Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A fizetős óvoda és iskola is ismeretlen a kádári jólétben. Majd az állam eltart minket... Na ezért fog összedőlni ez a látszat jólét. Kádári rendszer is megbukott ez is meg fog.
Legyen minden fizetős, de akkor ne vonjanak el semmit (sokat). Vonjanak el sokat (megteszik), de akkor legyen rendben minden. Ne vonjanak el semmit és ne legyen rendben semmi. Egyedül egy opció nem tetszik: elvonnak sokat, mégsincs rendben sokminden. Négy opció van: én csak egyet tartok elfogadhatatlannak.
Ha jól rémlik, a kormány meg kiállt és a nép arcába hazudott, hogy miért van ekkora infla. És ismételgeti 24/7. Nem az országot és annak érdekeit képviselik. Csak a sajátjukat. Még a magyarságot is ki akarják sajátítani maguknak. Simán belemondja ifjú kommunista nagyurunk a kamerába választáskor, hogy a kommunisták már elmentek szavazni. Már csak egy lépés hiányzik kb. hogy a zászlón a pirosat átfessék narancsra. Még ezt is le lehetne nyomni a népek torkán, senki nem venné észre és mindenki bólogatna, ha valami bullshit indokot felhoznának rá. Itt nem idegenbeli meccsek vannak, hanem minden meccsen négy, gondosan kiválogatott kiállítással kezd a csapat. Illetve az egyik nyomorúsága nem lesz a másik dicsősége szerintem automatikusan. Lehet mondani, hogy Orbán a legsikeresebb számosságban, de ez is csak a kép egy részletének kiválasztása egy pillanatkép erejéig. Nálam az etikátlanság és a vallás felhasználása ahhoz, amit csinálnak, egyszerűen visszataszító. Emellett csak második az, hogy értelmiségi szinteken is kiválogatott, illetve kozmetikázott statisztikák szajkózásával, illetve propagandával operálnak. Ezért sem nézem egy ideje már online sem a parlamenti üléseket, mert gyakorlatilag csak az M1 esti híradóba csinálják a pun-okat korlát nélkül.
Az alábbi cikk és a környezetemből amit hallok az nem ezt tanusítja, hogy 300Milliós ingatlanban laknak... Ettől még lehet, hogy van egy nagyon szűk réteg aki tényleg.
El kell adni a 300 millios hazakat meg a merciket. Nem Ez a legfontosabb, hanem a gyerekeid tanitatasa, felnevelese. Amig nem volt guerekem en is luxus autokkal jartam es 2 havonta mentem nyaralni, most , hogy van ket gyerek ok a legfontosabbak es a penzem nagyresze az ok fejjodesukre. iskolaztatasara megy.
Mondjuk en nem ertem, hogy miert hiszi Azt a magyar ember, hogy az orszagnak kell a gyereket felnevelni. A gyerekedett magadnak csinalod es Igen, egy gyereket felnevelni nem 20 millio forint. Tessek belenyulni a zsebekbe es legyen fizetos az ovoda, iskola es lesz jobb tamari fizetes es minosegibb oktatas.
Mondjuk abban, hogy fizetos egy ovoda vagy iskola semmi rossz nincs, legalabbis sok nyugati orszagban igy mukodik, tobbek kozott ezert is keresnek jobban a tanarok.
Nem tiszta verseny, de ha bajnoksagot akarsz nyerni, akkor meg kell nyerni az idegenbeli meccseket es olyanokat is, amikor a biro ellened fuj. Az ellenzek azt se magyarazta el a valasztoknak , hogy mitol van itt ekkora infla. Tudod, miert? Mert nem lenne nepszeru, mert el kellene mondania, hogy a csok, a tamogatott ilyen olyan hitelek, a kamatstoppok, a hitelkamatstop, a kulonbozo demagog juttatasok miatt van. Es el kellene mondani, hogy mi valastottuk a piacgazdasagot es ott nincs ingyenkenyer. De nem , o meg rates egy lapattal, Kadar nepenek.
Persze a Diákok meg azért mentek a karmalitához mert egy kis könnygázra volt igényük nem ? Tanárok és egészségügyi alkalmazottak detto.. Vagy nézzük meg a megyei jogú várások óvoda és bölcsöde helyzetét. Tegyük fel a nyugati félen él az egyén de ott nincs hely, számtanilag van, csak az alföldön, mert ott épp csak 3 gyerek jár... De mivel a rendszer nem néz, hogy helyileg hol van így nincs probléma. Ezentúl meg nem elég az élelmiszer drágulás lassan ott is befogják vezetni, hogy opcinálissan lehet ennél többet is fizetni (Volt és Sziget feszt autómata 15% os jatt megvan még , ha nem figyeltél és kerested a 0% ot akkor sápoltak rendesen). Jelneleg az ország tökretétele folyik, a bér olló nyílik. (sokakat megmentenek akiket a gazdasági teljesítményük alapján temetni kéne...) A felelősség szóról hallottál már ? Se a kormány nem vállalja semmiért a felelősséget, se a devizahiteles, mert úgyis kimnetik, se a vállalkozó akinek nem megy jól, majd kap nem piaci alapú támgatást.. Ez szerinted előrevisz hosszú távon bárkit is ? Aki önerőből eddig nem tudta vagy akarta válallni a felelősséget azt tényleg meg kell menteni ?
Az lehet igaza van néhány dologban, de nem feltétlen lesz mindig így, hogy a kádári jólétre lesz igény. Másrészt nincs is kádári jólét. Élelmiszer árakkal nem volt ekkora gond akkoriban. Itthon a bérek között is elszakadás van kelet és nyugat között nagyon kockázatos bárhol letelepedni. Nem véletlen vandorolnak ennyien az orszagon belul. Nekem is jobban megeri ceget valtani ,elkoltozni 4 evente mint gyerekeket vallalni es orulni a semminek.
Igy van.Egyetértek.A gond inkább az mivel nincs hova,ki mellé állni, mindenki hagyja el az országot aki másképpen látja a dolgokat? Azért ez nem megoldás.Tehetetlenség van és ez dühitő! Szélmalomharc.
Szerinted nem módszeresen nyírbálta a Fidesz belülről és kívülről is az ellenzéket? A pénzünkből sok dolgot simán csak kifizettek maguknak, folyamatos kampányok közt élünk lassan egy évtizede, amikor a védőoltásos emailekre is propagandát kapsz. Full tiszta versenyhelyzet, igen. :)
En is igy latom, de Magyarorszag on kb fel ev mulva elzavarnak es orban vissza jonne pockosen. Szerintem felejtsd el , amig a valasztok fejeben nincs rend, addig nincs valtozas
Na lattod ez a baj, hogy fogalmad sincs, de nekem sincs ne aggodj. Pontosan ez is a problema, hogy Magyarorszag on nincs ellenzek. Ha megkerdeznel egy ellenzeki politikust, O se tudna a valaszt es ez a szomoru.
Fogalmam sincs! Talán valaki felbukkan! A gond az,hogy nem sok esélye van egyszerűen olyan karaktergyilkolást tudnak végezni a média által ,hogy szinte lehetetlen a leváltás. Hitler,Sztálin,Mussolini is a legsikeresebb politikus volt a maga idejében de most már nem nevezném őket annak!
Az eredmeny szamit. Orban a magyar ujkori tortenelem legsikeresebb politikusa. Hidd el en is nagyon utalom, de ezek a tenyek. Ezert mondom, hogy a valasztopolgarok es a mindenkori ellenzek hibaja ez. Orban , csak azt csinalja, mint mas politikus, barmilyen szinben. Tegyuk fel megbukik a kovetkezo valasztason, ki lesz Magyarorszag kovetkezo miniszterelnoke es kik lesznek a kormanypartok?
Azért mielőtt kineveznénk a világ legnagyobb géniuszává ne felejtsük el ez egy diktatorikus rendszer amit kiépitett. Észak -Koreában is rajonganak a bohócért! Pénzbőségben kormányzott a sok pénznyomtatás miatt, ebből megvette a médiát és mossa az agyat,ez ilyen egyszerű de semmiképpen nem zseniális.Elismerni meg végképpen nem tudom! Egy pénzéhes hatalommániás törpe talpnyalókkal körbevéve.Akik még nála is szánalmasabbak. Ez az én véleményem bár lehet tévedek és én gondolom rosszul!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)