Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Xis24 ma, 08:41
Előzmény: #80993  EURHUF_goes_to_haven
Nagyon hosszú elemzést kellenr írnom a saját gondolatvilágomról. Zanzásítva soha nem fogod legyőzni az MI-t ha érték alapú befektetést akarsz alacsonyan venni. A nyúl ürege sokkal mélyebb is tud lenni mint gondolná az ember. A pénzkígyó tekereg a szája harap a farka csapkod. Egyik eszközből a másikba ugrál. A részvények csak számok. Előbb utóbb látja az ember a mátrixban a vörösöket és a szőkéket. Kövesd a fehér nyulat Neo 😃
geza77
geza77 ma, 08:39

na károgók! Látjátok ezt az erőt? Valaki rájött, hogy van potenciál a FO$rintban!
Az irány 350 , remélem nemcsak 58 egységnyire közelíti meg. és nem is csak 56 legyen...

408.789  -0.710 (-0.17%) 
Szolgálati közlemény: 
-Megkérném a marinéniket, hogy ne vegyenek meg minden erősödni próbálkozást, köszönöm!

-Béla hozd vissza a harapófogót, mert pofán váglak.
bronz ma, 08:39
Az árvíz miatt zuhant be a KáderSH szerint a kiskereskedelem.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241107/bezuhant-a-kiskereskedelem-721473
Októbert mire fogják fogni? A hidegfrontra?
Előzmény: #80995  BKKT
És ajánlanál is tőzsdét / walletet ? Anno Nicehashem volt, meg volt valami köztes wallet, de nicehash re nem tudok már belépni.
 Lehet uzsipénzt teszek bele :). B+ hogy a kapzsi fülembe teszed a bogarat.
Előzmény: #80989  FR73
Pontossan én is így gondolom, de tekintve, hogy a VW már így is mocskosul LEAN elvek alapján van tervezve, én inkább a hatékonyságnövelésben hinnék jobban . (valamennyire belelátok Tier 1 ek működésébe)
Elsősorban a német vízfejet kellene csökkenteni és szerintem mindenképpen be kell zárni 1-2 gyárat, mutatva ezzel, hogyha KELL akkor a konszern meglépi azt amit kell.
Ha ezt nem teszik meg akkor a német vízfej marad. Hosszú távon pénzügyi szempontból jobban jár ha kelet EU ban helyezi a gyártást vagy Mexikó ahol már szintén van gyára.
Kína ellen, hogy kell fellépni és az elektromos autók árával KELL versenyeznie. Az nagyon nehéz lesz úgy hogy a hozzáadott értéke kisebb, és Lithium forrása is jóval kevesebb mint a kínaiaknak. Ergo alapanyagra valakinek profitmarget kell fizetni és függőség.
BKKT ma, 08:32
Előzmény: #80992  EURHUF_goes_to_haven

Pedig ezzel most éppen duplázódnál és ez csak a minimum...
Mindegy 150-ezer környékén majd vissza térünk rá, hogy hiba volt nem bele venni...
A Bitcoin még csak most fog igazán elindulni...
Németországban nem kell adót fizetni a kriptok után, ennek csak annyi a feltétele, hogy minimum 1-évig kell tartani és csak utána értékesítheted, teljesen adómentesen.
Előzmény: #80980  EURHUF_goes_to_haven
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241107/kormanyvalsag-nemetorszagban-elorehozott-valasztasig-fajul-a-koltekezesrol-szolo-vita-721477
Ennek azért még lehetnek hullámai majd. Elvileg a választásokkor lesz egy népszavazás is, hogy költekezésbe kezdjen e a német kormány. tippre többen fogják azt mondani, hogy igen, hogy megmentség az állsokat. 
Előzmény: #80991  Xis24
Részvénynél erre mire gondolsz ? Inflával el fogják égetni a magtakarításokat ? Miért részvénynél nem jöhet olyanzuhanás hogy évekig nem heveri ki a tőke ?
Előzmény: #80988  BKKT
Ebben nem teljessen értek egyet, és a nagy volatilása miatt nem tetszik. 
Félre ne érts, nem kategórikussan zárkózom el, de most a biztos, alacsonyabb risk amit keresek.
A mánia elején bányásztam kis nyerőt tudtam is elrakni (25 éves fejjel azt hittem ebből meg lehet élni és bármeddig lehet csinálni.... aztán jött a pofon).
Illetve ennek az adózását se ismerem németországban.
Arról nem beszélve ha nagy gáz jön, krach és VH , ne adj isten TSMC pukkan, meg ilyen akkor ha csökken az elérhetősége akkor lehet extrém zuhanás is. 
Egy nagyobb portfólióban mindenképp van helye, de az enyém ahhoz pici,+ fosok a hitelem is ott van és a kis álásom is féltem még a mostani időben.
Egy kis pozitívum, ha tegnap csináltam a kis exel kalkulációmat, tegnapi napon 410 es EUR al számolva már MA ki tudnám ütni a hitelt. Ennek azért örülök, de biztonsági tartalék nélkül azért egy albérletben, idegen országban, lehetséges munkanélküliséggel a levegőben BIG NO-NO.... Szóval addig ketyegtetem valahol, de köszönöm a tanácsot idővel biztos, hogy visszatérek rá!
Xis24 ma, 08:25
Előzmény: #80990  EURHUF_goes_to_haven
Kövesd a tüzesen lángoló pénzkígyó útját. 😃
Előzmény: #80987  Xis24
Köszi a tippet.
Részvényhez egyelőre hülye vagyok, de előbb utóbb el fogom kezdeni játék pénzel (likvid vagyon 5% max az elején), de jövő év elején akarok beszélni egy adótanácsadó -befektetési emberkével, náluk a kínálatban vannak részvények (ETF nincs azt kérdeztem), illetve egyikre sincs sajnos adókedvezmény, az csak a nyugdíjj típusúra van (RÜROP), de azt meg nem lehet nyugdíj kor előtt feltörni, illetve alacsony a kamata. Így először egy menedzselt részvényben gondolkodok (ahol nem én menedzselem) , figyelni fogom persze, illetve közben próbálok utána nézni, hogy mik azok a jelek és adatok amikre figyelni kell. Esetleg ha valami ilyen irányú tudástár van az jó lenne. Hol nézzek utána XY cégeknek hogy hogy állnak és a híreken kívül mit nézzek pl. első körben ez érdekel.
Amire most tennék azok IT papírok, ha még nincs késő, TSMC, talán nVidia, AMD, kis Intel (szarban vannak innen még mehet fel, pénzük mint pejva, apple, Sp500).
FR73 ma, 08:19
Előzmény: #80985  EURHUF_goes_to_haven
Hatékonyságot nővelni technológiával vagy méretgazdaságossággal lehet.
BKKT ma, 08:14

A dollár még mindig jobb mint az euró, de azt is tudni kell, hogy mindkettő bajban van...
1-2 ezer dollárral nem érdemes játszadozni azért, hogy egy kis apróval több legyen a zsebedben...
Akiknek sok pénzük van azoknak Bitcoint kell venni, hogy megőrizzék a vagyonukat...
Akiknek meg kevés a pénzük, azoknak meg azért kell venni, hogy vagyonosak legyenek...
Ez a két lehetőség van csak és nincs más...
Mindenki kiválaszthatja azt, hogy melyik illik hozzá a szegényebb és a vagyonosabb is...
Xis24 ma, 08:10
Ilyen pici összegnél én inkább valami egyedi részvényben gondolkodnék. Vagy bejön vagy nem Tegyük fel menne még fel 10%-ot? Kisegítene 70e Ft -oda vissza váltogatás? Ez egy egyedi részvénynél hamarabb megcsinálod... vagy bukod 😃 de az se visz romlásba.
Néhány perce volt egy impuzív felpattanás 0,7 Ft körül amit azonnal le is vertek.
Ki mit tippel ? Megéri még most 1-2k $-t venni ? Ha dollár erősödés áraznak, akkor ha a végdeviza Ft azon még nagyobbat lehet nyerni mint a Ft romláson?
-
Illetve ki mit vár ? Ha felbomlik a német kormány koalíció, és tényleg feloldják a adósság stoppot, ergo helikopterpénz a nagyoknak (VW stb) akkor abból lesz vagy nem lesz infláció ? 
Én 2 scenairot tartok valószínűnek:
1- tudnak hatékonyságot növelni, akkor nem vagy csak minimális inflációt okoz
2- nem tudnak gyorsan hatékonyságot növelni, csak megtartják a jelenelgi dolgozókat azonos bérköltségen, ami miatt inflációt fog okozni, erre az EKB nek előbb utóbb kamatot kell emelnie, és az meg ugye tudjuk hogy hathat a feltörekvő pénzekre.
Fsociety
Fsociety ma, 07:49
En turelmesen kivarom,amikor a becsapodo inflacio (nyugi,lesz) hatasainak meg nem ertese miatt a fideszes birkak tapsolni fognak annak,hogy az egymillios fizujuk joval kevesebbet fog erni,mint most a jelenlegi. Akinek van esze,es lat a palyan,felkeszul erre,a portfoliojat ehhez igazitja. 
Bandita ma, 07:42
Előzmény: #80982  Josti
Van, butul a nép.
Josti ma, 07:39
Előzmény: #80979  BKKT
Egyébként van erre magyarázat, hogy miért hiszik az emberek az ultrahangot korrekt csatornának? Nagyon népszerű a magukat tájékozottnak gondolók körében, magukat nem fideszesnek mondó ismerősök között sokan hivatkoznak az ultrahangos fidesz propagandára miközben azt gondolják hogy az független.
bronz ma, 07:33
Vajon Németh Kristóf, Orbán Viktor rajongó milyen díjat fog bezsebelni az állampapír reklámért cserében?
Kossuth, mint Feró, akinek a koncertjeire már a kutya sem volt kíváncsi?

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek