Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Vki vagy tobben mondtatok h bearazodott mar az eu penzek nyitasa. Velhetoen igy van meg kedden lehet vmi turbulencia es annyi is a hir. Eurt ezek nem vesznek belole lyukat tomnek vele. Es repteret penzintezetet vesznek belole.
Igen, bár távol álljon tőlem a kormány védelme, azt azért el kell mondani hogy a jó szinvonalú tsz-ek lerohasztásával és megszüntetésével elkezdődött már a folyamat. Ez persze nem menti fel az agrárbárósítást és a termelés másodlagosságát a támogatásokhoz képest.
A lengyelek gyakorlatilag a mezőgazadaságunk bénázását,és kirablását kegyetlenül kihasználták már vagy 5-10 éve. Ugyanis az általunk hagyott űrt ők szépen kitöltötték,és már a szlovákoknál is tele vannak a boltok lengyel cuccokkal. Na,csak ilyen kis apróságokat lehet a kormány hibájának felróni,ezáltal egy húzóágazatunkat kinyírták,és az ország iszonyat hátrányba került,szinte már behozhatatlan. Persze erről nem írnak a portfólión,meg a Hírek egypercben sem errő szól. Egy konjuktúra arra lett kihasználva,hogy szétloptak mindent, és egy erős középszintből lecsúsztunk ismét a gödör legaljára kb. Szomorú.
Igen eddig nem mertem elmondani, de így hogy te észrevételezted: a lengyelek szerintem titokban kikényszerítették az eu bajnok magyar áfát, kisker különadókat, foglalkoztatási adóterheket meg az alapkamatot hogy onnan vásároljunk. Kénytelen belement a vezetésünk de az adók miatti plusz bevételeket stadionokba öntötte a sportszerűtlenség örök mementojaként. (Amúgy meg ha mindenütt többet ér a forintod ha kimész az azt jelenti hogy túl erős sz árfolyama. Pont mint kádár alatt a hivatalos és nemhivatalos árfolyam esetén amikor olcsón válthattál 50 dollár értékig költőpénzt. Na nem naponta… ja és az előző kádárra gondoltam, mielőttmég. )
EÍz valid, most vásároltunk prémium csaptelepeket, 30%-kal olcsóbban lengyelektől. Először azt hittem,kamu az oldal, utánvéttel kértem. Kihozták, annyi volt. Valahol,valakik nagyon átb.sszák itt a jónépet. Ezért is kell elszakadni a nyugattól, mert ott aljas módon alámennek a magyar áraknak,és kivűlről támadják ezáltal a magyar államháztartást :)
Még erős, de vajon meddig képesek fizetni a felárat, hogy a forint stabilitását megőrizzék.... Jövőre kiderül minden, lesz itt még nagy szaladgálás..... Varga Misit leváltották, mert Misi nem talált megoldást a jövőre... Röfifejű jön helyére aki eddig szépen tudott dumálni és most tettekkel is bemutatkozhat... Sokat nem várok tőle... 18%-os inflációnál elég nagy mozgástér nyílott, meg látjuk mire lesznek képesek fele inflációnál, magasabb kamatokkal és magas hiányokkal... 2024-ben sokak széke inogni fog, lesz bőven első ránézésre megoldhatatlan feladat.... A magas fogyasztási adók miatt is nagy gondokra számítok, sokan fognak külföldről vásárolni mindent... (zuhany kabint hoztunk a csehektől kb. fél áron..)
Ahogy azt fél évvel ezelőtt bátorkodtam már jelezni, ez lesz az új MÁP+. House always win. Vagy mi volt itt az elképzelés, hogy majd a populista módon beharangozott elképzelés szerint egyesek majd megverik a piacot, meg az inflációt? :D Sajnos itt is elhagzottak olyanok, miszerint "ha felmegy az infla,a PMÁP leköveti". Jaja, csak nem mindegy, mit hazudnak majd papíron,ami ugye mindent elbír. EURHUFban én arra számítok, hogy utolsó VIP beszállók vannak, ha kiderül majd, hogy trükköznek,a piac büntetni fog,és azt a forint fogja megsínyleni. Nehéz elképzelni, hogy ezekután 350 jön,ha az lesz,akkor adom el mindenemet, és szállok át EUR-ba csukott szemmel.
Mihez kêpest ugye... Ha a csehekkel tartottunk volna 2010 óta és a nagynemzeti Fidesz-KDNP nem a forint szándékos gyengítésével "segítette" volna a magyar családokat, akkor 380 Ft helyett kb. 230 Ft körül lenne egy euro.
"2011-ben Argentína összecsapott a Mekivel: arra kötelezte a céget, hogy a Big Mac árát tartsa mesterségesen alacsonyan, mert a népszerű hamburgerfajta áralakulásából gyanítani lehetett, hogy a valós argentin infláció nem 10% alatti, ahogy az állami statisztika állitotta, hanem 20-25%-os. Hosszú időre el is tűnt a Big Mac a kínálatból, mert veszteséggel nyilván nem akarták adni. Hivatalosan nem, de a valóságban igen. Miért manipulálta Argentína folyamatosan az inflációs adatokat? 1. A bértárgyalásokon alacsonyabb infla mellé alacsonyabb bérkövetelésekre lehetett számítani. 2. Az állandó óriási költségvetési hiány finanszírozására becsábítottak egy csomó lakossági pénzt, nekik inflációhoz kötött, azt meghaladó kamatozást ígérve. Az infláció folyamatos lehazudásával egy csomó kamatkiadást spóroltak meg, tehát szépen elvették a lakosság pénzét, hiszen valójában nem kaptak pozitív kamatokat, mondjuk 12%-ot 9% hazudott infla mellett, amikor az infla 25% volt valójában, tehát a 12%-kal óriásit buktak. Ősrégi trükközés. Annyira fontos volt a költségvetésnek az infláció lehazudása, hogy vagy egy tucat közgazdászt be is pereltek, akik magánszámításaikkal leleplezték a hazugságot, a statisztikák meghamisítását. Populista/autokratikus rendszerek egyik lényege, hogy nincsenek benne független intézmények, azok csak liberális demokráciákban, jogállamokban vannak, tehát az adatszolgáltatásuk is teljesen megbízhatatlan. Magyarul hazudnak, mint a vízfolyás, ha éppen úgy áll érdekükben. Volt olcsó Big Mac? Volt, papíron, csak nem volt kapható, az argentin államkötvények birtoklói meg szanaszét lettek szívatva. https://archive.nytimes.com/latitude.blogs.nytimes.com/2011/11/24/argentinas-big-mac-attack/" Vakmajom
Egyetértek. Reggel majdnem ugyanezt akartam leírni, de elvetettem az ötletet mert azt gondoltam, hogy a kollégának túl nagy kihívást jelentene ennek az értelmezése......
Sz@rrá keresték és még keresik is magukat a carry trade-en, majd betesznek nem ajánlottba, hogy ne tudjanak magas kamaton hitelezni minket? Nem ellenségük a saját pénzüknek. Politika nem számít, amíg Orbán tejel a hitelezőknek. Márpedig fizet, mint a katonatiszt.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)