Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Pali! A 3700-as WABI-t lekésted, nem hinném, hogy ilyen kilátások mellett újból visszafordulna és 3700-ig esne, ennek elég kicsi az esélye. Hozzáteszem, hogy rossz piaci környezetben ért el jelentős bevétel növekedést(új csúcs a bevételeknél), és ehhez jön még a Posta bevétele, az új de már lezárult akvik eredménye, pl . az új Ecseri logisztikai park. Nyáron az GYESEV akvi, Debrecen Logisztikai Park év végén. Balkánon újabb akvizíciók. Nem lepődnék meg, ha a Földközi tengertől egészen Ausztriáig minden országban lenne érdekeltsége, ott lebeg a MOL esetleges olajfinomító vétele Bulgáriában, aminek, ha összejön szinte biztos haszonélvezője lesz a WABI. Persze ehhez kell legalább egy év, hogy minden szépen letisztuljon, és igen jönni fog a választás is, de akkorára már olyan bevétele lesz és megkerülhetetlen lesz a WABI, hogy az árfolyamra egy esetleges ellenzéki győzelem esetén sem lesz tartós hatással, de az esetleges győzelem is nagyon gyenge lábakon áll.
Ahogy nézem MOL valószínű megkezdte az osztira való felkészülését. Telekom talán már szintén nem fog esni . Commerzet BMWt tartom - olvastam a VW híreket 👀😂
Nem kell csodálkozni a Jelinek Nemecsek féle dumán .. Ez amolyan magyaros harcos konzervatív felcsúti virtus.. Megmagyarázzák , hogy mi - azaz Ők jobban értenek hozzá annál , aki piaci körülmények közt összerakta a céget .. lásd Auchan példa. De emlékezhetünk CBA ra is .. Az itt nem szempont , hogy sose csináltuk . Lásd 4 ig , reptér , Lázár ja ész féle MÁV . Majd megoldjuk Merkel szavait idézve .Itt ami miatt komoly befektető egyenlőre nem kapkod Waberer’s részvényért az a 26 os választások bizonytalansága pl.. De az évről évre biztosan emelkedő költségekkel szembe állított kapacitásbővítéstől sem dob hátast rövid távon .. Mivel az exportunk negyedévről negyedévre csökken , a kiskereskedelmi forgalom is mondjuk stagnál .. Viszont a már meglévő kapacitás igen nagy lehetőség lehet , amint az autóipar , építőipar magához tér.. A GYSEV akvizíció nagyon jó lépés , ugyanúgy mint a szerbiai terjeszkedés . Meglátásom szerint érdemes itt azért Wabi részvényt venni ,ha az ember években gondolkodik.. Rövid távon emelkedhet de lehet hogy fog valaki még 3700 alatt kapni tavasszal ..👀
szerintem min 50%-ot emelkedik addigra - viszont én nem számítok osztalékra most - inkább ingatlan eladások és új vásárlások lesznek
persze poziból írok és nagyon elfogult is vagyok a papírral kapcsolatban :-) - teljes tőkém 30%-a ebben van végül 2%-ponttal teljesítettem túl az idei célomat - voltam plusz 20%-pontban is, de az túl szép lett volna :-)
meg hát akkor milyen célt tudtam volna a jövő évre kitűzni :-)
most beírtam már egy számot a jövő évi táblázatomba, de teljesíthetetlennek tűnik - olyan kéne, amit nem lehet átlépni, de azért átugrani át lehet
Említette, hogy ön agilisabb volt, mint a franciák. Ezt mire alapozta? A
magyar piacon vannak a sikeres diszkontok, a Lidl, a Penny, az Aldi. Az
Auchan nem diszkont, nagy választékkal dolgozik. Azt gondoljuk, hogy a
jövőben megfelelő informatikával jobban lehet optimalizálni a
készleteket. Mondok egy példát! Ha valaki Kozel sört keres, lehet, hogy a
sörön éppen nem keresünk, de ha kimutatjuk, hogy a Kozel-vásárlók
kosárértéke nagyobb, arra érdemes odafigyelni. Vagy például a
mesterséges intelligencia segítségével rengeteg költséget tudunk majd
megtakarítani, növelni tudjuk a hatékonyságunkat, és jobb vásárlói
élményt tudunk majd nyújtani. https://auchan.hu/auchan-csoportAz Auchan a világban
Gérard Mulliez, az Auchan alapító elnöke, 1961-ben nyitotta meg első
áruházát Észak-Franciaországban. Európában elsőként egyesítette az
önkiszolgálást, a diszkontot és a ’mindent egy fedél alatt’ elvet.
Napjainkban az Auchan egyike a legfontosabb francia kereskedelmi
csoportoknak, világszerte pedig 2 kontinens 12 országában van jelen,
1 774 hipermarkettel és szupermarkettel, valamint 340 kereskedelmi
központtal. A vállalatcsoport jelenleg 330 700 munkatársat foglalkoztat.
Arra én is, minden az osztalék mértékétől fog függni. Én arra szavazok, hogy valamennyi osztalékot fizetni fog, de, hogy mennyit az döntő lesz a rövidtávú mozgásában.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)