Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ez így van és az elmúlt 20 évben senki nem gondolt erre, pedig voltak jelek lsd, krím elcsatolása stb.. mindenképpen le kell válni az orosz energiáról, de ez időbe telik, én így gondolom...
hát akkor ez ennyi, nem sikerült megint, csak habzó szájjal óbégatni. Köszi a hasznos hozzászólást és levezetést, sokat tanultunk belőle. Teljesen baráti módon kérdeztem, te pedig elkezdtél személyeskedni egyből mert nem tudsz mit mondani. Hát jót beszélgettünk ismét barátom! :D
Teljesen tenyszeruen hamis az allitasod. Megoldhato lett volna a teljes levalas egy ev alatt. Az egy politikai dontes volt, hogy nem valt le az orszag, nem egy isten csapasa veletlen egybeeses. De mindegy is, se te, se en nem tudunk ebben valtozast okozni
Haveromek 1750,plusz olyan 1200bol,2 gyerekkel, nyilvan nem palotaban, kellemesen kijonnek. Gázra, villanyra akkora tamogatast kaptak, h gyakorlatilag kitermelte nekik az ár emelkedést. Pont ugy, mint nálunk itthon. Ja, nem, bocs.
mi az 500 nettó? főleg a 3 műszak mellett ;) napokban láttam egy videót, hogy egy 4 tagú család napi egyszeri meleg kajája otthon elkészítve energiaárak nélkül már karcolja a 200ezret... valakik vettek csokos lakást 80 milkóért kellően behitelezve 600 nettót keresnek fejenként, az egyik fizetése elmegy a hitelre , ha 200 az egyszeri étkezés akkor marad 400 még 5 személyre... na ebből lehet csak szépen élni... és ha kiesik az egyik fizetése? vagy csak nem emelkedik? https://www.youtube.com/watch?v=bWnJIupsV9Y
Pontosan ez a helyzet szerintem is, toljuk magunk előtt a rakást, egyre nagyobb, de egyszer majd leborul. Kíváncsi lennék én a KSH-ra is, mert a G7 például nagyobb inflációt szokott mérni, ráadásul életszerű módszertannal, mert szerintem a KSH fogyasztói kosara is elavult..
itt is van aki úgy él, mintha pénztermő bankszámlája lenne és semmi sem számítana, de azt az esetek 90%ban nem piaci alapon teszi ;) az én haverjaim nem mosogatni mentek ki ;) ezt előszeretettel hozzátok fel, csak azért írtam ide ... Ha nincs pénz, sőt nincs valami értéket érő pénz az emberek zsebében, amiből tudnak megtakarítani, tervezni fejlődni, akkor nincs jövő!! és, ha nincs remény, nincs kilátás,... AKKOR NEM LESZ GYEREK SEM... naponta tucatjával mennek el a fiatalok innen! nagy siker, majd hoznak migráncs vendégmunkásokat... https://mfor.hu/cikkek/makro/melypont-az-eu-masodik-legkisebbje-a-magyar-minimalber.html
Lengyelek se kaptak még, pedig ott csak a bíróságokkal van baj, itt nagyjából mindennel. Rendszerszintű korrupció van , 35 éves autópálya koncesszió haveroknak, ahol százmilliárdokat bukik az állam. De előre megyünk. Ja ott a szakadék.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)