lehet,de látok lehetőséget rá,hogy a mostani dollár gyengeség csak a hajnali nyitó résnek szólt,ha ez így lenne akkor hátra arc lesz,a nyitó rés betöltésére kereskedni a dollár pároknál így is már nagyon jó volt.
havin nézve 1.32 nél van DC középvonala addig szerintem fel csapódhat márciusban,ha ebben a hónapban csak vissza teszteli az előző havi gyertyát és nem zár alá.
De ez még nagyon messze van :)
Holnapra viszont még nem egyértelmű a számomra,naposon nézve látok benne long felcsapás lehetőségét a jelenlegi helyzet alapján,8-4-1 óráson viszont már szerintem kezd kifáradni.
Mindenesetre csak a felcsapás után látom értelmét short pozíciót keresni benne előtte rizikósnak tartom,akkor inkább jobbnak tűnik EUR-USD long,EUR-GBP longra beszállót keresni holnap.
technikai alapon nézve pl. GBPUSD-t, egyébként havi charton a januári záró gyertya long kulcsforduló lett. RSI extrémből, ami ráerősít. Hetiben is volt egy szintén long kulcsforduló 3 hete. mostmeg ugye naposban a tegnapi gyertya...
lehet érdemes felfelé nézelődni...
kicsit félre téve a kereskedés TA részét,logikus lenne ha az év első felében az európai választások miatt elkezdődne egy általános euró gyengülés ami viszont jól jöhetne a fontnak.
Vagyis jöhet egy általános font erősödés amit az euró gyengülése hajt,ha pedig Trumpék tovább gyengítik verbálisan a dollárt akkor az szintén jól jöhet a fontnak.
Font esetében pedig már megvolt a nagy esés két hullámban különösebb vissza-teszt nélkül.
Szerintem meg nem bukik a GDPUSD gondolatod. Es inkabb egyetertek az elozo ideaddal.
" általános font erősödés meglepett" helyett inkabb csak azt mondanam, hogy egy fel-korrekcio van, es megy az majd nemsokara sokkal lejjebbre.
Valahogy igy szamozhato, es a narancs lenne a kilatas.
Ha ez a piros idei (4)=A-B-C eddig egy oldalazo triangle, ami (D-E)-ben folytatodik (zold szin), akkor nagyjabol itt le kell fordulnia.
Ha meg flat A-B-C lesz belole, akkor meg feljebb kene menjen az elozo piros (4) hullam 1.28-1.34 savjaba.
Na, aztan onnan meg egy alapos eses, a kek (5) hatra van. Sokkal lejjebbre, kb. 1.00-1.10 sav kornyekere.
EUR/USD