Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Mondjuk nekem a bef alapok 15+13as adoztatasa is faj. Az allampapirok meg hamarosan mar lofaszt sem fognak adni. Kiveve ingatlan alap,de az nem erdekel.
Függetlenül attól mit gondolok erről az új illetékről, egyszerűen nevetséges, hogy majd egy alkalmanként max 20ezer Ft-os tétel miatt valaki külföldre vinné a pénzét, főleg ha a leggazdagabbakról beszélünk. Egyrészt a jobb privátbankoknál nem fizetsz tranzakciós illetéket sem, plusz egyedi deviza árfolyamot adnak neked, ami a 0.45%-nál is tud kedvezőbb lenni. Arról nem is beszélve, hogy ha jól számolom 4.4 millió Ft-ig fizeted az illetéket, márpedig a vagyonosabbak valószínűleg nem 10ezer eurónként váltanak (általam ismert privátbankoknál pl. 50-100ezer eur sávtól adják a legjobb árfolyamot.
A gazdasagi es tortenelem konyvekben dicsoseges folyamatok kerulnek be az elmult 14 evrol... Mert az oke,hogy vannak kulso hatasok,de amit ezek itt osszehoznak pluszban,az valami tragedia.
Hát, ha alacsonyabb aljat ut, akkor kicsit benéztem. Az mondjuk elgondolkodtat, hogy a kamat különbözet a dollár forint között 1,5%. Továbbra sem ez a fő scenario, elértünk a hetes támaszhoz.
Dollar gyengulest gondolok,de ahhoz azert az 1.0960-80as teruleten at kene menni,egyeb esetben jon le 1.07 a haromszogen belul. Trumpot nem tudom megjosolni,elszabadult hajoagyu a politikaja. Azert vannak olyan hangok,miszerint leszarjak Ukrajnat,az mondjuk szerintem kicsit risky magyar befekteteseket fog majd hozni.
Sajnos a set up is megvan hozzá....meg a hülye újításaik is. E egy biztos, eddig a PMAP 1-2 ben volt devizával fedezve, most ez kicsit változhat. Olimpiáig talán nem lesz baj. OV azonban ma 23.59kor bejelenthet bármit, ami holnaptól érvényes. Kezd a játék veszelyes lenni. A lakossagi finanszirozas szerintem leáll.
Nem először játsszák el ezt kishazánkban. Szerintem esély sincs ezek alatt a gazdasági irányváltásra. Hol itt,hol ott fogják megerőszakolni a piacgazdaságot, ami persze nem fog,nem tud tartós javulást előidézni.Jönnek vissza a feketézős idők. Nyilván utalás helyett is egyre többen választják majd a készpénzes ügyleteket...., természetesen számla és adó és illeték mentesen.
Nagyon hirtelen valtozhat meg a kep. A Ner lehet h nem fogja vegig benn hagyni a tokeattetes pmapjat,es nem 400on akarnak majd eurot venni. Ezeket azert vedd figyelembe a tervezesnel. Plusz osszel majd usa valasztas. Felolem lehet 350es euro,csak segitene,de azert okos ember nem egy iranyba gondolkodik.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)