tévedés, a több tökéjé.. ami lehet kisebbség kezében is.. elég szép példa rá az elmáúlt fél év, hogy tud egy "kisebbség" akár manipulálni egy többségi piacot.. (persze úgy, hogy ráveszi a többséget az akaratára, és így már többségnek is nevezhetnénk akár..)
Hehe, ez nem így működik, hidd el a short zárások 80%-át a longos locsolók generálják! Én is így szoktam, short fent közben dobom a long pakkok egy részét, majd short zárás lent és segítem az emelkedést, hogy aztán a következő csomagot dobhassam magasabbról! A nagyoknak ezt nem nehéz megcsinálni lásd jó példa erre a hét történései!:)
Tényleg kár egy percnyi energiát is olyasmire pazarolni, amire semmilyen ráhatásod sincs. Tekints rá úgy, hogy ennek a munkahelynek ez a természetes velejárója, ki így ki úgy végzi a munkáját, ahogy tehetsége és eszköztára engedi.
Csak arra fókuszáljunk inkább, amire tényleges ráhatásunk van.
nem csesz ki senki senkivel. Figyelni kell a piac mozgását, és ha rossz irányaba állsz, zárni kell. Nem véletlen dolog ez. Mindig a többség akarata a döntő. És jelenleg (ma) a többség longban állt. Az nem jelent semmit, hogy esetleg itt a fórumon néhányan a shortra szavaztatok. A többségnél ne a fórumozók többségére gondolj. Ha ezt nem érted, arról nem tehet senki.
Ezt pont fejtegettük egy másik topicban, véleményem szerint aki a piaci erőviszonyával visszaélve, most jelen pillanatban a shortosok kárára (akár ellentétes írányba is igaz) kifejzetten az ellenoldal kényszer poziciózáratására hajt, az az én szememben nem érdemel tőlem kíméletet.. vélhetőleg ő sem volt kíméletes velem vagy épp azzal akivel kicsesz ilyenkor.. és itt hangsúly van a piaci erőviszonyon. mert az ilyen könnyen "diktálni" tud a saját kénye kedve szerint.. de hát szarjunk rá, voltaképp erről szól a tőzsde..
Ezt egyértelműen a shortosok kényszerzáratására spekulálva felhúzták.. ha ez nem esett le, akkor jobb ha nem tőzsdézel.. az adat után nem volt napon belül gyakorlatilag esés, végig tartották az árfolyamot zárásig. ahogyan elnézem usat simán nyithat 6200 körül otika.. (nah persze még van 1.5 óra visszacibálhatják..)
>>> ", én csak azt mondtam h lesz egy felfelé kör biztosan"
Maradjunk annyiban te nem állítottál semmi konkrétat.. Csak az ércelődtél, hogy én esést valószínűsítettem az adatra időzítve és akkor pont nem jött el, de ahogy nézem kis késéssel de megérkezett.. (az más kérdés, hogy ma már megy e tovább lefelé, lehet nem)
>>> "nem csak olyanokkal h: milyen magasan van, itt már esnie kell, illetve mire örülnek ezek annyira, hiszen hitelből van az emelkedés, vagy már a dollár is erősödik itt esés lesz, szóval ezek nem igazán olyan érvek amiket egy olyan tőzsdés aki már egy éve vagy több éve kereskedik leír. ilyeneket én személy szerint nem mernék leírni már..."
sztem nem örül senki kárának, csak ő úgy spekulált h ma már lesz egy kis fellélegzés kint, hozzáteszem h nem oktalanul gondolta ő ezt, hanem alá is tudta támasztani megfelelő érvekkel, hisz ennyi pénzzel valószínüleg nem kereskedik senki olyan akinek nincsenek megfelelő ismeretei a tőzsdéről...ne a rosszindulat és arrogancia szóljon belőled....
valószínű h ő nem örül a shortosok kárának, csak ő úgy spekulált h 3-4 nap esés után ma lesz egy kis fellélegzés odakint is, hozzáteszem, nem oktalanul gondolhatta ezt, mivel eléggé vegyesek voltak az elemzések, tehát volt rá elég nagy esély h jól spekulál, hisz kint sem tudták még eldönteni h mennek-e tovább lefelé vagy elég volt....
a baj az h nem látsz az orrodnál tovább...valószínű h az elvakultságod, arroganciád miatt...én nem állítottam h a dax 7700 lesz sem nem állítottam h az spx 1370 lesz, én csak azt mondtam h lesz egy felfelé kör biztosan, azt több dolog összefüggésével is alá tudom támasztani technikailag. pl.: dax, szabályos fordított fej-váll, illetve h1 ellenállás sikeres áttörése, ami után a dax 100ból 99szer tovább megy, nem fordul le a következő órában...
én ha valamit leírok amit látok akkor azt alá is tudom támasztani normális érvekkel...nem csak olyanokkal h: milyen magasan van, itt már esnie kell, illetve mire örülnek ezek annyira, hiszen hitelből van az emelkedés, vagy már a dollár is erősödik itt esés lesz, szóval ezek nem igazán olyan érvek amiket egy olyan tőzsdés aki már egy éve vagy több éve kereskedik leír. ilyeneket én személy szerint nem mernék leírni már...
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?