Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly hétfő, 14:59
hmm. Mondom bezárt Xetra veszek USD ... t --- erre repül https://invst.ly/187vq9
randomly hétfő, 14:52
Előzmény: #25172  Bpali
Most már Én is ... 2-kor bezárt a Xetra ... benéztem ...
Bpali hétfő, 14:14
Előzmény: #25177  Bpali
4 körül terveztem egy gyors short öt mielőtt nekilendül újra azt elér egy évek óta nem látott szintet .. Na mindegy ..
Bpali hétfő, 14:11
Gázában benne a 4,5 is..
magnezium
magnezium hétfő, 14:04
Előzmény: #25175  aetzw4zer
barmi megtortenhet, holnap -20% vagy plusz 10% ovakodjatok a gaztol…
aetzw4zer hétfő, 13:56
gáz is mitcsinál..
Colombo
Colombo hétfő, 13:41
Előzmény: #25167  Bpali
Pali!
A 3700-as WABI-t lekésted, nem hinném, hogy ilyen kilátások mellett újból visszafordulna és 3700-ig esne, ennek  elég kicsi az esélye. Hozzáteszem, hogy  rossz piaci környezetben ért el jelentős bevétel növekedést(új csúcs a bevételeknél), és ehhez jön még a Posta bevétele, az új de már lezárult akvik eredménye, pl . az új Ecseri logisztikai park. Nyáron az GYESEV akvi, Debrecen Logisztikai Park év végén. Balkánon újabb akvizíciók. Nem lepődnék meg, ha a Földközi tengertől egészen Ausztriáig minden országban lenne érdekeltsége, ott lebeg a MOL esetleges olajfinomító vétele Bulgáriában, aminek, ha összejön  szinte biztos haszonélvezője   lesz a WABI. Persze ehhez kell legalább egy év, hogy minden szépen letisztuljon, és igen jönni fog a választás is, de akkorára már olyan bevétele lesz és megkerülhetetlen lesz a WABI, hogy az árfolyamra egy esetleges ellenzéki győzelem esetén sem lesz tartós hatással, de az esetleges  győzelem is nagyon gyenge lábakon áll.    
Beze
Beze hétfő, 13:25
Előzmény: #25172  Bpali
A Richter is kezdhetné
Bpali hétfő, 13:24
Ahogy nézem MOL valószínű megkezdte az osztira való felkészülését. Telekom talán már szintén nem fog esni .  Commerzet BMWt tartom - olvastam a VW híreket 👀😂
aetzw4zer hétfő, 13:19
Előzmény: #25169  Bpali
:) hehe
aetzw4zer hétfő, 13:18
Előzmény: #25168  Bpali
4? mármint 34? vagy 40? :) végülis mindkettő jó lenne :)
Bpali hétfő, 13:18
Előzmény: #25168  Bpali
Bocsánat ngas - hihetetlen mennyire belém rögzült az ezüst 😂😂😂 Mindennap azzal kelek 😂😂
Bpali hétfő, 13:14
Gáz shorttal  kivárok vajon lesz e napokon belül XAG USD 4 felett ( elvileg kellene)..
Bpali hétfő, 13:04
Előzmény: #25165  randomly
Nem kell csodálkozni a Jelinek Nemecsek féle dumán .. Ez amolyan magyaros harcos konzervatív felcsúti virtus.. Megmagyarázzák , hogy mi - azaz Ők jobban értenek hozzá annál , aki piaci körülmények közt összerakta a céget .. lásd Auchan példa. De emlékezhetünk CBA ra is .. Az itt nem szempont , hogy sose csináltuk . Lásd 4 ig , reptér , Lázár ja ész féle MÁV . Majd megoldjuk Merkel szavait idézve .Itt ami miatt komoly befektető egyenlőre nem kapkod Waberer’s részvényért az a 26 os választások bizonytalansága pl.. De az évről évre biztosan emelkedő költségekkel szembe állított  kapacitásbővítéstől sem dob hátast  rövid távon .. Mivel az exportunk negyedévről negyedévre csökken , a kiskereskedelmi forgalom is mondjuk stagnál .. Viszont a már meglévő kapacitás igen nagy lehetőség lehet , amint az autóipar , építőipar magához tér.. A GYSEV akvizíció nagyon jó lépés , ugyanúgy mint a szerbiai  terjeszkedés . Meglátásom szerint érdemes itt azért Wabi részvényt venni ,ha az ember években gondolkodik.. Rövid távon emelkedhet de lehet hogy fog valaki még 3700 alatt kapni tavasszal ..👀
stacstac hétfő, 12:53
Előzmény: #25159  farkasfu
szerintem min 50%-ot emelkedik addigra - viszont én nem számítok osztalékra most - inkább ingatlan eladások és új vásárlások lesznek

persze poziból írok és nagyon elfogult is vagyok a papírral kapcsolatban   :-)   -  teljes tőkém 30%-a ebben van
végül 2%-ponttal teljesítettem túl az idei célomat - voltam plusz 20%-pontban is, de az túl szép lett volna   :-)

meg hát akkor milyen célt tudtam volna a jövő évre kitűzni   :-)

most beírtam már egy számot a jövő évi táblázatomba, de teljesíthetetlennek tűnik - olyan kéne, amit nem lehet átlépni, de azért átugrani át lehet

további jó pihenést Mindenkinek
randomly hétfő, 12:05
Előzmény: #25157  Colombo

Szóval a logisztikában lesz erős egy magyar cég akinek ilyet sose kellett csinálnia? Valahogy ez nekem nem áll össze, persze a concorde elemzést nem olvastam. Nekem ez kb. olyan ez mint a Jellinek megmondja mit csinál a Mulliez családnál jobban. Ne már ... Kozel sör vs. 330.700 munkatást ... :-(
https://telex.hu/gazdasag/2024/12/04/jellinek-daniel-interju-indotek-auchan-szamlagyar-tiborcz-istvan

Említette, hogy ön agilisabb volt, mint a franciák. Ezt mire alapozta?
A magyar piacon vannak a sikeres diszkontok, a Lidl, a Penny, az Aldi. Az Auchan nem diszkont, nagy választékkal dolgozik. Azt gondoljuk, hogy a jövőben megfelelő informatikával jobban lehet optimalizálni a készleteket. Mondok egy példát! Ha valaki Kozel sört keres, lehet, hogy a sörön éppen nem keresünk, de ha kimutatjuk, hogy a Kozel-vásárlók kosárértéke nagyobb, arra érdemes odafigyelni. Vagy például a mesterséges intelligencia segítségével rengeteg költséget tudunk majd megtakarítani, növelni tudjuk a hatékonyságunkat, és jobb vásárlói élményt tudunk majd nyújtani.
https://auchan.hu/auchan-csoportAz Auchan a világban Gérard Mulliez, az Auchan alapító elnöke, 1961-ben nyitotta meg első áruházát Észak-Franciaországban. Európában elsőként egyesítette az önkiszolgálást, a diszkontot és a ’mindent egy fedél alatt’ elvet. Napjainkban az Auchan egyike a legfontosabb francia kereskedelmi csoportoknak, világszerte pedig 2 kontinens 12 országában van jelen, 1 774 hipermarkettel és szupermarkettel, valamint 340 kereskedelmi központtal. A vállalatcsoport jelenleg 330 700 munkatársat foglalkoztat.
farkasfu
farkasfu hétfő, 11:32
Előzmény: #25163  Valiz
nem, mert van email-ban is :))
Valiz
Valiz hétfő, 11:01
Előzmény: #25162  Beze
Ej, hát. Nem egészen így van. Ti csak a tartalomjegyzéket látjátok :-) 
Beze
Beze hétfő, 10:47
Előzmény: #25160  farkasfu
Nem is értettem Valiz mért titkolja
Colombo
Colombo hétfő, 10:47
Előzmény: #25159  farkasfu
Arra én is,  minden az osztalék mértékétől fog függni.  Én arra szavazok, hogy valamennyi osztalékot fizetni fog, de, hogy mennyit az döntő lesz a rövidtávú mozgásában.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók