő együttműködés is.

Mint mondta, a nem konvencionális, kiegészítő gyógymódok iránt világszerte nő az igény, ezért fontos, hogy az állam megbízhatóan garantálja a képzést és a gyógyítás feltételeit.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára (j) és Csen Csen, a Közép-Európai Kínai Orvosi és Gyógyszerészeti Közhasznú Egyesület elnöke az Ősi tudás új utakon - A megújuló hagyományos kínai gyógyászat Magyarországon című konferencia szünetében a Művészetek Palotájában 2015. október 29-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rétvári Bence kiemelte, van helye egymás mellett a magyar orvosok hagyományos európai tudásának és a több ezer éves kínai gyógyításnak, ezek egymás kiegészítői lehetnek.

Csen Hsziao-csün, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyar-kínai kapcsolatok az utóbbi években gyorsan fejlődtek, áttörést értek el a kereskedelem, a beruházások, a pénzügy, a mezőgazdaság, a turisztika, a kultúra és az oktatás területén is.

Megemlítette, hogy márciusban nyílt meg a Pécsi Tudományegyetemen a hagyományos kínai orvoslás megismerésére és fejlesztésére létrehozott Konfuciusz Intézet, de több kormányközi megállapodást is aláírtak. A kétoldalú kapcsolatok napjainkra elért eredményeiben az egyik fontos tényező a bizalom volt, és a két ország hisz egymás jövőjében és fejlődésében - mondta az ügyvivő.

Csen Hsziao-csün úgy fogalmazott, a hagyományos kínai orvoslás a kínai kultúra szerves része, amelyre a kínaiak nagyon büszkék, és Magyarországon is széles körben ismertté és elfogadottá váltak a kínai gyógyítás módszerei.

Kiemelte, örömére szolgál, hogy a magyar kormány nagy fontosságot tulajdonít a kínai hagyományos orvoslás fejlődésének, és az elmúlt két évben tevékenyen elősegíti és jogszabállyal támogatja a hagyományos kínai orvoslás gyakorlását.

Az ügyvivő hangsúlyozta, várakozással tekintenek a közös munka, a hagyományos kínai orvoslás közép- és kelet-európai oktató és gyógyító központja mihamarabbi budapesti megnyitása elé.

Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár előadásában azt mondta, az egészségturizmus egyre inkább fontos szerepet tölt be a turizmuson belül, és reményét fejezte ki, hogy ez egy ígéretes terület lesz Kína és Magyarország turisztikai kapcsolataiban is.

A hazánkba érkező keleti vendégek számára a Magyarországon elérhető hagyományos kínai orvoslás új utazási motivációként is megjelenhet - mondta a helyettes államtitkár, aki a kétoldalú stratégiai irányok között új turisztikai útvonalak kínálását, a közvetlen légi járat sűrítését, illetve a meglévők bővítését, valamint a termékfejlesztést emelte ki.

A kínai turisták egymillió vendégéjszakát töltöttek el a közép-kelet-európai régióban, és a kínaiak körében a legnagyobb az egy főre jutó költés - ismertette Ruszinkó Ádám. Forrás: MTI, tegnap

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE