nekem az mt4 és a dealbok vagy 5 percig nem adott adatot, max az eruo mozgott.. indecek álltak.. :DD az oti ment fel, onnan gondoltam hogy az indexek is felfelé mehetnek.. :DD
itthon még nincs forgalom, előbb kint vernek be májusban mindent, lehet mi csak késéssel következünk.. 1-2 itthoni alap röhögve tudja tartani a buxot ha akarja..
valamely nyersanyagoknál valóban volt lufi sztem is...de sztem az arany illetve az olaj nem ezek közé tartozik, ezeken a piacokon csak egy egészséges korrekció van...olajtartalékok csökkennen-olajkitermelés drágul-kereslet nől...tehát itt nincs lufi, ez a forgalomból is látszik...egyáltalán nem volt exponenciálisan növekvő forgalom az emelkedésben, az aranynál szintén nem volt ilyen megfigyelhető, ott eddig is többször volt 100-120 dolláros esés a csúcsról...az aranyat ugyanúgy fizikai kereslet is nyomja fel mint az olajat....az aranybányák nem tudnak annyit termelni mint amennyire szükség lenne....az ezüst az már más tészta :) nézzétek meg a forgalmat, az egy évvel ezelőttihez képest ötször akkora volt a forgalom a múlt havi emelkedésben mint tavaly áprilisban...az meg teljesen irreális h a világ ezüstfelhasználása egy év alatt ötszörösére nőtt :)
Ezt azért sokféleképpen lehet értelmezni. Ha durran a nyersanyaglufi, valahova áramlik majd a kivont pénz. Ha olcsó a nyersanyag, élénkülhet a gazdaság. Stb... Dodonai jóslat ez egontól, mindenki értelmezi, ahogy akarja.
lefagyott a komplett erstes rendszer, pontosabban ment, láthatóak voltak az adatok, de hirtelen nemlehetett kötni, és láthatóan a forgalom is leállt akkor.. és semmilyen kötés nem volt a rendszer szerint hosszú percekig... arra értettem..
"A globális piacokon hihetetlen dráma játszódik le, amelyből a hazai tőzsdén szinte semmi nem érződik - egyelőre. Az árupiaci lufik úgy durrognak, mint szilveszterkor a petárdák. Ezeknek a lufidurranásoknak a karaktere olyan, amelyből komolyan feltételezhető, hogy bizonyos globális szereplőknek nagyon komoly finanszírozási problémáik lehetnek - magyarul repkednek a margin call-ok a világban. Emiatt nagyon komoly a fertőzés veszélye, amely el fogja érni a magyar tőzsdét is. Ezen fertőzéssel kapcsolatban az enyhétől a legsötétebb forgatókönyvvekkel kell számolnunk..."
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?