Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Hétezren rekedtek egy hajón koronavírus-gyanú miatt . Mintegy hétezer ember - közöttük hatezer utas - rekedt csütörtök reggel óta a Róma melletti Civitavecchia kikötőjében egy Palma de Mallorcából érkezett tengerjáró hajón, miután két koronavírusfertőzés-gyanús esetet találtak a hajón - közölték az olasz egészségügyi hatóságok és a Costa hajózási vállalat.A Costa Smeralda hajóorvosa jelezte csütörtökön az olasz kikötői hatóságoknak, hogy a hajón egy kínai házaspár tartózkodik, a feleség köhög és magas láza van. Az 54 éves makaói nőt és férjét a hajó orvosi rendelőjében karanténba helyezték. Olasz médiaértesülések szerint a házaspár január 25-én érkezett Milánóba Hongkongból, majd Savonában szállt hajóra. Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a házaspárral együtt összesen 751 kínai turista tartózkodik a hajón.A mintákat a fertőző betegségekre szakosodott római Spallazani kórházban elemzik. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200130/uj-orszagban-jelent-meg-a-koronavirus-414131
Ácsizzunk már meg egy pillanatra, emberek. A WHO adatok szerint 7800 igazolt megbetegedésnél tartunk. 7800. Egész Kínában. Vuhanban 11 millió ember lakik tizenötször sűrűbben mint Magyarország. És van 7800 beteg egy hónap alatt. A világon. Most akkor mi van? Ez komolytalan szám. Itt valami nem stimmel de nagyon.
Bizonyára jól számoltál, csak a modell hibás. Ez nem ilyen egyszerű. Inkább hiszek a hongkongi kutatók modelljének (6 naponta duplázódik, 40 ezres fertőzöttségről indít szombaton, és várhatóan áprilisban/májusban érheti el a csúcsot). Korábban már kiszámoltam, hogy egy hónap múlva lesz 1,4 millió fertőzött, két hónap múlva pedig durván 45 millió. Ez van közelebb a realitáshoz szerintem, de rengeteg a most még nem ismert változó, ami inkább csökkenthet ezt a nem kis számot, de ez még mindig csak 3 %-a Kína népességének. A most mért halálozást pedig pláne nem szabad ilyen mechanikusan extrapolálni a jövőre (szvsz).
Az a baj, hogy nagyon sok ember kap kétoldalú tüdőgyulladást ebből a 7000, ma reggel már 9000 emberből rengeteget kell lélegeztetni, infúzióra kötni. Néha mondják, kb 20%uk van kritikus kondicióban. Ez túlterheli bármilyen ország egészségügyi infrastruktúráját. Ezért a pánik.
A ténylegesen fertőzöttek számát meg nem tudjuk, mert minél fiatalabb valaki, annál enyhébbek a tünetei. Viszont fertőzni fertőz. De még ennek a karakterisztikája sem ismert.
Tudom hogy idegesítő vagyok hogy nem rezgek együtt a tömeggel, de a 213 áldozathoz képest most ebbe botlottam, 2018-ban azt írja az újság hogy csak a zusában csak azon a télen 80 000 embert vitt el az influenza https://www.statnews.com/2018/09/26/cdc-us-flu-deaths-winter/. Persze lehet hogy alaptalan a szkepticizmusom, de én még kivárnék azzal hogy megnyugtatóan el tudjam foglalni azt az állást hogy nem, ez nincs felfújva.
shortban? nagyobb virus jarvanyoknal a piac viselkedese 6honap alatt... sars +21%, h1n1 +40%, kolera +13%, mers +8%, ebola +4%.... sok sikert a shortokhoz :-)
Ja jó, akkor biztos erre megy ki a modoros lódoktor a videó második felében amit már nem voltam elég kitartó megnézni.
Amúgy játsszunk el a gondolattal, Bill Gates ránk szabadított egy vírust ami eddig gyenge számokat produkál, de nagy körülötte a felhajtás, ez tényleg elgondolkodtató. Én készséggel elhiszem neked, hogy Bill Gates a gyíkember háttérhatalom embere és ezt tette, na de a gyíkemberek hogy érik el az olyan túlzónak látszó intézkedéseket, hogy az IKEA bezárja 30! áruházát Kínában, miközben földrésznyi az ország, és persze nem zárja be azokban a más földrészen lévő városokban ahol azóta megjelent a vírus. Vagy hogy légitársaságok törlik a kínai desztinációkat? Könnyű lenne ezekre is azt mondani, hogy a klingonok bitcoinban fizetnek ezért az IKEA-nak, mert így akarják hatalomátvétel előtt teljesen összezavarni a bolygót, de valójában szerintem nagyjából ezt dobta a marketingosztály, hogy a tudatos viselkedés imidzse az hosszútávon több hasznot hajt és különben is kínai újév van amikor a kutya se vásárol arrafelé, hanem a fazékban puhul.
Tetszetős konteókat bármire lehet csinálni, két perc alatt levezetem én neked például, hogy most Magyarországon nem melegfront tört be hanem Bugac térségében ultramély föld alatti atomrobbantásos kísérletek zajlottak, az vezetett az átmeneti melegedéshez, tudod, itt annyit járt itt a putyin is, közben iránban balhéztak, amíg az irániak nem figyeltek, ellopták az atomjukat, véletlen, aligha, stb... hagyjuk már.
harminc (30) éve nincsenek légifolyosók, és akkor se egy vezetett Kína felé az olaszoktól és azon se csak Kínába mentek hanem például Görögországba plusz ezer más helyre. Nagyon nehéz egy hülyeséget ennél jobban összetömöríteni, elismerés jár érte a sajtómunkásnak.
Ezzel most nagyot mondott. Persze, hogy megnyerik, csak idő kérdése. Felesleges ez a nagy média hype. Mindenki tegye a dolgát és fejezze be a felesleges és unalmas aggódás a vírus miatt.
Persze, hogy nem ilyen egyszerű. Nem is azért írtam le, mert a másfél milliárdot "várom". Csak eddig kb. minden nap 1,23 és 1,34 volt a szorzó és ezért írtam, hogy ha 60 napig ez így menne akkor ennyi beteg lenne. Matematikailag akartam csak érzékeltetni, hogy az a "kevés" beteg mekkora növekedést jelent jelenleg.
Én is imádom a számokat. Most kb. 9,5 óra a nappali világosság ideje (napkelte-napnyugta), és naponta mintegy perccel hosszabbodik a világos időszak. Ha ez így megy tovább, 290 nap múlva teljesen eltűnik az éjszaka, egy év múlva pedig már naponta közel 28 órán át lesz világos :)))
de azért egyszer rájössz arra, hogy már nem növekszik a világosság ideje, hanem csökkenni kezdett, na én is erre a pillanatra várok. Még1x írom csak a jelenlegi növekedésre írtam. Relatív, hogy mi a sok és a kevés.
https://index.hu/techtud/2020/01/31/nagy-britanniaban_is_megjelent_a_koronavirus/ Igazolták az első két koronavírus-fertőzött esetet az Egyesült Királyságban. A fertőzöttek ugyanannak a családnak a tagjai.A brit egészségügyi minsztérium azt nem közölte, hogy a fertőzöttek Nagy-Britannia mely területén élnek, de az biztos, hogy az esetek nem abban a karanténövezetben történtek, ahol a Vuhanból kimenekített briteket különítették el.A brit tisztifőorvos közleménye szerint a fertőzötteket elkülönítették, és a kipróbált fertőzésmegelőzési eljárásokat alkalmazzák az esetükben is. (Guardian)
Ennél nevetségesebb konteót összehozni nehéz lenne..Ezek az érvek istenem..A milliárdos Bill még több pénzre tör, ráadásul ennyire alantas módon miközben 1000* tisztább módszerekkel is megtehetné azt..Meghalja a corona szót egy írásban erre azonosítja azzal ami most van nem zavarja hogy ez egy víruscsoport és időről időre előjön. Nem zaavrja az sem hogy kiknek kéne egy ilyen válságszimuláláson részt vennie ha nem a nagy cégeknek az érintetteknek akiktől megoldást lehet várni? Józsi bácsinak kéne ott ülnie? Az sem zavarja, hogy ennyi erővel lehet éppen Bill bácsi kapná el a kórt és visszanyalhat a fagyi. illetve hát nem éppen hatékonyan találták ki akkor. A legszánalmasabb hogy ezt az félkegyelműt 300 000 ember látta már, diplomás munkatársam pedig azt mondja hát sok minden lehet benne. :) Kb. mindenről lehet ilyen konspirációkat gyártani, nekem pl. gyanús, hogy nincs elég gáz a földön már, azért "intézték" úgy hogy ilyen lagymatag legyen a tél..Elkerülve ezzel a káoszt. :)
Amikor az erőművük megrongálódott, akkor is került a tengerbe szennyezett víz. Jócskán felhígulhatott. Én arra is kíváncsi lennék, mikor a nagyhatalmak kísérleti robbantásokat csináltak, mennyi káros anyag került a környezetünkbe.
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live