Erre szoktam azt mondani, hogy ez a nagyok játéka. Majd ők eldöntik, hogy paritás lesz vagy 1.3.
Egyelőre nem úgy tűnik, hogy vissza akarna fordulni. Az RSI a plafonon, mégis hogy rátapadt a 2 éves trendcsatorna falára. "Normál esetben azért "illene" erről lepattannia. Úgy öntik az USD-t mintha USA-ban világvége lenne.
Ha az EKB tényleg nem akar erős Eurot, akkor kb most kell lépnie, beavatkoznia.
Usa gdp jobb lett mint gondolták,jegybank leépítés,még az évben kamatemelés, dodo esik,draghi szavait félreéetelmezték a piacok ,de azért erősödik az euró,+pár tagállam lélegeztetőgépen,gyerekek magyarázza már el nekem valaki mi a ló ...sz van itt?:)
ha így halad a végén csak össze jön az 1.147 még jó,hogy legalább az indexek határozottabbak ma :)
Mindenesetre a délelőtt hiányolt plusz egy long nap úgy néz ki össze jön,
kezdőknek szeretnék kis segítséget nyújtani az alábbi technikával:link
két mozgóátlagot tettem fel. az egyik egy gyors (ema5), a másik kicsit lassabb (ema21)long trendben mondom, mivel most az van.1., tudunk trenderősséget mérni:azt mondhatjuk, hogy erős a trend, ameddig az ema5 (citrom) tartja a jegyzéstkorrekció van, ha a jegyzés a két mozgó között tartózkodik. vége a korrekciónak, ha a jegyzés ismét visszatért az ema5 trend oldalára.amikor a korrekció csak alázár az ema 5 másik oldalára, majd ismét vissza, akkor a trendünk még dübörög. normál korrekciónak az számít, amikor megérinti, leszúr ema21-ig, majd onnan vissza ema5 long oldalára.
amennyiben az ema21 (narancs) másik oldalára zár, úgy fordulás jön, ill a long trend kimerült.természetesen mozgóátlagokra kereskedni nem szabad! csak trenderősséget, korrekciókat érdemes velük kimérni! stophelyekre is ad alternatívát. egy kialakult gyertyajelhez adhat megerősítést.
remélem tud segíteni.
Semmi csapkodás se előtte se utána. Megtámasztották alulról + felülről, nehogy megrezdüljön az árfolyam. :)
A forgatókönyvet már megírták, csak még nem tudjuk mi van benne.
EUR/USD