Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nalunk is kap a fater valami 600-700 ezer kozotti nyugdijat, jo munkahelyei voltak piaci alapon mukodo multicegeknel es egesz eleteben be volt jelentve.
Mondjuk apám nyugdíját is kiszámolták, és 1500 EUR plusz lesz Magyarországon. Világ életében be volt jelentve, nagyon jó, de nem galaktikus fizetéssel. Nekem úgy tűnt ez alapján, hogy lehet az.ért szép nyugdíjat kapni otthon is. Eü és hasonlók, hát az más kérdés..
Nekem már most biztos, hogy négy számjegyű lesz a havi nyugdíjam, pedig még 60 sem vagyok. Mi lesz a vége a rengeteg magyarországi korunkhőse általányadózós (ál)vállalkozó mesének?
Ez baromság, legtöbbször semmi köze nincs a pénzhez. Én se akarnék itt ahol élek nyugdíjba menni és nem azért mert drága (az), hanem mert sz*r az idő. Öreg koromban már végképp nem tudnám ezt a folytonos rossz időt elviselni. Nem kell mindenbe mindent belegondolni..
Anglia nem draga , Magyarorszag az. A penz nem minden papa, elvezni is kell az eletet, amit soanyolban megtehetsz . Egyebkent semmi bajom, de neked van egy kis magyaros irigyseg az irasodban
Hogy menedzselned Hevizen naponta a takaritast, agynemu lecsereleset Nemetorszagbol egy multiceg alkalmazasaban? Szerintem ez fing fureszeles, ha minden nap ki van adva az 300 ezer, vond le a koltsegeket, bejaronot, marad jo esetben adozottan 100 ezred, az 270 euro. Nem eri meg. Elmesz egy masik ceghez es kovetkezo honaptol ennyivel jobban keresel. Az oroszok eltuntek Hevizrol.
Meg van egy par evem, addigra meglatjuk mi lesz a klima. Ba de klimas es medences hazban valahogy ki lehet birni. Nem beszelve arrol, hogy szerintem lassan fele annyibol ki lehet jonni, mint otthon es az egezsegugyi az eggyik legjobb a vilagon.
Ez van, ha valakinek 20 év angliai lét után is ... - anglia extrém drága - magyarország is drága Marad az ezektől olcsóbb spanyol vidék. . A "külföldön sikeres sikeres vagyok" mese tipikus vége ez.
Ha kint dolgozol min.5-6 évet, akkor már vehetsz egy használt lakást Hévízen is.. Amit kiadhatsz 10-15 ezerért naponta, utána a kinti keresettel már stabilan havi 1 millió felett vagy....
Ez azért nettó hülyeség....legalább is, ahol én dolgoztam tanácsadókent ez nem volt igaz sehol, ma meg valószínűleg még inkább igaz. Az a 4% inkább 10-15%.
Magyarorszag annak se olcso, aki sok ev kulfoldi tapasztalattal megy vissza. Tegyuk fel bekerul abba a top 4%-ba, akik megkeresnek netto fel milliot. Es akkor mi van? Elmegy mind normal ugymenetben, sose lesz belole se lakas, se elorelepes.
Aki nulláról kezdi az életét annak összességében nem opció Magyarország... Szerintem csak időpazarlás havi 200 ezerért dolgozni, ebből még megtakarítani se lehet......
Környéken sokan dolgoznak minimálbérért. Fater szerint tele vannak a boltok és saját szemével látta, hogy valaki kifelé megivott egy kólát és egy energiaitalt. Szóval jólét van. Még szerencse, hogy csak nevelőszülő, mert szégyellném a génjeimet.
Engem mar senki nem szippant haza. A gyerekeim jovoje fontosabb. Aztan irany spanyol, nekem Magyarorszag tul draga, nem akarok dolgozni egesz eletemben.
hát lehet, hogy ott csak az a 4% van meg, meg még páran, akik alatta vannak. mondani mindent lehet következmények nélkül, sőt szoktak is ebben a csudaországban, még ha nem igaz akkor is. Vigyázz nagyon, mert megint indítanak egy hazahúzó kampányt, úgy hallottam!! Nagyon figyelj nehogy visszaszippantsanak!!! ;) Imént olvastam:
"A kormány üzent az EU-nak, hogy kérjük a korábban leszólt uniós hitelt Jeleztük, hogy igényt tartunk rá, folyamodni fogunk. A részletekről pedig nyár végéig kell megállapodnunk.” ha nyár végéig sikerül megállapodni, akkor őszre, vagy télre már jöhet is az összeg, de ha akkorra nem érne ide, még tavaszra megjöhet.... de nyárra biztosan..., de olyan nincs hogy következő őszre ne érne ide, de ha akkorra nem is, akkor az azt következő télre tuti...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)