A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Hogyne lenne funda értéke, csak nem úgy mint egy cégnél. Mivel egyedi amit nyújtani tud és a potenciális felhasználók száma is hatalmas lehet, bőven van neki..
Egy cég akkor megy tőzsdére, ha már valamit ér, az értéktelen coinok meg a garázstőzsdéiken keresztül érékelődnek fel úgy, hogy a nagytulajdonos a 0 értékű coinból jó csomót a széfjében megtart reménykedve, hogy felverik az árát. Természetesen a nagy cégeknél is van elvermelt részvény, de egyik sem 0 dolláros részvényt ad ki.
Szerintem kevered az ár és az érték fogalmát. Ez hiba. Főleg ha tőzsdézel is, ez nagy hiba. Az ár az, amit fizetsz, az érték az, amit kapsz. (WB) Esetünkben az érték 0. Mindegy mennyit fizetsz érte, nem kapsz érte semmit.
Ez hatalmas baromság, tőzsdére rakták,lett egy árfolyama és pont annyit ér amit adnak érte. Minden darabja! Elég nagy tévképzeteid vannak hallod. Nyilván a búzád árát is a piacon egyáltalán eladásra kínált búza ára fogja kialakítani, ami nincs a piacon az nem. Szted akkor egy otp értéke sem az összes részvény száma*1 részvény aktuális ára? Mert nem minden otp részvényt vettek ám a tegnapi áron..Tudod kereslet-kínálat, meg ami nem eladó azt nem tudod megvenni.
Le megy ez még az alja közelébe, de igen fura az időzítés. Gondolom a cikkíró közben szabira ment, félbehagyta és most lett kész. 😀 Ha objektív lenne leírná, ahogy eddig, most is a 200 hetes fogta meg.
Szerinted Sinaloa-ban nincsenek erre alkalmas emberek, akiknek a nevére céget alapítanak, számlát nyitnak? Nem igazán tudom elképzelni El Chapo-t, ahogy a Bitfinexen BTC-t vesz. :)
Értem mit akarnál kihozni a mondandóból de nem úgy van ahogy te hiszed. Addig amíg nincs rendes regisztrációd ( ahol már a számlaszám ellenőrzés is van + hivatalos dokumentumokat kell bemutatni stb stb ) nem fogod tudni pénzé tenni a Bitcoinodat. Vásárolni megint nem tudsz úgy. hogy nem maradjon nyoma a tranzakciónak..
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046