Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
most olvasom hogy Magyarországon 1000 frt 1 kg kenyér , pénteken vettem ( barnakenyeret) szeletelve Németben szintén 1kg kiszerelésben 1,69 Euró . Nem semmi az árkülönbség. Valami nem stimmel a magyar árakkal. Elég messze van a 3,60 -as ártól
sikeres orszag az, ahol gyulolik a kulfoldon tapasztalatot es vagyont szerzett honfitarsaikat es NEM varjak vissza. nehogy kulturat, tudast es penzt hozzon vissza a csodalatos feudalis skanzenbe :)
eddig kb 48 ft bukta van nekik, meg ugye az elvesztegetett kamat, háát nem volt jó buli elszaladni 410 fölött váltani.... csak amikor pánik van, és marinénik egymást közt mondják hogy haccá lesz mert a hegesztő haver azt mondta akkor ugye nincs mit tenni...
Szóval van a 18% os nem alapkamat, ami csak pár napig vezetnek be. Aztán van az, hogy "IDEIGLENESEN" bezárnak postákat... hát úgy néz ki mégse annyira ideiglenes : https://hvg.hu/kkv/20230213_Posta_zarvatartas_energiavalsag_haboru Hogy én most, hogy meglepődtem... ja, nem is...
Nem csak nálunk van ám trükközés. pl USA CPI számítás megváltoztatása magas inflációs környezetben? Holnapi USA CPI adat lesz az első ami az új egy éves időtartamot veszi figyelembe, előtte két évet néztek.
Köszönöm, hogy megmondod nekem mit csinájak. NEM! Ha egyszer haza akarok költözni akkor nem egy porfészekbe akarok. Jelenleg fizetek oda Hitel , adót már letudtam... Szóval maradj a saját dolgodnál, és mondogasd csak a 380 at... Talán még a román LEI re bejöhez a jóslatod ;)
Én nem várok holnap semmi mást, nyilván ők már ott fent tudják ezt a 4,7%-ot. A hülyegyerek elkotyogta. Lesz majd óriási örömködés, tüzijáték az M1-en meg a TV2-n, hogy a szankciók meg háború ellenére micsodát nőtt a magyar gazdaság tavaly, csak arról elfelejtenek ujjongani, hogy ebből a "marhanagy" GDP növekedésből lófasz sem csepeg le az egyszerű átlagember felé. Mindig jönnek itt az 1 főre jutó GDP összegével, hogy milyen jó helyen is van ebben a mutatóban az ország,(előzzük a portugálokat, horvátokat, szlovákokat, görögöket), de az átlágbérekből, meg a vásárlóerőből meg látszik, hogy szart sem ér ez a mutató. A GDP-t termelő nagy multik lapátolják ki a GDP-t az országból, a minimumon felül semmit sem fizetnek sem az embereknek, sem az országnak. Hatalmas teljesítmény. KB ennyit fog érni az idei 0,5-1,5%-os GDP növekedés is, ha lesz.
A 18% teszi a dolgát ebben igazad van. Tegyük hozzá előtte bejelentették hogy vége a kamatemelésnek, majd a 18% kamat bejelentésekor napokra terveztek, amit azóta is tartanak, és továbbra sem szeretnék csökkenteni. Ha USA CPI adat meglepetést hozna, és a csökkenés üteme változna, vagy akár a disinflációs folyamat megállna, akkor mit gondolnál mi várható ?
Chart alapjan az 50 havi mozgo kornyekere lejohet, oda mutat a bull trendet erosito, lefele mutato ek alakzat is. 360-370 kozott lehet az alja, de inkabb csak egy leszuras erejeig.
Legoptimistabb esetbe 335 elerheto, de komolyan nem tudom mi kene ahhoz... 25% kamat?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)