Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Az, hogy nem 300-ról gyengültünk mondjuk 330-ig, 340-ig az kinek a bűne és most minden megoldódott, nem hiszem. (Ha békét kötnek végre akkor igen) Valószínűleg holnap megint elindulunk felfelé. Cél a 421 !
Diplomáciai megoldás körvonalazódik Ukrajnában. Orosz külügyi szóvivő: nem ragaszkodunk az ukrán kormány megdöntéséhez, nem akarjuk elfoglalni és megszállva tartani egész Ukrajnát. Ukrán álláspont: Nem forszírozzuk a NATO tagságot, lehet tárgyalni a szakadár területekről. Ezek jelentek meg nyugati lapokban, emiatt gyengül a dollár, esik az olaj és száguldanak a tőzsdék mindenütt.
Az eredeti 0.5 helyett 0.25 a terv jelenleg az orosz invázió miatt, és mert a U.S. 10 Year Treasury 2-ről 1.7-re esett vissza. https://www.investing.com/central-banks/fed-rate-monitor A tűzszünet hatására azonban megint emelkedik a 10Y, az arany meg szakad.
Géza, ebben takkra igazad van. Az, ide jutottunk, ultra gáz. (350-360-as szintek). Ami viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy színtiszta háborús para / speka, itt a fórumon pedig OV ellenes hiszti volt, az a 400as szint ostroma. Az nem a kormány bűne volt.
hű de érdekes meséljetek mi történik? mitől estünk ekkorát? és most mi ez a rettentő erő?? SóRÓs? elvesznek 12 % ot majd visszajön 3%ot és mindjárt Ó betűt kéne szájjal formálni malopcsy előtt térdelve? én az látom, hogy a 2004 es eu csatlakozás óta mi estünk 56%ot lengyelek 22őt csehek meg 18at erősödtek. Asszem tegnap számolgattam, ha bírtuk volna a csehekkel tartani az iramot, most 204 lenne 1 euró, ha e lengyelekkel akkor 305, ha meg a 2 átlaga lett volna akkor ott lenne ahol orBÁB ( https://www.kapwing.com/videos/6228611466ce7900c1d8302f ) átvette a hatalmat 260 környékén! De nem ott vagyunk, hanem mintegy 120 FOSrinttal felette. Ki térdelne le malopcsy elé?? Hogy is volt? Ha sóRÓs támadta a FOSrintot, akkor miért az MNB nyert a gyengülésen? És ki vesztett a gyengülésen? Jelentős, több mint 200 milliárd forintos nyereséget könyvelt el a forintgyengülésen az MNB az első félévben. AKKOR KI TÁMADTA A FOSRINTOT??? 2020.04.hó FOSrint zuhan https://magyarnemzet.hu/.../04/sorosek-gyengitik-a-forintot 2020.10.hó https://www.portfolio.hu/.../elarulta-matolcsy-gyorgy-mit...
Nagyon kíváncsi lennék a véleményedre az USA inflációs adatokról és kamatemelésről ami majd Márc 16. jön, és hogy hogyan fogja befolyásolni a hazai monetáris politikát ha EKB és FED is emelnek.
Szintén vörös posztó. Kamatot kell emelni. Senki nem kötelezte az embereket hogy felvegyék a sok hitelt. A kormány és az MNB se kellett volna hogy nullás hiteleket osztogassanak. Már rég látható volt hogy túlfűtött a piac. Az inflációs számok még nem voltak magasak de már öt éve ugrik egy csomó dolog ára. Kamatot kell emelni. Igen fájni fog. A devizavásárlás, majd kamat emelés helyett intervenció mind mind további játékszer a kormánynak.
A kamatot emelni kell! Mindenki emelni fogja. Hitelesek: ki dobált tele és mit? Ez nekem vörös posztó. Főleg azok a polgártársak, akik ebben a geopolitikai környezetben képesek voltak felvenni sűrűn változó kamatozású hiteleket, és ezzel talán messzebb nyújtóztak, mint azok, akik a lehetőségeiket alaposabban mérték fel és a fix, vagy a hosszú kamatperiódusú mellett döntöttek. Senki nem kényszerített senkit, semmire. Mentsük meg őket a te pénzedből? Az enyémből? A miénkből? Kamat: most emelni kell, az alap. De van egy jó tulajdonsága: csökkenteni is lehet, amint a környezet ezt indokolja. Nagyon béna (politikai) bullshit, hogy ettől majd hiteles katasztrófa jön. Lófaxot. Most drágább lenne tőle hitelt felvenni és az a néhány szívja meg, akinek a változó kamatozású hitele (a fentiek alapján) most indexálódik. Én soha nem vettem fel rövid kamatperiódusú hitelt, köszi nem is szorulok megmentésre. Lassabban haladok, mint a szomszédom, de ez a saját risk management koordinátarendszerem. Béke! 😊
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)