A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Amikor a hekkerek elloptak egy csomó bitcoint nem nagyon akadtak a nyomukra. Nyoma van, de ki használja azt lehetetlen kideríteni. Kíváncsi vagyok, hogy a cointőzsdéken hogyan vizsgálják, hogy a regisztáció során milyen(valós) adatokat közölsz.
" feketegazdaság ezelőtt is megvolt a coinok nélkül, de ez nekik kapóra jött, nem kell bőröndnyi készpénzzel megoldani az anonym tranzakciókat. " Az tény , hogy két Bitcoin tárca között anomim a tranzakció. Viszont ahogy fiat-ra akarod váltani ez az anonimitás megszűnik.
Gondolod, hogy a portfoliós cikk miatt romlik majd el a hangulat? Az akkor fog elromlani, ha leállítják a pumpákat, vagy valaki ki meri mondani, hogy a tether az árfolyampumpa és a coinbárók fedezet nélkü,l illetve huncutkodva manipulálják az árfolyamot. Készakarva nem írtam, hogy törvénybe ütközően, mert erre nem érvényesek a törvények, minden(t) szabad, ami nem tilos alapon. "Egy héttel ezelőtt még helyénvaló lett volna a téma, de pont most amikor
BCH több mint 100%-ot ment, az ETH 50%-ot, egy héten belül az idei
minimumhoz képest? Nekem ez elég furcsa.... -ha múlt héten volt egy rossz autód, ami 10000 forintot ért akkor 1 hét múlva miért érne 20 ezret. Csak ezért mert átírtad az árcédulát? Hiszen semmi nem változott, csak a nagyurak elindították az árfolyam karbantartást.
Én a market cap re gondoltam, mivel aszerint van besorolva most éppen a 23. helyre. Azt nem tudom, hogy hogyan varázsolták elő a 116 milliárd coint, de nem adtak mind az egyesért 0,002554 dollárt. A tulaj beütötte, hogy 100 milliárddal kezdünk, aztán eladott belőle 10 milliárdot 0,002554 dolláros arany áron és ez adta meg a market cap értékét. A többi meg azóta is a fiókjában lapul. Érthetőbben leírom, ha van egy zsák búzád és sikerül 1 szem búzát eladni arany áron, az nem azt jelent, hogy van egy zsák aranyad. A feketegazdaság ezelőtt is megvolt a coinok nélkül, de ez nekik kapóra jött, nem kell bőröndnyi készpénzzel megoldani az anonym tranzakciókat.
"Mi szerepe is van annak, hogy egy tortát hány szeletre szelünk fel? Szted ha minél többre annál nagyobb lesz a torta?" Rossz analógia. Nem a torta nagyságával van baj. Azzal, hogy az 1/10 szelet lett kimondva az "Egy Igaz Szeletnek", aztán amikor a torából csinálunk 1/20-os részeket, akkor aztán az lesz kimondva szeletnek. Aztán ha 1/10000000-rész lesz belőle, akkor az lesz a szelet. És így tovább és tovább a végtelenségig. A lényeg az, hogy csináljunk belőle sok-sok "cúna dolárt", ami ott hízik a bankszámlánkon.... A többi piramisos fanatizmust meg hagyjuk már abba.
annyira azért nem húzták le: ""A bitcoin drámai zuhanása után a piaci szakértők várakozásai továbbra is meglehetősen nagy szórást mutatnak, az ötszámjegyű árfolyamot váró szakértői jóslatok mellett más piaci szereplők azonban újabb nagy eséseket vetítenek előre. Mindemellett az árfolyam jelentős volatilitása és a szabályozói környezet lassú felzárkózása együttesen sok befektetőt tántoríthatott el a kriptodevizától, és az árfolyam hatalmas esése után a bitcoinba fektetők egy része a jövőben biztosan alaposabban megfontolja majd, hogy mibe fekteti pénzét."
Nehéz állást foglalni ha Bitcoinról van szó.. Ahogy a cikk is, jó rávilágít, nagyon megoszlanak a vélemények.. Lásd előző hoszzászóló szerint a feketegazdaságnak van rá szüksége....
Nem értem, pont amikor kezd életjelet mutatni a crypto , azonnal be kell nyomni egy összeomlós cikket. Ha objektív lenne a , akkor a lehetséges emelkedésről kellene hogy írjanak. Egy héttel ezelőtt még helyénvaló lett volna a téma, de pont most amikor BCH több mint 100%-ot ment, az ETH 50%-ot, egy héten belül az idei minimumhoz képest? Nekem ez elég furcsa....
Hetes 200MA megtámasztotta. Inkább 6000 lehet erős ellenállás. Szerintem csak a CBDC megjelenésével után fog beállni valamivel stabilabb szintre az árfolyam, de jelentősen lejebb. Véglegesen nem hiszem, hogy el fog tünni, a fekete gazdaságnak szüksége vean rá. https://www.screencast.com/t/Hq1ZIEpYy
Remélem itt leszel jövőre is, vicces lesz a reakciójuk. Most hogy a portfolio hivatalosan is lehúzta mai cikkével a francba, biztos vagyok benne, hogy láttuk már az alját. 😀
Te jó ég! Mi szerepe is van annak, hogy egy tortát hány szeletre szelünk fel? Szted ha minél többre annál nagyobb lesz a torta? 😀
Törölt felhasználó2018. 12. 23. 02:19
Furcsa, hogy a hétvégi pumpát csak most kapcsolták, elpocsékoltak 1 teljes napot. Pedig a hétvégén csak ezzel kell foglalkozni, nincs mivel kereskedni.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046