Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ismeros mondta hogy ismerose sportautó kölcsönző/árusító helyen eladó. Azt mondja egyre inkább a többszazmilliós autókat veszik és bérlik megy szépen, a hétköznapi száz millásra nagyon gyenge a kereslet. Ha már autók.
Hát, az már a féllábon is kategória míg mató zseni. :D Aztán meglátjuk bölcs véleményvezér lesz belőle vagy brüsszelita nemzetáruló libcsi rémhírterjesztő. (De ez mindegy is) :D
Ja, értem a félreértést. Nálam az infláció itt a forintgyengülést jelentette, mégha a bolti árak késve is követik a mozgását. De nyilván a fizetőeszköz érteke az alap, raktárkészlethatás, meg ársapka meg minden egyéb ellenére.
Szerintem egyszer volt Budan kutyavasar, nem lesz mar panik kamatszint Eltolcsy alatt. Utana vargamiska mit fog muvelni, azt csak sejthetjuk, o 110% orban embere.
A 400 at 2022 júniusa-van ütötte, át akor azért nem volt még ekkora az infláció. KSH szerint ha jól láttam 10% körül volt és bőőőven volt mire fogni.. Háború, covid, Gyúcsáány stb stb.. (Utána robbant, de ezt a birkák úgyse látták, nem hogy előre, de még pár hónapig se..) Szemben most már alapból feszült mindenki az árak miatt. KSH ról kb mindenki tudja, hogy nyiltan hazudik. Nagyobb a feszültség az emberben és talán már fejben is összekötik, hogyha az EUR elszáll akkor az bizony importált infláció.
Beszéltem egy gyerekkor pajtásommal, aki meg a gyenge FO$rintnak köszönhetően tud itthun jól vásárolni, ahun nincs napi árazás, új járművet és viszi kifelé. Kint is él. (Nem tudom az itthuni árat a kereskedő mikor és milyen árfolyammal kalkulálta ki, de 35e eur körül ez a 20 egység esés, már nem rossz árelőny.) Sokan hordják kifelé a járműveket azt mondja. Ez meg növeli a mAGYAR gdp-t. Ezzel elég torz lesz a hazai új autó eladási kép is. De haverjai a legdrágább típusait a müncheni gyártónak.
Én nem azt mondtam, hogy ne találnának olyan országot... Ebben nagyjából biztos voltam ,hogy van, annak ellenére, hogy én nem néztem utána (valami oknál fogva nem érdekelt)
Mondjuk szerény veleményem szerint a “jó” az az lenne ha egy készlet forint készpénzt feltennék a polcra a billpengős mellé emléknek mert euróban fizetünk. (Meg persze nem országonkent lenne euban hadügy meg pénzügy meg külügy, max regionális értelemben. Mert ez nonszensz, nem hatékony, pazarlás és öntökönszúrás. Majd tanácskozgatunk meg vétózunk külső támadás esetén, addig viszont faszán tudja a sok országos hadsereg védeni a luxemburgi meg monacoi határt. Már ha a vadászgépek fordulás közbeni bocs-bocs-bocs üzeneteit a harom szomszédos ország éríntésekor a fordulókör mérete miatt “faszán” megoldásnak érezzük)
“ 26-27 körül már 350-nél leszünk, ébresztő!” Ezért tart itt ez a topik, már ne is haragudj. Ki kell hangsulyozzam hogy a 350 az 400 alatt van? Meg a paritás is persze. Írd le egy papírra hogy öt év múlva is emlekezz. 400 > 350. Nem bonyi. ;)
Grafit mindig jol raerzett a dolgokra. Ez a kep is zsenialis,mar csak azert is,mert volt itt egyszer,talan par honapja egy poszt,hogy aruljuk mar el,miert lenne nekunk jo,ha 450-500 lenne a forint... Ez egy frappans valasz.
Akkor félreérthető voltam. A pánikbeavatkozás szintjére írtam a 424 * 1,05 * 1,05 + nincs árfolyamcélt. Szóval szerintem 470+ ig a semmi gáz kategória. Persze időtáv és emelkedés sebessége is számít, rövidtávon 500 az 20% kamat paniküzemmódban ismét, szépen lassan emelkedve 450 után, az a business as usual kategőria. Egyel késöbb írtam is az elméleti matektippemet. Szerintem kb ugyanazt mondtuk. Aztán ha a vilaggazdaság is komolyabbat nyekken és nincs hova futni akkor pedig térdre imához kategőria. Illetve nosztalgiaképek ikertomyok cimmel a pengő és a forint utcán söpréséről egymás mellett. A tévedés kockazata mellett, nem szakvélemény, csak ugatom a holdat, mindenki saját felelőssegre támogassa hogy az euró bevezesse magát, matyó szeni.lisztesnek igaza lehet, stb, stb.
A gazdasag beinditasahoz nem magas, hanem extrem alacsony kamat kell.
A kormany ebben erdekelt, csokkentik a kamatot a jegybanki pincsi segitsegevel.
Az inflacio nem emelkedhet forint erosodes mellett, mert akkor nem csak a hatar 50km-es savjabol, hanem 100km-rol fog mindenki a szomszed orszagban bevasarolni, tankolni.
1000 mrd AFA kieses van iden, az 4000+ milliard forint fogyasztas kiesest jelent. Brutalis. Ennek egy jelentos resze ment a szlovak, horvat, osztrak, roman allamkasszaba. Ez tarthatatlan, lassuk be.
Mi lesz? Szerintem a kamatot csokkentik es hagyjak, hogy a forint bealljon 450-500 ranzseba, vagy igazabol mindegy is, a lenyeg, hogy ne menjen kulfoldre senki. A novekedes forintban meglehet 3-5% is akar, euroban ugyanez -10% lesz.
Nem akartam a másik topikban poénkodni, azt írtad higy még idén mehetünk 400 alá. Nem hinnél inkább abban hogy 26,27…stbben is megyünk 400alá? Sokkal szebb álom lenne.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)