Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A női mosolynak nem tudok ellenállni. :) Népi megfigyelésekre alapozva azt feltételezem, hogy az APPENNIN részvény az egyik legnagyobb kedvence, követőinek ajánlom, hogy a portfoliojukban helyezzenek el valamennyit belőle. :) Kérem ezt ne tekintse senki befektetési ajánlatnak ............. bla-bla . :)))
Ott nem csak azaz egy akvizíció a meghatározó, hanem a cég építésének a tervezett folyamata, ráadásul az eredmények növekedése 2025-ben és 2026-ban fog drasztikusan lecsapódni, így brutális növekedés várható a bevételben és a nyereségben is, ami komoly hatással lesz az árfolyamra . Oda szerintem sem késő még beszállni, mondom ezt úgy, hogy komoly tőkével benne vagyok jelenleg is. Rekord nyereséget ért el a cég úgy is, hogy a gazdaságunk nincs kirobbanó formában, ráadásul a nyereség nagy részét már nem a közúti árú fuvarozásból jön, hanem a biztosítás és a logisztikai szegmensből. A közúti árú fuvarozás bőven 50 % alatt van, és egyre kisebb lesz a súlya. Itt viszont ülni kell benne, és nem ugrálni, legalább 1 éves időszakra kell beszállni, ráadásul a 3600-3800 környékén lévő támasz bizonyítottan erős támasz. Ha lenne szabad tőkém, tovább bővítenék, de jelenleg csak a játszós pénzem van szabadon, de ezt nem akarom felhasználni erre.
:-)) itt a mosoly Az a helyzet, hogy sok kedvenc papírja van. OXY-t figyeltem , azonban felfüggesztette a további vásárlását. Ha jól tudom mostanában kezdi újra a vételt. Jelenleg a rövid kötvények a kedvencei és a kp. Amik tetszettek, azokat mind felszámolta (SNOW, NU, TSMC), de egyben kell szerintem nézni a portfolióját. Sokat lehetne erről írni, nem folytatom, és nem is követem napi szinten.
Valiz! én most a wabiban látok lehetőséget. korabban is volt már, akkor 3200rol 3500nal adtam el.. kar volt erte.. viszont most a gysev akvival nagyon jo poziciot vettek fel amit régóta szerettek volna megszerezni..
Hétfő na végre egy teljes kereskedési nap! De ne örüljünk nagyon! Oka, hogy bár ma kevés adat lesz de jön a hónapzárás ami most évzárás is. Ilyenkor esni szokott az árupiac. Oka a forgóeszközhitelek, raktár bérleti díjak lejárta szükség szerű meghosszabbítása. De van más oka is. Az arany enyhe pluszban indult, amit az ezüst is tart. Éppen 30.000 az ár:) elég kerek szám. Egyébként az ipari fémek felemás képet mutatnak. . Ázsia Vöröslik a rv. piac. Ennek okát nem tudom. 0:00 Dél-Korea pocsék ipari adatot közölt! Éves szinten 6.3%- ról 0.1%- ra estek! Szegényeket a repülőgép tragédia is sújtja. 1:30 Japán a vártán jobb de még mindig recessziós ipari PMI adatról számolt be. De már lassan elérik az 50-et ami a választó érték. Most 49.6 lett. 9:30 Hong Kong kereskedelmi mérleg . Európa Csendes. . Amerika Pénteken pirosban zártak a rv. indexek. Sőt, rossz volt a hangulat. 15:45 Chicagói PMI - ez azt jelenti napokban jönnek a fontosabb PMI adatok, korábban végzett elemzésem alapján a mai értékből nem lehet pontosan megjósolni a többi PMI adatot, így inkább hangulati hatása van. . Ma TA működhet ha nem egy egészségügyi intézményben telne a napom skalpolnék. De érvényes, hogy az évzárás óvatosságra kell, hogy intsen minket! . Rv. piac más. Ma érdemesebb lehet ott tevékenykedni, hátha elcsípünk valami aljat utána meg egy csúcsot. Bízom benne a BÉT zöldben készül a nagy “ januári repülőrajtra” :) - nem én találtam ki!
A réz egyik legnagyobb felhasználója az építőipar. Ha az beindul kevés lesz hiány lép fel. Így a bányákra is szükség lesz. Árnyoldala ennek, hogy az ingatlan konkurenciája a nemesfém, mint menedék értékőrző befektetés. Ezért figyeljük az építőipart. Visszanyerésről. Anyag nem vész el csak átalakul. De nem mindegy mivé és hogyan. Általában olvadáspont, sűrűség szerint választják szét a fémeket. Így próbálják visszanyerni. Ez a folyamt elég drasztikus. Megjelenik egy olyan jelenség, amit mi csak úgy hívunk leégés. Olvasztás során lép ez fel. Minél kisebb az a fém amit olvasztunk és minél nagyobb a felülete annál nagyobb ez a “veszteség” . A fémtelepek ezért adnak több pénzt a tömb aluért mint a sörös dobozért, darabolt kresztábla oszlopért:) Az ezüstből viszont kevés “tömböt” (családi ereklyét, érmét stb,) visznek visszaolvasztásra. Mit visznek? Azt amit az ipar használ. Ott pedig a gyártók vékony vezetékeket, fóliákat használnak az alapanyagár csökkentés miatt. Így bizony ezt újra tömbösíteni elég nehéz. (Pl. Az olvasztási veszteségek miatt.) A másik az ezüst nemesfém, de mégis imádja a halogéneket. Az ezüstjodid egy tipikus példa. Na ebből a vegyületből meg még nehezebb újra felhasználható ezüstöst kinyerni. De ezzel még nincs vége a technikai gondoknak. Kiválóan keveredik is más olvadt fémekkel vagy könnyen lép ötvözőkét fel. Tehát az ezüst visszanyerés tényleg nem olyan egyszerű! Ráadásul az Ezüst Világszövetség szerint egyre többre van szükség. Az intézet kimutatása szerint még idén a recessziós időszakban is növekedett a kereslet és növekedett a hiány. Mi lesz ha beindul az ipar?! . Legnagyobb ezüst felhasználók az Apple, Samsung, LG, stb. Na ma hajnalban kaptunk egy dél-koreai ipari visszaesési adatot. Ez hűti a keresletet, de nem szünteti meg.
Ket mai info: A first majestic igazgatoja a youtubon tobbek kozott ma, tegnap? arrol is beszelt, hogy mig a rez, vas ujrahasznositasa megoldott, es gazdasagos, az ezust kinyereye a telefonokbol, mikro sutokbol, hutokbol, stb nem rentabilis, ezert azok ezust tartalma kb orokre elveszett. Nem tudom, igy van-e. Egy masik hir, ami mar regi, de en csak most hallottam rola: nemetorszag kb minden 2. tartomanya rendelkezik kotelezo solar telepitessel, ami elrendeli, h minden uj haz epitese soran vagy regi haz teto felujitasakor koteleto a napelem telepitese. Mas kerdes, h all az ingatlan piac, jelenleg.
Ha nem tudod akkor még csak felületesen ismered Öt. Néha a fától nem látjuk az erdőt. Érdekes látni,hogy mennyire tiszteled Őt, de a kedvenc részvényét amibe sok pénzze benne van és komoly emelkedést vár tőle azt nem ismered. Pedig azt mondják, hogy a nők egyszerre több dologra is tudnak figyelni.Én a helyedben kinyomoznám, hogy melyik rv. az.Hoppá pedig a nyomozó én vagyok.:) Nem gonoszkodom tovább, de nem mondom meg, hogy melyik rv. az.:)A pénzért meg kell dolgozni, ingyen nem adnak semmit.:)
Hát az tuti nem segít. Az adósságállomány aggasztana a legjobban, ráadásul a kamatszint sem lefelé óhajt menni. Tényleg nagy gebasz lehet valamilyen váratlan esemény miatt. Most már elolvastam mindent, köszönöm mindenkinek a Wizzair értekezést.
Kedves Valiz! A figyelmébe ajánlom a Főnök kedvencét ha a portfóliód kidolgozásán ügyködsz.Szerintem egy kis pénzt megéri rátenni.Én eddig nem bántam meg.:)
Én csak ezeket 2.000HUF-os hullámokat próbálom elkapni ... csak hát a 3.000HUF-os esésekkel nem igen lehet számolni, így nem egy ezüst certifikát de van rajta egy kis apró. De az ünnepek alatti 3 repülő baleset nem fog sokat segíteni ... https://invst.ly/187lnz
Hát már viccelni sem lehet veled? Bizony volt szó bejglichartról, bár lehet, hogy nem olvastad :-)) Látni nem sok jót látok ezen a több éves charton. Nyilván nem tudta megtartani a 7000 körüli aljat, és még 10.000 elérése is kérdéses. Az ellenállása környékén próbálkozik. Tőled tanultam, hogy nem jó, ha sok a vacakolás ilyenkor. De hát én még mindig nem értek ehhez. Most akkor elolvasom mit írnak a többiek, mert elemzők duplázásról beszélnek.
Wizz azert ha a nem-IRFS modon nezem az elszamolast, a WIZZ EBITDA most 1.2Mrd korul van, es van 4.8Mrd net adossag, szoval a penzugyi leverage, az veszettul magas 4.8/1.2=4.0 korul van. 4x annyi penzt hasznal a mukodeshez, mint amennyit megtermel. , De pl. Deltanal a net adossag 14 Mrd, es van 8Mrd EBITDA, szoval egy "normal" airlines leverage 1.7 (!), tehat sokkal kisebb mint WIZZ. Mit jelent? WIZZ nagy a kockazat, ha valami rosszul sul el, (pl. csokken a turizmus), az ronda lesz. . Viszont: ha 2025re osszejonne a 450-500m net profit, akkor abbol mar el lehet kezdeni az adossagot csokkenteni, es a WIZZ valos erteke (ami igen ketsegesen kb. 1.4Mrd most) sokat novekedhet ezzel, plane ha egy turizmus boom korszak evekig tartana.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)