A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
“Na nézzük,mi történik Aprajafalván: https://invst.ly/-1h6l Egyre inkább úgy tűnik, hogy csakúgy,mint a 202as covid pánik esetében,itt is egy váll fej váll alakzat lehet a valid.” Ez formálódik november óta. Erről beszéltem illetve beszéltünk. Ezért lehetett idősikon kiszámolni kb mikor érünk arra az időpontra(január második fele), amikor változás áll be az október óta tartó trendben. 1. Nem validálodik, torzul majd más formáció épül(eddigi esés vége). 2. Validálodik s akkor bizony trendforduló is épülhet(feltételes mód). Részemről továbbra is az 1. A 2. verzióhoz az EUR/USD-n kell meglepetés. Értsd 1.1050 fölé szalad. Aminek az esélye el kell ismernem nagyobb mint két hónapja, de majd kiderül. Ami látszik mindenki fellélegzett s már a válság véget várja, lásd IMF is… Nekem továbbra us kicsit korai.
Na nézzük,mi történik Aprajafalván: https://invst.ly/-1h6l Egyre inkább úgy tűnik, hogy csakúgy,mint a 202as covid pánik esetében,itt is egy váll fej váll alakzat lehet a valid. Jelen helyzetben h4en volt egy bearish divergencia,ami aktiválódott is,ez megerősíti a forint erőt. A linkelt charton a különböző trendvonalak látszódnak,illetve a leheteséges támaszok. Nagy meglepetés készülődhet. USDHUFban és EURHUFban is lehet egy kitörés visszateszt, EURHUF esetében ez 370es (jelenleg igen optimista) ,USDHUFban olyan 343-345ös szinteken. Nem azt mondom,hogy odáig lemegyünk,de kezdene nem meglepni,ha mégis. EURHUF első körben inkább olyan 385 ideális esetben,utána meglátjuk,merre tovább.
Egyik brókeremnél csak az USD/HUF szerepel a HUF keresztek közül, az is az egzotikumok között. A lényeg: a kereszten a long swap - 137 dollár/lot, a short swap 113,33 dollár/lot. Extrém példa, de jól jelzi a problémát amivel traderként kellene dolgozni.
Csütörtöktől jön az új PMÁP 16%-os kamattal, nagy hírveréssel. Ezen a héten biztos, hogy nem hagyják elgyengülni a forintot, sőt, inkább azt kell sugározni, hogy "bátran takaríts meg forintban". Hosszú távon viszont csakis EURHUF long.
396-n fordulhat…. Lehet egy “B” jön “csak” lefelé… Kiderül lesz e “C”..(?) Utána talán jöhet egy nagyobb lefelé. Csak egy script. A 13-18% kamat jól támaszt jelenlegi “beállt” fundás pályán a keresztet. Ha a EUR/HUF shortokat nagyobb mennyiségben zárni kezdik - másnem profit taking miatt - az látszódni fog.
Inkább spekulatív pozikra gondoltam. Bár aki azonnali ügyletet csinál, annak is jobban esne 380-on venni eurót, mint 400-on. Legalábbis én így vagyok vele.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!