Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Na akkor először is elnézést mindenkitől akit ebben a topikban ez nem érdekel, tehát utolsó részemről. A linkelt tanulmány egyrészt azt írja hogy Debrecen környékén van összefüggés a talajvíz és a réteg víz szintje között tehát "magába szívja" a rétegvíz a talajvizet ezért el fog szennyeződni, és gyorsabban is ha lesz környezet szennyező gyár. Az pedig hogy az Alföld nagy részén nincs kapcsolat azt jelenti hogy a kimeríthetetlennek hitt "Pannon tenger"- nek nincs utánpótlása tehát a szintje csökken lásd 4. ábra és nehogy azt hidd hogy a folyamat megállt 85 után.(A vízmélységek Balti tenger szinthez viszonyítva.) -.De ha nekem nem hiszel, besétálsz a Vízügyre és ha szépen kéred őket elmondják ők is, hogy fogy. Szép napot !
A következő 1-2 hónapban sávozást várnék, amíg nyugodt marad a gázpiaci helyzet...persze a FED ebbe bekavarhat, de sztem az is csak kilengést hozhat, nem várok trendfordulót az EUR/USD-ben...ahhoz valami nagyot kellene mondani....
Jogos, kis tételekről beszélünk, törlesztő részletre, eddig nem gondoltam rá, hogy több részletben váltsam havi 1000-1500€ ról beszélünk. eddig sikerült magasn megcsípni és akkor 2-3 havit átpörgetni pl.
Ha teszem azt két hét múlva kell, akkor 40%-ot vennék most, 30at egy hét múlva, 30at amikor kell. Ezzel nagyon nem lehet mellé lőni talán. Az hogy lesznek mozgások az sokat nem segít rajtad, azt is kéne tudni, hogy merre mozog majd. :)
Cuki vagy, hogy 2008-as adatokkal házalsz.Azóta azért elég sok minden változott (pl. gázkitermelés) és ha nem változott volna, az akkor sem azt jelenti, hogy korlátlan mennyiségben lehet majd kivenni a vizet a gyárak számára. Itt egy 2020-as cikk a témában: https://index.hu/techtud/2020/09/23/alfold_debrecen_talaj_gaz_kitermeles_sullyedes/
Lefordítom... Az alföld nagy részén tehát NINCS ilyen kapcsolat! . Egyébként a 2000-es évek után debrecen környékén visszafordult a folyamat. lásd a frissebb adatsort, nicsak emelkedett :-) . A vízszennyezés és a talajvízszint két külön dolog ám. Összekeverni őket bugyutaság...csúsztatás. . Az alfold nagy részén nincs vizzáró réteg. Csak a többszáz-többezer méternyi homok-kavics van levefelé. Ami feltöltötte a hajdani Pannon tenger gödrét. . Ezért nincs is igazán talajvíz és rétegvíz elkülönülés. kb. minden talajbani víz egyben van az alföldön. Ezért neccesebb a vízszennyezés esete, Mert valóban gyorsan lejut a mélybe is fentről.
Nem mindegy, hogy hogyan lett tiszta-tisztább? . A tény az, hogy most tiszta-tisztább már. Aki mással jöt az nagyon tájékozatlan. Vagy rosszabb esetben szándékosan ferdít-hergel. Netán simán csak ostoba.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)