Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
The S&P fölfelé akart most kitörni nem ? Fölfelé átvitte a támaszt most épp - vagy ez fals kitörés ? FED már nem nagyon fog emelni az elemzői várakozások szerint (fed rate monitor) Vagy hard landing jön tényleg ?
Ettol sajnos az elelmiszer inflacio nem lesz alacsonyabb, csak a rendszerben levo likvidast szukitik. A forint erosodessel probaljak fekezni az aremelkedest, mikozben az export orrnehez gazdasag versenykepesseget csokkentik…a magyar GDP csoda alap fundamentuma, a tartos forint leertekeles.
Mondjuk azok után, hogy a hírek szerint a bajba került önkormányzatoktól a fürdőket el akarja csaklizni a kormányzat, nehéz nem tervszerűséget, de minimum opportunizmust is feltételezni az önkormányzati rezsiárak mögött. Ez a kormány sose hagyja ki, ha egy válságot politikai és anyagi haszonszerzésre lehet felhasználni.
Ami szintén fontos. A tartalékráta 10%-ra emelése. Ezt sosem tudtam, ilyenkor beteheti a bank OverNight 18%-ra vagy sem ? Kötelező készleten tartani a megadott likviditás mennyiséget vagy MNB-hez be lehet rakni? Mikor jöhet el az a mérték, mikor nem tudnak majd hitelt kihelyezni a tartalékráta szabálya miatt ? A 10% sok vagy nagyon is kevés hozzá ? Aki esetleg ebben a témában jobban rálát esetleg megírhatná, Köszönöm!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)