Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Áá, ilyet nem szabad írni gézukának, mert ideges lesz tőle. Olyat írni, hogy hasonlítsa őssze a 2010-es béreket a maival euró alapon, nem lehet. Idegösszeroppanást kap az eredmény láttán 😳
2005óta én majdnem 62%ot látok de lehet az investing torzít! Akkor azt mondod ez a megoldás mindenre? a bérek pontosan mennyivel lettek magasabbak és az árak? konkrét számokat szeretnék hallani.. A bérek konkrétan azóta FO$rintban szerintem adott pozicióban nem dupázódtak! míg az árak??? mennyi volt egy átlag panel lakás 2005 ben és mennyi ma? 6-8szoros növekmény? Mennyi négyzetmétert kap egy európai 1 havi nettójából?? kb 1nm... és mennyi hónapot kell dolgoznia egy átlag magyarnak 1 négyzetméterért? 3 hónapot? Ismerős 2008ban kezdett műszaki egyetem diplomával 250es havi fizuval, ami akkoriban kb 1000 euró volt állítása szerint! Kérdeztem 2020ban, hogy mennyivel vesznek fel egy frissen végzett olyan műegyetemest, mint akkor ő volt? azt mondta 350 körül! kérdeztem mennyi az euróban? azt mondta 1000 .... van még kérdés? HUN a csuda? És ha ma 400al veszik fel akkor mennyit kap? 1000 eurót? és az árak mennyivel is szálltak el? egyhez értenek, ferdíteni de ahhoz nagyon. csak egy példa a sok közül : https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230123/kibukott-a-statisztikai-csalas-magyarorszag-manipulalta-legjobban-az-adatokat-592086 csalni , lopni, hazudni! pedig azt feró is megénekelte, hogy aki hazudik az csal aki hazudik az lop, hazudni csalni csúnya dolog! https://imgur.com/a/xmmQSFY
inkább ezt magyarázd el légyszi ez normális??? 397.040
+4.810
+1.23% míg a következő legrosszabb régiós társ lengyelek +0,08% gyengülésben, addig mi +1,24% ben éppen az imént... https://imgur.com/a/n8IdKR0
Géza ! Mi a véleményed az okos elemzők 415ft-járól. Meglepődsz de azt mondom ,a forint ezen az áron túlértékelt. Csak a világbajnok kamatnak köszönhető. Éppen emiatt mondtam 420-nál ilyen kamat mellett nem jó venni. 2005-ben 260-as árnál a bérek alig100ezer felett voltak. Az autók harmad áron, a lakások szintén .A rezsiórabérek azóta ötszörös áron. Azóta a nyugdíjak is 120% nőttek nominálisan. A bérek is többszörösére. A Forint meg gyengült alig több mint 50% -al. Ha azt mondjuk a munkatermelékenység érdemben nem nőtt, akkor ez hogyan lehet? Ha év végén 440 akkor a kamatok még jó magasan lesznek az egyéb devizákhoz képest!
Hát ezek a vissza tesztecskék eléggé csak enyhére sikerednek... Ellenszélben vizelünk és azt hisszük az eső csapdossa az arcunk.... miközben nem is esik... Vajon meglesz e még ma a 400 ? Ha így tartja az iramot 4-5 re meglehet....
Valószínűleg ez lesz a trükk a PMÁP-ban. Beterelik a nyájat, majd levágják, MÁP Plusznál már egyszer bejött. Én innentől csak devizát veszek, amíg ezek a kommunisták vannak hatalmon.
Géza a Spar ban még mindig 370. A birkák ezt látják meg a villanyszámlán a rizsacsökkentést :) Az pedig hogy 1000+ egy kilo kenyér a háború miatt van .......
A Zország pénzügyi vezetése csak azt nem tudja/nem akarja mondani hogy a piacok a jövőt árazzák ;-) No meg a minősítő minősítése is fogózkodó a jövőbeli döntéseihez...
nagy eséllyel a 16%os alompapírt gyengítésből fogják fedezni, mint eddig , majd nyomtatnak FO$rintot és ennyi... eddig működött... és mint tudjuk, mindegy mennyi az euró...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)