Nekem is az a meglátásom, hogy ma kezdődik egy korrekció.1. körben arra számítok, hogy az EUR kilő 1,1615 vagy jobb esetben 1,17 környékéig, majd onnanegy szép hosszú kanócot húzva elgyengül, s holnaptől intenzív long zárás közepette korrigálunk szeptemberi FED döntésig.
Vagy a mondókája elején levegőt vesz, és az EUR kilő mint a múltkor. :) Mondhat bármit, az irány már eldöntetett.
Én mindenesetre 2 napja short poziban csücsülök.
Draghin ma a világ szeme,elindíthat egy nagyon heves euró gyengülést,vagy mondhat valamilyen semleges infót,akkor is szerintem lefele fog jönni EUR-USD csak lassan elnyújtva.
Mindenesetre technikailag nézve tökéletes lenne a mai napra egy EUR-USD esés elkezdődéshez.
Tegnap reggel kiütötték az eurós short certimet,volt belőle vagy 5000 db. Benéztem csúnyán és már nem először. EUR/USD-t egyenlőre hanyagolom.Nem bízom a dollár erőben.Angol fontot longoltam mára hozott egy kis nyerőt.
....viszont, ha az életkori paramétereim (ti. wwm szerint öreg vok :) ) miatt bukik az elképzelésem, akkor sem történik semmi különös. Majd a fiatalabb trade generáció még megláthatja az 1 -et....
:)
Egészen biztosan nem írtam egyenes utat semerre sem! Így lefelé sem!
Sőt, lehetőséget látok/-tam már cca 2.5 éve, a cca 2.5 éves sávból való feltörésnek is, a 20 körüli rés betöltésére is, annak ellenére hogy változatlan a várakozásom 1 környékére.
Ezt a csártot szoktam berakni: link Habár taxisgyuszi olvtársunk szerint nem egészséges a múltra ennyire konkrétan hagyatkozni... :)
Mielőtt a plágium szele orcán csapna, leírom, hogy a zöld és piros vonalakhoz szvadinak is köze van.
Most kíváncsian várom, hogy a 07, vagy a 20 körüli rést tömi-e be előbb? Mert sztem fifti-fifti az esélye mindkettőnek. Ám az is lehetséges, hogy az idők végtelenségéig itt maradunk ebben a kék ketrecben, a cca 05-15 savban... link
Amíg a short swap +, csak lefelé kötök.
:)
EUR/USD