EZ-hez való csatlakozás semmiképp sem lenne forint erősítő. Eleve gazdasági érdek lenne valahonnan 310 környékéről fixálni az árfolyamot, onnan meghúzni a +/- 15% határt ami ERM II feltétel. 300as árfolyam mellett elég csúnya gazdasági számok jönnének ami szúrná a szemeket. Van még puskapor az mnb-nél és szerintem kizárt hogy megcsípjük a 300at belátható időn belül.
Sziasztok!
Elliote szakértőkhöz fordulnék, lehetséges-e, hogy az USD/CAD esés amely május 5. én indult 5 hullámmal ért véget és az 5. hullám 5 wave extension? Mert ha igen, akkor a korrekciónak 1.35 környékére (4. hullám ig) kell visszamennie?
Meglep az EURUSD reletíve könnyed emelkedése; Lassan várható egy komolyabb korrekció sztem. További támaszok: 1,1620 majd 1,1710 körül végül 1,1800 magassága. 1,1860 fölé semmiképp NEM várom (persze ez még arrább van)
Mert gondolom akarnak hagyni játékteret.. Amúgy valószínüleg úgy ítélik meg, hogy nem az fogja megfordítani.. Nem konvencionális eszközöket használnak helyette egy ideje..250 környékére sztem is bemehet a USDHUF (múlt héten írtam már erről itt), ellenben a 300 alatti EURHUF szerintem fikció (amíg ez a kurzus van)
akkor nem voltam érthető
a kamatcsökkentés erről a szintről hatástalan már
pár hét alatt visszaerősödik, ahogy eddig is
nem ugyanaz 1 pontokat vágni, mint 0,25-öt
annyit állítok, hogy nincs már mozgástér érdembe
az összeomlást arra írtam, ha visszavágnak és nem kezdenek drasztikusan emelni egy adott helyzetben
nyilván nem akarnak 22-es csapdáját
de, legyen igazad, mert az azt jelenti, hogy erős a magyar gazdaság
az euró jelenleg politikai kérdés, amiről a gazdasági emberek elfeledkeznek szerintem
ahogyan politikai kérdés a görög pénzügyi helyzet is
most az angolok miatt nagyon meg akarják mutatni, hogy erős és egységes Európa, amit a közös pénzzel lehet a legjobban kifejezni
ezért mindent elnéznek még nekünk is, csak lépjünk be
beajánlják akár előre a görög mentőcsomagot, bármit
és fordítva
ezért gondolom, hogy vagy most belépünk, illetve megadjuk a közeli céldátumot, vagy soha
ha megadjuk, akkor forint rally lesz
hogy az euró környezetben mi lesz a magyar gazdasággal az más kérdés, de ez megint csak politikai akarat: dotálni fognak és fenntartanak a víz felett
erre számítok
persze, ez most csak és kizárólag a fideszen múlik, mert cserébe nyilván a teljes lojalitást várják el
érdekes logikai menet,először azt írod,hogy csak pár hétig tartana a kamatcsökkentés hatása,utána meg már államcsődöt vizionálsz a túl erős hatás miatt :)
Mindenesetre a kamatcsökkentés jelenleg abszolút helyénvaló lenne szerintem MNB részéről
Az euró övezetbe való belépéssel eleve csak a választás után foglalkoznának érdemben és utána is szerintem kivárnának még.
ezen a szinten már semmit nem ér
továbbra is úgy gondolom, hogy nem lehet már kamatot csökkenteni, egyrészt 2 hétig tartana a hatása, másrészt óriási lesz az emelési kényszer
jó dolog ez az elgyengített határon táncoló forint, de innen egy pillanat alatt összeomolhat
és akkor tényleg 340 400 bármi lehet
csőd
többek között ezért gondolom, hogy bemennek az euró övezetbe
akkor viszont bőven 300 alatt
ez most ősszel kiderül
nem lesz még egyszer alkalom belépni, mert nem fogjuk teljesíteni a kritériumokat - szerintem
A jelenlegi szinteket figyelembe véve nem zárnám ki,hogy ez a hét fordulós hét lesz a dollárnál, ami egy fordulós havi zárást is fog majd eredményezni.
Ki tudja? Valamikor 1-1,5 éve nyilatkozta, hogy itt a vége, tovább nem csökkentenek, ezt az eszközt nem használják tovább, de lehet, hogy lesz rövidesen egy olyan nyilatkozat, hogy mégis csak vágnak egy kicsit. Persze indokolni kellene a népnek, hogy miért kell a pénzét leértékelni, és mit mondana, hogy fel akarja pörgetni a gazdaságot? De hát állítólag már most úgy pörög, hogy lassan csapágyas lesz! :D Vagy a gonosz imperialista brüsszelita sorosgyörgyök tönkre akarnak minket tenni, ezért veszettül elkezdték venni a forintunkat, és azt nem hagyhatjuk, vissza kell szereznünk a nemzeti valutánkat! Magyar kézbe magyar forintot! Ezért most furmányosan elgyengítjük egy kamatvágással, és maguktól visszaadják! Ejj, nem lennék most az imperialisták helyében... :D
Inkább a bájerzsóóti, semmi perc alatt hadat üzenne a pápának, meg a komplett nyújorktelavív tengelynek! Hatékonyabb lenne egy kicsit, mint egy 25 bázispontos kamatcsökkentés Eltolcsi Úrtól... :D
EUR/USD