Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Pl idézhetted volna ezt: Orbán azt mondta: „Én látom azt, amit az emberek még nem látnak. Mert ugye én egy tervezőasztal mögött ülök, én tervezek, látom a számokat, azt hiszem, hogy tudom, hogy mi fog történni, és az átlagnál sokkal kevesebbet is tévedek, elnézést, ha ez ilyen szerénytelennek hangzik, de a terveink általában ülnek és jók, és most haladunk. (…) Látom az előttünk lévő két-három olyan évet, ami a kivételesen jó évek közé tartozik majd Magyarország történetében. (…) Van egy tervem, és az sikerülni fog.” Ennyi
Nincs rá pontos adatom, értem, hogy ismét hajrá Agyarország van, de a magyarok nagyon jelentős része a brexit előtt lépett le azért. Több ismerős már ott kinn él sajnos, családtag is, ők már 10-15 éve léptek. De biztosan találnánk egy olyan idősávot is, amikor csak pár száz magyar kért engedélyt, míg román a 10x-ese, és akkor lehet bezzegezni. Amúgy sztem senki sem azt mondta itt, hogy Románia a Kánaaán. Pusztán annyit, hogy azok,akik régen messze kullogtak mögöttünk, azok most minimum pariban vannak, valamiben pedig már le is hagytak. De hogy egy jó pontot is említsek, a legkorruptabbak már mi vagyunk. Sok penzbe került, de sikerült. Jut eszembe,mennyi a Románoknál a benya,meg az infla, meg egy főre eső gdp, átlagbér, áfa,meg ilyen felesleges dolgok? Attól, hogy ott is van putri (itthon is bőven), attól még a mutatóik erősen javulnak, és van,amiben már lehagytak minket,lásd fenn. És ettől még ez az ország nem jobb, csak a propagandára megy el kurva sok pénz,ami azt a célt (is) szolgálja, hogy a szart elfedje.
Bezzeg Románia... Március 31-ig 185 950 magyar állampolgár folyamodott tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért. A lista élén a románok állnak 1 712 440 letelepedési folyamodvánnyal, őket a lengyelek követik, akik közül március végéig 1 235 100-an kértek nagy-britanniai letelepedett státust.
Ha engem kérdezel melyiket kellene ELŐSZÖR rács mögé zárni én elsőre a nagyokat zárnám. Tudom ott mindenki Polt Petibe ütközik.... NER-ből még senki nem ment aki hűséges volt.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20240523/nav-letartoztattak-hat-embert-adocsalas-miatt-milliardos-a-kar-687527 A ténylegesnél nagyobb számlát állítottak ki. Valamelyik topikban olvastam, hogy itt magyarországon történtek esetenként akár 10-20 x os túlárazások is : Lakás topik #221829 nem 50-100% ... hanem 1000 meg 2000%.... és persze ezt sem a dolgozó ember fizeti meg... hát persze hogynem... OV megígérte hogy nem, ő megvédi a nyugdíjjakat a másik kezével meg megemeli az életszínvonalat... (nem nem a közemberekét, csak a haverokét...) Könyörgöm... akasszuk fel....
Nálam továbbra is 382,5 körül van a "betonfal" ami 2019 óta tart. szerintem elég közel ment hozzá, innen lehetséges egy elpattanám (lehet hogy a választások után). De amennyiben a fidesz megszorításokat vezetne be (akár burkoltan ahogy szokta), akkor az kedvező lehet a Ft ra nézve mert egy józanabb fiskális politikát jelent. De ebben nem hiszek, ahhoz túl populáris.
Voltunk ott a Hotel Las Palmerasban, jó volt, tetszett. Csak ott nincs cinque terre, meg aztán még megyünk tovább Toszkánába is, és az sincs Tenerife-n.
Két éve görögöknél jóval olcsóbb volt, tavaly a horvát kempingben nem vettük igénybe mert más partszakaszon pihentünk, most ennyi lesz a napozóágy, elfogadom, hogy ez a tarifa. Az a durva, hogy előre le kell foglalni, a szálloda külön szólt, hogy ha nem foglalok, nem lesz, ez nekem teljesen új.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)