És ha nem a CIG veszi meg? Ha nem a CIG miatt akasztották meg a tranzakciót? Nekem sokkal reálisabb az a forgatókönyv, hogy a Bankholding vesz magának egy nagy mo-i KÉSZ biztosítót. Nem kell a nulláról felhúzni, már csak folytatni kell a bizniszt. Ráadásul nekik van is pénzük hozzá.
Kicsit olyan ez az Aegon-os story, mintha a Magnet Bank akarná felvásárolni az OTP-t. Brutál feltőkésítés kellene. Persze valami oka kell legyen a tranzakció megakasztásának.
Biztos nem lesz Aegon? :-) Igazgatósági tag visszahívásához ezután legalább háromnegyedes közgyűlési többségre lesz szükség a társaságnál. Ez benne van a tegnapi döntésben. :-)
Én azt gondolom a 400-as árfolyam most nem lehet akadály, hiszen 5% a
cél, miközben eddig 100 000db-ot vettek ami 0,1%. Az Alkusz 370-ig
vette, míg elérték a közel 33%-ot, azaz nagy mennyiség azon az
árfolyamon már nincs. Továbbá nem véletlenül vették/veszik, a 400 csak
egy állomásocska lesz. szvsz
Nos mivel 716mill az eredménytartalékba került, meg kb.1,5-2 milliárdért veszi is magát, valószínűleg pár hét, vagy hónap és kiderül az AEGON sorsa is. Meg ne felejtsük el, a Hungária is veszi szépen már régóta... Na remélem, végre átüti a 400-at majd lassan.
"Az Igazgatóság a Társaság jövőjébe fektetett bizalom kinyilvánítása okán és a stratégiájának megvalósítása érdekében már most élni kíván a saját részvények
megszerzésére vonatkozó – a korábbinál általánosabb, de mégis kellően konkrét célok
mentén megvalósítandó – felhatalmazás megszerzésének lehetőségével. A Társaság
stratégiai céljai megvalósításaként, így különösen
- akvizíciós tranzakciók során a saját részvények fizetési eszközként való
felhasználása,
- a részvényalapú ösztönzési rendszerek működtetése (az MRP szervezet részére
történő juttatás biztosítása), illetőleg
- a tőkeszerkezet optimalizálási lehetőségének elősegítése
érdekében kíván élni a Közgyűlés ezirányú felhatalmazása esetén a saját részvény
vásárlásának lehetőségével." A felhatalmazás tehát ma megtörtént!
Itt semmi új nem hangzott el egyelőre, e miatt biztosan nem fog megtáltosodni. Az srv érdekes lehet, ha egyáltalán élnek a lehetőséggel, de az is kérdéses! Ha az Alkusz tovább akar menni a 33%-nál, akkor maga alatt vágja a fát az srv-vel. Tehát mindkettő szerintem nem fog megtörténni...
CIGPANNONIA kitartók