EU: csak röviden: a hivatkozott hsz-ben levő kép szerint tetőzött a piros célzóna érintésével a januári aljtól indult karika "abc" és törte a long határként jelölt vonalat. Számomra viszont nem meggyőző az azóta mostanáig formálódó esés tempója és szerkezete sem -> számítani kell rá, hogy az év elejétől formálódó alakzat "B" hulláma lesz csak ez az esés, amelyet gyors forduló követ, 1.10 feletti célárral. Első szükséges (nem elégséges) feltétele jelenleg 1.071x törése.
Ichimoku-t nem ismertem. Picit utánaolvastam, egy EURUSD charton default értékekkel (9,26,52) elindítottam.
D1-en a gyertya nálam még csak most fog lefelé kilépni a felhőből és a Tenkan rövidesen keresztezi a Kijun vonalát.
A profit egy részét 1.053 körül zárom, a pozik egy részét tartom.
Erdekesnek talalom nagyon itt, hogy mikozben fundasan is, TA alapon is: teljesen egyertelmuen a Dollar eronek all a zaszlo, megis egy gyengebb es zerokamatos, raadasul nagy bank-zurokkel terhes (gorog, olasz), es szetesesi rizikos Europa penzet, az EUR erosodeset varja a tulnyomo tobbseg.
A valosagban a bond piac mindenhol esik, es a chart tovabbi esest prognosztial mindenhol
(= kamat emelkedik mindenhol de USA_ban jobban; az USD-EUR kamat-kulonbseg tovabb no, es tamogatja USD-t)
es raadasul a FED mar regota emelesi ciklusban van, nos
itt megis forditva varjak a mozgast.
Ehhez a mai FED hir:
"Fed Chair Janet Yellen Tuesday reiterated her warning about delaying policy tightening.
"Waiting too long to remove accommodation would be unwise," Yellen said in prepared remarks to the Senate.
A delay in tightening, she said, could force the FOMC to raise rates rapidly and push the economy into recession.
Yellen said gradual increases in rates were warranted by an economic pick-up, with the job market strengthening.
Inflation is also moving closer the the Fed's target rate of 2%, Yellen noted.
igen, eurgbp-t nézem hozzá. 0.8550 körül lenne érdemes ott egy shortot indítani, ha kialakul egy jel rövidebb időtávon abban a magasságban majd.
1.2440-12418-as zónáig leszúrhat gu. ott kéne egy jó long belépő
EUR/USD