Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2024. 11. 15. 10:54
Előzmény: #81937  Moka_Brikka
Köszi, nekem mélyebb nem kell és a mankóvonalakat külön köszönöm.
Nem akartam soha a legnagyobb elemző imidzsre gyúrni itt, de nem is bánom, lehet nem lettem volna sikeres :D
bronz 2024. 11. 15. 10:50
Viktor megmondta, hogy 2025 fantasztikus év lesz, tessék örülni.
bronz 2024. 11. 15. 10:49
Előzmény: #81936  N0MAD
Nem ismeri, de kötekedni frankón tud, el kell ismerni.
Mehetne vissza a lisztes topicba, ott van erre kereslet.
Moka_Brikka 2024. 11. 15. 10:46
Előzmény: #81935  N0MAD
Próbálom visszafogni magam, hogy minél egyszerűbben írjam le, de ezt már csak bonyolítani tudnám. Már ez is feszegeti szerintem egy fórum kereteit. Én is csak átgörgetném magamat :D
Én magamnak nem szoktam rajzolgatni. Általában csak a fibo van fent a grafikonon. Csatornákat, esetleg trendvonalakat, vagy más alakzatokat, írásokat csak azért csinálom, hogy érthetőbb legyen amit írok. 
N0MAD 2024. 11. 15. 10:42
Előzmény: #81933  x2029J
javaslom a "ha" szó értelmezését.
N0MAD 2024. 11. 15. 10:40
Előzmény: #81929  Moka_Brikka
Ez igen, komoly elemzés lett!
Köszönöm, még majd kell rajta agyalnom. 
(most nem sütném el a vonalhúzogatási klasszikust a nemmmondjukki részéről :D)
x2029J 2024. 11. 15. 10:39
Előzmény: #81933  x2029J
x2029J 2024. 11. 15. 10:39
Előzmény: #81932  N0MAD

Igazad van, felületesen olvasok.
https://kephost.net/p/MTUzOTk4MA.pngEbben is pld. mindkét scenario le van írva: hiperbolás forintzuhanás, meg forint erő is. Mindkettő jó, ahogy a 350 is, meg az 500 is! Mert itt forint van! ;D
N0MAD 2024. 11. 15. 10:30
Előzmény: #81921  x2029J
Lehet csak időszakosan olvasgatsz, minap beszéltük meg (illetve én bizonyosan írtam és nem volt nagy vita) hogy kukk mindegy az árfolyam ha az ember nem tette a veséjét is forintbefektetésbe. A fizu meg majd leköveti az áremelkedést ha nem vagy kifeszítve hó (év) végén akkor nem asz hanyatt a megélhetés.
Attól még lehet beszélgetni a 350es meg 500as sőt ezres árfolyamról (időtávval együtt ugye). Meg meglovagolni is lehet ha vki akarja.  hol itt a pánik? te érzed? 
Ezer forintos euro Hu-hu-hu!! Sőt, mi is áttérünk euróra és nem is lesz forint. 
Na, ki pánikol?
kkv14 2024. 11. 15. 10:30
Előzmény: #81928  bronz
Bezzeg Románia!
x2029J 2024. 11. 15. 10:26
Előzmény: #81922  Fsociety

Minden téma megfér itt, önmagában.
Én sem azt írom hogy azért vettem Riomarét mert félek a török úttól, hanem szimplán összehasonlítottam az elmúlt évek árait a piacon.
Az is jó ha beírod hogy EURUSD erőt vársz, és még be is jön.
----------------
De az nem jó ha az általános forint esést váró topikban azzal ütjük el a forint erősödésre reflektáló kommentet, hogy de neked bejött az EURUSD esés, így a forint nem érdekes, inkább az is essen, mert neked az a jó.
Valami szintet kellene tartani a vélemények irányában mert az nem megy hogy egyik nap hiperbola másik nap erősödjön csak... Lehet ilyen, de akkor vicc az ember..., de ezt már írtam neked.
----------------
Ha meg átment forex topikba az EUR/HUF téma, akkor szóljatok, és mindenki érteni fogja hogy egy török út az csak pár óráig tart a devizapáron, aztán a hiperbola jön fordítva 1 napig, mert így érthető lenne a hirtelen irányváltás, az a rövid távú kereskedésben megszokott.
----------------
Na mentem mert megint csak személyeskedés lesz belőle, meg mínusz osztogatás.
Moka_Brikka 2024. 11. 15. 10:24
Előzmény: #81903  N0MAD
Belátható jövőt én próbálom visszafogottan értelmezni. USA választások után valahogy így vártam: https://imgur.com/a/dwyFggU
Itt a lényeg számomra az, hogy a nagy kék csatorna tetejét fogja keresni a PA, vagy inkább a közepét. 
A piac viszont eufórikusabb lett a konzervatív értelmezésnél. Lényegében, egy harmadik hullám megnyúlásának a közepén járhatunk szerintem. Így néz ki minta szerint egy ilyen hullám. Csatolt képen a baloldali az. Pirossal jelöltem, hogy szerintem hol járhat a BTC.
https://imgur.com/a/a91PBNj
Lehet máshogy is értelmezni az ármozgást, sőt vannak olyan jelek is, amik akár tetőre is utalhatnak (euforikus hangulat, BTC reserve bill-ek már elkezdtek tervben megjelenni state szintet az USA-ban, youtube és tiktok nézettségek, média figyelem, stb...), de ezek szerintem a kialakuló tetők  inkább csak lokális, átmeneti tetők lesznek majd, és nekem a harmadik hullám közepe tűnik a legvalószínűbbnek objektív ismérvek alapján.   
Most D1-h4 csatornákat nézem. 
https://www.tradingview.com/x/jIkZTKcj
A zölddel jelölt gyorsító csatornából ha kimozdul, akkor a naposon a sárgával négyszöggel jelölt méretű vagy idejű korrekció várható szerintem. 
További mozgás (ha helyes az értelmezésem) az lenne, hogy folytatódik a fel, és több ilyen relatíve rövidebb idejű, de akár mély korrekció is jöhet (a megnyúláson belüli 5-4-v-iv, stb. hullámok, kb ahogy a piktorgarmon is látszik). 4. hullám korrekiciók minimális szintje a fib 23.6, ideálisan 38.2, ennél mélyebb már gyanús, hogy más alakulhat ki. Felfelé a nagyobb tf fibo szintjeit a kisebb tf fibó arányaival lehet majd pontosítani. Az első képen a hetes célár elsődlegesen 100k, másodlagosan 150k. Én eközött finomhangolom majd alacsonyabb tf-en. 
Távoli jövőt az dönti el, hogy az eddigi ármozgást hogyan értelmezzük. Láttam olyan TA és makró elemzést, ami arra engedne következtetni, hogy most jön el a szupercikluson belüli 3. hullám. Ez szerkuláris BTC bull-t hozna, főleg a harmadik hullámon belüli harmadik hullám. 
Én nem ezt várom, és nem eszerint kalkulálom. Viszont ha ezt kapnám, akkor boldog lennék, mert bár kevés BTC-m van, de érvényesülne a rising tide raises all the boats. Én a SUI-t figyelem nagyon. Nincs nagy pozim, és az is spot, de elég jókor kezdtem el felépíteni, és az utolsó nagy pullbacknél még időben rávenni. 
Én BTC-ben a nagyobb korrekciót 109-113k kőzöttről várnám. Oda elég sok fiboszint is mutat. BTC heatmap alapján lecsökkent a long túlfűtöttség, liquiadtion map szerint 1millárd feletti a short állománya 94k-ig. Szerintem medvecsapda készül és short squezze lesz ebből. Ha nem ez lesz, akkor 84K-nál is mélyebb lehet egy korrekció is (trendfordulóról elég korai értekezni). 
Ha lesz short squezze, akkor nem tartom kizártnak azt sem, hogy november végén, december elején ezt a 110k körüli szintet elérjük, és után nagyobb korrekció lesz. Historikusan amúgy október és november nagyon jó hónapok a BTC-ben, és decemberben általában lassulás várható. December átlagosan 5%, medián -3%, míg október és november  átlagosan 22% és 45%, medián pedig 21% és 11%. 
https://www.coinglass.com/today
Ez egy lehetőség, de azért próbálok inkább konzervatívabban értelmezni. Inkább 2025Q1 lesz igazán erős szerintem a kriptópiacon. Előtte várok egy nagyobb shake out-ot. 
Én TA alapon őket szoktam nézni leginkább. Sok hasznos infót adnak a videóik, és nincs shill (max. az indikátort nyomtatják). 
https://www.youtube.com/watch?v=6mdHeohwZXI
https://www.youtube.com/watch?v=W4LL4JmVn8c
Szerintem nagyon jól és komplexen kezelik a dolgokat.
bronz 2024. 11. 15. 10:17
Előzmény: #81926  geza77
A fideszes államadósság jó államadósság.
Az elmúltcsodálatostizennégyévvelezelőtti elmúltnyolcév államadóssága rossz államadósság.
bronz 2024. 11. 15. 10:15
Kapcsolati listákat elő!
Hozzon mindenki még 5 embert magával, mert ez az ország érdeke és még kapnak érte 20 ezret emberenként. Aki meg növeli az állományát mindeközben, még nyerhet is.
Lassan az Államadósság Kezelő Központot össze kellene vonni a Szerencsejáték Zrt-vel. :))
geza77
geza77 2024. 11. 15. 10:14
Előzmény: #81917  x2029J
Tehát megy a mutyiztatás, az új emberek behúzása mellett....  Mennyit fog érni a pénz, mire ki lesz véve??? Ha a régi zseton újként feltüntetésére képesek adni 2/5 részt?  Mire kiveszed, nem 799 lesz az egységnyi kenyér, hanem 7990... Dagadó mnb mínusz, nem számít, úgysem az embereknek kell kifizetni, ja de.  Államkassza is tele. Évek óta sokkal többet költenek, mint a bevétel. Ha valaki így intézné otthoni ügyeit, már rég hajléktalan lenne.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 15. 10:11
Előzmény: #81924  EURHUF_goes_to_haven
Bocsának, hazudtam, van ilyen topik és van benne 14 db komment . :) 
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 15. 10:10
Halkan jegyzem meg, hogy USDHUF topik tudtommal nincs ;), akkor meg legalább a pár egyik felének a topikja 
bronz 2024. 11. 15. 10:10
Előzmény: #81922  Fsociety
Nehogy már elmenj ilyen emberek miatt mint ez vagy a sok nickes.
Fsociety
Fsociety 2024. 11. 15. 10:08
Gondolom akkor itt csak te erzed ugy,hogy paraztatva voltal. De azert az erto olvasas nem az erosseged. Egy ember,egy velemeny. Ha valami nem tetszik,gorgetsz tovabb. Amikor parasztkodas volt,nekem ilyeneket mondtak. A BTC celarra sem keltel ki magadbol nagyon,pedig ez sem a topic temaja. Szoval kicsit erezheto,hogy erzelembol beszelsz,de ez legyen a te bajod. Megosztottunk itt ezer gondolatot,de teged a torok ut triggerelt be,meg hogy panikkeltes,inkabb azon gondolkodj el,hogy miert van ez igy. Vagy ne,nekem mindegy. De innentol akkor majd te osztogass otleteket,amikkel esetleg lehet keresni,mert  en biztos nem fogok. Az eurusd otletemet jo elore kozze tettem,a dax shortot is,csak szolok. Gbpusd detto. Jobb helyen ez egy koszi szepen,a te kulturadban meg az,amit elobb ideirtal. Na szevasz. 
x2029J 2024. 11. 15. 10:02
Előzmény: #81919  Fsociety

Mindig megy a paráztatás hogy jön a hiperbola a EURHUF keresztre meg a török út.
Időnként visszarázom a topikot a realitás talajára, de ekkor jössz hogy EURHUF nem érdekes mert te nyertél az EURUSD devizapáron.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek