Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
igazából a pénzügyi elszámolás, egyenleg, az T+2 nélkül is létezik. Ott nem érdekes tudomásom szerint a Keler visszaigazolása, hiszen a pénzed eddig is ott volt és részvényben is elszámolták volna. Tehát ha eladod az utolsó napon, akkor is adózól, vagy csökkented vele! Gondolom én....:)) A T+2 a pénz mozgatásánál játszik inkább szerepet!
WIZZ az elég fekete pálya ... vettem 9650-ért is meg 5430-ért is az utóbbi 8 hónapban. És 7200 és 10940 között adtam is. Szépen megy le és fel. Ha vétlenül lepottyan ... akkor nullázunk egy jó időre.
Sziasztok! Úgy látom csak Nedden élte túl a karácsonyi eszem-iszomot :-)) Egy legény van a gáton, aki életben tartja a topikot az ünnepek alatt. Hát a vérbeli kereskedőnek nincs is szünet, ilyenkor is jár az agya.
Péntek, BÉT pihenő de az árupiac és nemzetközi rv. piacok már mennek. Ázsia tartotta és tartja a zöldet. Az arany tovább emelkedett, amit a tegnapi új alláskeresők számának csökkenése sem nagyon tört meg. Az igazság az, hogy karácsony előtt kevesebb embert bocsátanak el mint majd most januárban. - ez az én tapasztalatom, amit a növekvő folyamatos álláskeresők száma is mutat. Valami baj van a munkaerőpiacon. Ma nem várunk sok adatot. A prímet viszik a tőzsde nyitások- zárások. Készülhetünk viszont arra, hogy jön a hónapvégi záras ami most az évzárással is egybe esik. Ilyenkor az árupiac döcögősebb. Oka a forgóeszköz hitel, a raktár bérlés és a leltárk idején se sokat vásárolnak.. Érdemes lehet aljat keresni ha van és venni biztsnságos eszközt hosszú távra! . Ázsia Elég zöld. Japán pompás adatokkal szolgált! Növekvő ipari, kereskedelmi aktivitás csökkenő infláció. 2:30 Kínai ipari nyereség- a növekedés elvárható és jótékony lenne főleg az ipari fémekre . Európa csendes újra csendes még alszik emészti a sok elfogyasztott bejglit. . Amerika A rv. piac nem sokat mozgott inkább oldalazik. Fontos adat csak, az energiahordozókra korlátozódik. 16:30 USA gáztároló töltöttség- itt jegyzem meg EU tárolói a több éves átlag alatt vannak, hiány alakul a gázpiacon. De tudjuk január az erős a gáznak. 17:00 USA kőolaj készletek- az arany nem bánna egy magasabb értéket, mert ez kisebb fogyasztást mutat ami kisebb gazdasági aktivitást. De viszont az inflációra jó a hatása. . Tartom ami van ha van. Nagyobb kereskedelmet nem terveztem. Bá ha a külföldi brókeremnél elkapok egy akciós aranyat, ezüstöt ott elcsábulhatok.
Talán ilyenkor indexelik újra az adatbázisokat. Azzal gyorsítva a működésüket ... falsh adatokat kidobálják, és ez elég erőforrás igényes | ha kevés az erőforrás akkor sokáig tart. https://g.co/gemini/share/c4f6ffc26e97
Csütörtök és nem sok minden történt a világ gazdasági porondján. Mai bejegyzésem fő célja ne kelljen keresgélni hol is van az Ezüst topik :) szem előtt legyen. De ma éjfél után pár perccel indulunk! Múltkor ha jól emlékszem, Beze kollega megkérdezte, miért nincs éjfélkor kereskedés? Miért áll a tőzsde? Ennek technikai oka van. A napi zárások és esetleges nappal megtervezett karbantartások miatt pár percre leáll a piac. Ezért írtam “ éjfél után pár perccel” . Legyen karácsonyi ajándék! Az arany erősödik karácsony alatt. Ma már délután várunk némi USA munkaerőpiaci adatot. Ami kicsit emelheti a dollárt sajnos. Decemberben általában jó a foglalkoztatás, de majd januárban….. . Kívánom boldogan használjuk ki a karácsonyból hátralevő időszakot!
https://www.investing.com/news/economy-news/china-cenbank-conducts-mediumterm-loan-operation-leaves-rate-unchanged-3788516 . Kína nem vágott kamatot. - persze, minek ha a dollár erősödése “megoldja” helyettük a devizaháborút. Kína nem olyan bolond, hogy feleslegesen olajat öntsön a tűzre. USD így is túlhevült. - nemesfémeknek ez azért jó mert a jüannal fizető Kínaiak számára nem növekedett a beszerzési ár. Így vásárolhatnak tovább aranyat. Ha pedig az USD esetleg visszaesne az arany ára úgyis felmenne. Így kedvező jelnek veszem a kínai eseményt.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)