Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Szeretném megkérdezni van-e külföldi ingatlanod? Magyarországon élnél-e tovább, ha kiléptetnek minket az eu-ból? Köszi az ósszefoglalót!
Törölt felhasználó2022. 11. 17. 05:24
Mozgalmas hónapok elé nézünk. A kormány kapkodó és
összevissza vagdalózó intézkedései, nyilatkozatai azt sugallják, hogy
nagyon kemény feltételekkel fogunk hozzáférni a brüsszeli forrásokhoz.
(ha egyáltalán hozzájuk jutunk) Az újabb zöld kötvények és a kínai panda is, már a piac tesztelésére hivatott. Azt vizsgálják ezekkel a kibocsájtásokkal, hogy mennyibe kerül most forrásokat bevonni a piacról. Abban
a formában és szerkezetben, ahogy eddig érkeztek az Eu.-pénzek, már nem
fognak jönni, ezek miatt a kormány újabb hitelfelvételekre készül. (Január-februári hónapban hatalmas, több milliárd dolláros forrásbevonásra számítok) Fontos
lesz figyelni arra is, hogy mennyire fokozzák a támadásaikat
Brüsszellel szemben. Ez az miatt lényeges, mert szerintem 6-8 hónapon
belül az is eldőlhet, hogy a kormány Európával együtt vagy külön utakon
képzeli el az ország jövőjét. Forint. Nincs keresnivalója 400 alatt és ezzel a kormánnyal nem is lesz soha. Akik
arra számítanak, hogy a Brüsszelből érkező pénzek ezen változtatnának,
tévednek. A kormány nem fog lemondani adóbevételeiről sőt, egyre több
kell nekik a rosszul felépített rendszer finanszírozásához. A
magas kamat egy darabig segít, de az mellett, hogy fenntarthatatlan
problémákat is okoz főként a gazdaságban, aminek jelentős negatív oldala
van központi költségvetési, finanszírozási szempontból is. A forint ezek miatt is tovább fog gyengülni. Eur-usd. Szépen
elindult föl egy korrekcióra, ami után újabb mélypont jöhet 0.9 alatt,
ezt elérve egy tartós, évtizedig is eltartó dollárgyengülés következhet.
Arany. Szerintem ezt is venni kell és tartani kell a portfolioban. (a következő években ez is nagyon fontos lehet) A
nagy tőke az idősebb 50-év feletti korosztálynál van, ők a
konzervatívabb befektetők, akik nem tudnak elszakadni a múlttól és
továbbra is kitartanak a hagyományaik mellett. Arra számítok, hogy hónapokon belül ez a korosztály zsákolni fogja az aranyat. Bitcoin. Borítékolható
volt, hogy szerencsevadászok és olyan brókercégek fognak bedőlni,
vagyonukat teljesen vagy részlegesen elveszíteni akik csak a gyors
gazdagodás miatt érkeztek erre a területre. Várható volt az is, hogy ezek a bedőlések hektikus mozgásokat okoznak. Attól én nem tartok, hogy ezek miatt a piac összeomlana sőt, jobb beszállókat jelent. Ezen a piacon már 2014-óta vagyok és folyamatosan kereskedem naponta mindkét irányt. A trezorokban tartottakat nem mozgatom, ezekhez csak hozzá teszek. (az átlagáram még mindig távol van az 1000 dollártól, pedig nem keveset raktam ebbe 19500-600 között...)Töretlen
a bizalmam és a hitem a Bitcoinban, függetlenül attól, hogy elemzők mit
mondanak, árfolyamok, indikátorok mit mutatnak. Lényeg, hogy ez a piac is tisztul és néhány év múlva már mindenki számára érthető és világos lesz ez is.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)