Lehet. :D
Tenkan-kijun metszet is nálad korábban, kb. 12-én volt. A felfő is sokkal elnyújtottabb, laposabb.
Mindenesetre fura.
Inkább a te képeidet nézem, úgy tűnik az a nyerő. :D
Igaz mára vonatkozóan reggel ezt írtam"Ma vissza tesztelheti nyugisan a tegnapi longot."
A várható jővő számomra inkább hetekben mint órákban mérhető :) :) :)
EUR-USD-t pedig továbbra is technikai alapon 1.11 környékére várnám még mindig.
A 8 órás long nyitó még mindig meg van EUR-USD nél,most épp a 8 órás vissza teszt szintnél tanyázik,így egyenlőre számomra a folytatás továbbra is a long.
ha majd változik a technikai kép akkor majd változtatok az előrejelzésemen.
Én már kb. értem a dolgot, csak az én MT4-es EURUSD D1-es nézetemen nem ilyen képet kapok, amit nem tudok mire vélni.
Tenkan 2 napja metszette a kijunt, a gyertya sem a felhőn ül hanem a felhőben van. Chikou az kb stimmel.
Tenkan:9, kijun:26, Senkou span B:52 értékekkel fut az "Ichimoku" a brokinál.
H1 alatt sok a fals jelzés, jellemzően H1 alatt csak regression channel fordulóról tájékozódom, és H4 ill felette jelölöm ki a szinteket és zónákat kumó/tenkan/kijun hármasra, kumo D1-en a legerősebb támpont.
az árfolyam egy vastag kumonak feszült neki, és a bikucik ereje kumo tetőnél fogyott el(1,08200)
az esés során tesztelte tenkant és kijunt, kilépett a kumoból és viszonylag egyenletesen beszúrt kumo alá. Ez erős short jel. A visszatesztet D1 kijunig vélték ideálisnak a tréderek. :) Jelenleg a támasznak számító kumo tetőn pihen, DE! egy vékony kumon. Továbbra is a jelölt háromszög aljáig várom elsősorban. Mivel chikounak nagyon vastag kumon kell magát felfelé átverekednie, így jelenleg D1 IKH összességében erősen shortos képet mutat.
A japók nagyon erősen támaszkodnak az Ichimokura. Mivel IKH trend indikátor, ezért én más dolgokkal kombinálom, leginkább a fibo fannal. A jelölt háromszög alja egy fan vonal, melynek áttörése estén a támasz a kumo teteje, ha azt áttöri, akkor a 109,294-109,841 sávban lévő W1 kijun, és nem utolsósorban a hetesen long irányba komótosan forduló reggression channel magentája is ebben a sávban van, azaz igen erős támasz.
a kumo teszt után a felpatt W1 tenkanig tartott (nem agysebészet a tőzsde, cca 115,133).
Felfelé: HA a háromszög megtartja, és újra elindul felfelé, akkor tenkan áttörése után 120 feletti árfolyamot várok, ideális eseben a feni háromszögbe várom.
A behúzott piros vonalak mindegyikét nem feltétlenül szeretném elmagyarázni, mert ezt így meglehetősen nehéz lenne.
Összefoglalva: W1 IKH közepesen erős longot mutat, chikou nagy sansszal tudja kumót áttörni, illetve az oldalazás fel fogja húzni kijunt, ami ha kumo felé kerül, a japók megkergülnek.
A rally 3-4 honap volt, es (1)nel van vege. A korrekcio 2-5 honap lehet; a legvaloszinubben Marcius-ban lesz a wave (2) vege.
Aztan mehet ujra, joval feljebbre.
A kovetkezo target meg nem lathato. De a hosszutavu chart alapjan talan 134-146 savba varnam a kovetkezo, (1 of 3) impulzust.
még mehet :) de azért azóta már törte az órás támaszt.
Hetesen nézve inkább 112.5 nek kellene fognia
Kicsit megkevert,hogy láttam,hogy a dollár erősödni fog,pedig óráson a második hullámból kezdte az esést USD-JPY vagyis nagy esélye volt ,hogy végig is viszi.
Úgy látszik még mindig hajlamos vagyok túl bonyolítani az elemzést,túl sok háttér információt használok,ami van,hogy előnyös és van,hogy inkább megtéveszt.
Minden esetre EUR-JPY lett volna a reggeli képlet alapján az ideális választás.EUR-USD--- USD-JPY szerint.
EUR/USD